0 oy
195 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (46 puan) tarafından

image

Selam kızlar kızım 1 yaşına girdiğinden beri ona cici bebeli süt veriyorum biberona geçtiğimiz ilk zamanlar baktım ki biberon deliği çok küçük biraz kendim büyüttüm o deliği o şekilde kızım rahatlıkla içebiliyordu cici bebeli sütünü fakat zamanla o delik daha da büyüdü bilmiyorum kızım mı ısırıyor yoksa ben biraz büyüttüğüm için yavaş yavaş kendisi mi büyüyor neyse yeni bir tane biberon emziği aldım o da aynı şekilde zamanla bozuldu sonra tekrar aldım şu an bu da aynı şekilde deliği bayağı büyüdü ve kızım içemiyor içerken Zorluk çekiyor ağzına çok fazla gittiği için tükürüyor. Yani sorum şu ki deliği büyük olan biberon emzikleri var mı veya kendim bu soruna nasıl bir çözüm bulabilirim fikirlerinizi paylaşabilir misiniz gerçekten kaç emziktir degişiyorum

10 Cevaplar

+1 oy
önce (192 puan) tarafından

Bende veriyordum canım yarı su yarı süt verdim 2 yaşına kadar şimdi tüm süt koyuyom 9 tane bisküvi koyuyom ucunu yanlış kesmiş olabilirsin böyle üçgen şeklinde küçük kes giderek büyür içer ama eskiyo böyle oluyo ağzında oynuyor bende kaç sefer değiştirdim 

önce (46 puan) tarafından

Üçgen nasıl keseceğim ki,bide bıçakla mı kestin sen canım valla ben bıçağın ucu ile deliyorum

-Reklam-
+1 oy
önce (136,257 puan) tarafından

kiz cicbebede verme cok sagliksiz onun yerine hipp sekersiz bebeklere ozel biskuvileri var ondan al

Vallahi bilmiyorum ki canım ilk kez duydum bu söylediğin bisküviyi denerim onu 

önce (136,257 puan) tarafından

ben cocuklara hipp biskuvi aldim hep bebe biskuviside aliyodum ama sagliksiz oldunu duydum snr hep hipp aldim

Aynen birçok kişi cicibebeye zararlı demiş korktum vallahi ya sizin dediğinizi deneyeceğim ya da  biri Hamm marka demiş onu denerim

0 oy
önce (213 puan) tarafından

Kizin yapiyor canim kendiliginden asla olmaz boyle kizini uyar baska yolu yok:)

Uyarsam anlamaz ki daha bir yaşında 😁

önce (213 puan) tarafından

Mesela dedim yani baska caren yok manasinda:)

Anladım canım 🙂

0 oy
önce (3,226 puan) tarafından

Yeni biberon almana gerek yok sadece başlığı değiştir yeter o plastik olanı değiştir yeter,ben dün aldım 15 TL 

Ben de zaten  biberonu değil emziği değiştiriyorum sürekli ama sadece emzik o plastik yeri dahil olmadan burada 40 lira vallahi. Yani marketlerde 40 liraymış mahalle bakkallarında Ben bir keresinde bakkallarda bulamadığım için eczaneden 90 liraya almıştım

0 oy
önce (404 puan) tarafından

Kızın yapıyor canım benim oğlanda öyleydi dişini kaşımak yada oyun yapmak için yapardı. Bizim o kadar olmazdı ama sizinki bariz yırtmış ısırdığını gördüğünüz an hayır annecim yapma diyeceksiniz başka yolu yol canım. Deliği büyük olan biberon yok maalesef sululuk alıp biberon yerine kullanabilirsiniz deliği daha geniş normal biberon ucuna göre de daha kalın

önce (787 puan) tarafından

Benim oğlum onunda hakkından gelmişti  😀😃

Anladım canım sağ ol aynen bence de dişlerini kaşıyorlar O dediğin sulu trendyol'da kaydettim alacağım inşallah hani ben de düşündüm aslında aklıma gelmedi değil bakalım İnşallah tutar onu az önce gidip yine biberon emziği aldım 😂

Valla bu  çocuklar az değil 😂

@tayfa2022 ah bu çocuklar 😄

@Bir Melek annesi en çözüm bu gözüküyor canım 😃

0 oy
önce (841 puan) tarafından

Canım bıçak ile delme çatal ucu ile del çatalı batır o kendi genişler 

Az önce çıktım yeni bir tane aldım onu çatalla deleyim o zaman

0 oy
önce (1,254 puan) tarafından

Biberon başlıkları ayrı olarak satılıyor. Üzerinde 1+, 2+ şeklinde. Bunlar biberon akış hızını belirtiyor. Her modelde açıklık farklı. O yüzden eczaneden ya da mağazadan bulduğunuz en genişini alırsınız.

Deliğin bu kadar açılması da bence kızınızın ısırmasından. Benim oğlum da 1 yaşı dolacak ve her şeyi ısırıyor. 

Bence senin dediklerini eczanelerde falan satılıyor çok pahalılar sanırım ya. Ben sütün içine cicibebe atıyorum o şekilde çalkalayıp veriyorum o yüzden delikten rahatlıkla geçmiyor  tıkanıyor herhalde cici bebe püresinden. 

