Merhaba kızlar kalbim uyle dolu uyle yorgun ki buraya yazım biraz rahatlim istedim benim kızım ilk çocuğum 3 aylıkken ateşli havale geçirdi 4 yaşında hala geçiyor 2 yaşındayken 9 ay gecirmemisti ama bu yıl içinde çok geçirdi ayda 3 kere geçiriyor en geç 1 buçuk ay sonra geçiriyo o kadar çok doktora gittik iki tane ilaç kullanıyor ama nöbetleri bitmiyor geçmiyor çok üzülüyorum o korkuyla yaşamak çok zor acaba buyle tanıdığınız ateşli havale öyküleri varmı bu arada getenetik test vermiştik teste Scn1a benimde sıkıntı çıkmıştı
Hangi şehirde yaşıyorsunuz
Ağrı da yaşıyorum
Mersin'de bir tane doktor var, benim kardeşimde havale geçiriyordu o doktora gitti senelerdir geçirmiyor Allah'ıma şükür ,ve benim kardeşim özel çocuk,annemler çok memnun o doktordan
Dr ismini biliyormusunuz biliyorsanız rica etsem söyleseniz kardeşiniz havelden dolayimi özel durumu vardı yoksa özel bı çocuk muydu
Kardeşim doğduğu zaman sağlıklı bir bebekti ama doğduktan dört beş saat sonra göbeğindeki maşa açılmış ve kan kaybetmiş beynine oksijen gitmedi ve özel çocuk oldu sürekli havale geçirmeye başladı babamda bu doktoru buldu, kardeşime çok iyi geldi en azından havale geçirmemesini önledi
Prof.dr. Çetin okuyaz
Anldim evet havele gecirmesin de havale koto bide havale için kardeşiniz ilaç iciyomudi acaba isimlerini hatırlıyor musunuz
Tamam teşekkür ederim
Depakin şurup içiyor
Anldim tekrar teşekkür ederim
Rica ederim inşallah biran önce çocuğun sağlığına kavuşur
İnşallah Allah razı olsun
Benim büyük kuzim geçirdi bir kere ve altı yaşına kadar geçirme riski oluyor
Benimki sürekli geçiyor ve daha uzun süreli olabilirmiş
Nörolojiye götürdünüz mü. 1 den fazla olunca epilepsiye çeviriyor. Bende çocukken 5 yaşına kadar ilaç kullanmışım sonra tamamen geçmiş
Evet 4 farklı nöroloji doktoruna götürdük eegleri emarlari temiz çıkıyor sürekli scn1a benimde sıkıntı çıktı evet doktorumuzda dedi epilepsiye dönme oranı yüksek dedi siz ne için ilaç kullandınız 5 yaşınıza kadar
Bende sürekli nöbet geciriyomusum. İlk ateşli havale geçirdikten sonra nöbetler başlamış. Bnm kızımda ateşli havale geçirdi 1 yaşındayken doktor genetik olarak oluyo demişti ama şükürler olsun ki tekrarlamadi
Cok gecmis olsun rabbim sifa versin insallah benim kizimda 11 aylikken 2 kere gecirdi seni anlayabiliyorum .cok sukur simdi 6sini dolduracak dahada gecirmedi . Tekrar gecirecek korkusu o kadar zorki sizi anlayabiliyorum . Biz havala gecirdikten bir iki ay sonra cocuk norolojisine gorurduk beyne hasar vermismi diye cok sukur bi sikinti cikmadi .insallah sizin cocugunuzda bi daha yasamasin🤲
Peki doktorlar ne diyo neden oldugunu demediler mi
Hayır eegleri temizdi emarlari temizdi hep sadece genetik testi temiz çıkmadı Dr ateşli havale ama epilepsi ye dönme ihtimali yüksek diyorlar keppra ve convulex kulaniyo ama hala geciriror benim anlamadığım da bu
Kiyamam ona🥺Rabbim sifa versin insallah canim insa
Kiyamam ona🥺Rabbim sifa versin insallah canim insallah bi daha yasamaz o nobet 🤲
Amin amin inşallah tek isteğim Allah razı olsun 🤲
Havale mi, epilepsi nöbeti mi?
Geçmiş,olsun
Saolun doktorlar hep ateşli havale diyolardi ama scn1a geninde sıkıntı çıktı Dr epilepsiye dönüşme ihtimali yüksek dedi ama kesin epilepsi demedi ama epilepsi ilaçları kulaniyor
Doğru ilaç ve tedavi çok önemli epilepside. Umarım bir an önce geçer ve epilepsi olmaz. Benim eşimde epilepsi hastası, nöbet geçirme korkusu nedir bilirim.
Umarım inşallah evet çok kütü korku rabbimz banada sizede yaşatmasın
Akdeniz atesi diye bir hastalık var bir araştır istersen
Biliyorum bende o hastalığı çokta araştırdım genetik testi verdik çok şükür o yoktu scn1a geninde sınırını çıktı
413,194 soru
12,440,391 cevap
45,965 kullanıcı