Birkaç kişi daha yazmış aynen 1 yaşındaki çocukların diş kaşıma huyu ısırma huyu varmış kızım yapıyor O zaman daha denk gelmedim yaptığına ama kendisi yapıyordur yoksa Ben azıcık deliyorum sonra o ısırıyor sanırım

önce (1,254 puan) tarafından

Biberonu komple alırsanız belki pahalıdır ama sadece başlık, daha uyguna olur. Eczaneler de market gibi, biri diğerinden daha uyguna satıyordur mutlaka. Çalkalayarak erimiyor demek ki. Olmasdı hafif mixer çekebilirsiniz. 

+1

Aynen öyle yaparım 

0 oy
önce (787 puan) tarafından

Belki benim oğlum gibi diş kaşıma amacli kullaniyordur kemirerek  😀. Ben oğlumu su içsin diye biberon almıştım ebebekten onların ucu biraz geniş bi deliktir çizik ama derin ciziktir iki hafta geçmeden ucunu mahveder üstü başı su olurdu  her hafta üç almaya nerdeyse hep eczaneye giderdim . Yapıyorlar böyle şeyler.  Gözümün içine baka baka dişleriyle çekiştirip yırtardi.  Sonra bardağa geçirdim pipetle içirdim ara ara bardaktan direkt içmeyi öğrettim 1 yaşından sonra yani muhtemelen kemirmis de olabilir  😀 

Bide cicbebe de aşırı seker var hazırlık aşamasında önermem.  Normal bisküvi bildiğiniz bana göre.  Bebek süt aiyor mu yada katı besine başlamadı mı acaba mama neden veriyorsunuz merak ettim 

Demek ki hepsi aynıymış çocuklar 😂

Ben kısımı emziriyordum 10 aylıkken sütten kesmek zorunda kaldım. Ne biberon tutuyordu ne emzik. Doktora bile götürdüm bunun için hani nasıl alıştıracağım falan filan diye bir türlü alışmamıştı. Bana işte doktorunuza sordum artık cidden kestim kızım 10 aylık ne verebilirim diye bebek mamalarını önerdi Aptamil veya işte Bebelac hangisi kızına oluyorsa hangisini tutuyorsa ondan verirsin dedi bebelac denedim hem tutmadı hem de biraz pahalıydı ve ben bütçem izin  vermiyordu bu mamalara ek gıda deseniz ağzına hiçbir şey sürmüyordu yani meyve sebze olsun yemek hiçbir şey yemiyordu ve muhakkak bir süt takviyesi de gerekiyor çocuklara yani . Uzun lafın kısası anneme sordum annem de dedi ki yarım yağlı süt al ona 3-4 tane cici bebe koy tutar diye düşünüyorum ben de öyle yaptım sabah öğlen akşam birer biberon  cici bebeli süt veriyorum artık hafiften yemek yemeye de zaten alıştı yediği şeylerden veriyorum öyle yani. 

0 oy
önce (1,217 puan) tarafından

Philips aventin y şeklinde ağzı olan biberon emzikleri var. Onlardan edinebilirsin. Bende olması lazım bulursam resim koyarım

image

Bu şekilde 

İşte bu güzelmiş böyle bir şey arıyordum. Bence ben direkt bu biberondan alıp kurtulayım 

Aynen canım bencede. Hem kaliteli uzun süre kullanırsın. Böyle büyük çocuklar için pütürlü çorba vb şeyleri rahat içebilsinler diye tasarlanmış

Ayy çok iyi ya teşekkür ederim 

Rica ederim canım 

0 oy
önce (1,844 puan) tarafından

Cicibebe inanılmaz zararlı bir şey onu vermeyin seker orani inanilmaz yuksek içinde katki maddesi koruyucu madde ne ararsaniz var . Anne sutu almiyorsa formul mama aliyorsa anne sutu alsin zaten artik yemek yemeye baslamis olmasi gerekiyor boyle sut falan vermenize gerek yok. Zaten hayvansal sutu de cogu doktor diyetisyen onermiyor. 

Emzige gelince eğer tam erimiyorsa çocuk çekerken patlatiyordur emzigi. 

Vallahi canım ben de annemin önerisi üzerine cicibebeli süte geçiş yaptım o normal bebek mamalarını içmiyordu ben onu sütten kesmek zorunda kaldığımda 10 aylıktı. Annem de buna hiçbir çocuk hayır demez dedi o şekilde verdim. Yarım yağlı sütün içine 3-4 tane ciltme atıp veriyorum da çoğu kişi zararlı demiş hippin bisküvisi varmış onu deneyeceğim artık

önce (1,844 puan) tarafından

Tabi ki hiçbir çocuk hayır demez çünkü 1 tane bebe biskuvisinde 1 buçuk kup seker var ağzına sekeri de verseniz süte seker de karistirsaniz hayır demez. Aynı şekilde hippin biskuvisindw de seker var zaten tanıdın cicibebeden hiçbir farkı yok. Alırken seker ilavesiz olmasına ya da meyve sekeri olmasına dikkat edin. E bebekte hamm marka var onun hem icerigi temiz hem de fiyatı diğerlerine göre daha hesapli

Teşekkür ederim sizin dediğinize de bakarım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 41 göst.
4 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Birkucukbebis (332 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 70 göst.
16 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,694 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 65 göst.
3 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Dorukunannesi33 (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 125 göst.

413,083 soru

12,436,764 cevap

45,829 kullanıcı

Kategoriler

...