+1 oy
76 göst.
Diğer kategorisinde (1,242 puan) tarafından

Kızlar benim depremde evim yıkıldı şimdi biz kaynanamin köyüne ev yaptırdık sevdim de burayı ama kaynanamla birlikte yaşıyoruz bende istemiyorum bugün eşime bu teklifte bulundum oda mantıklı dedi biz depremden korktuğumuz için apartmanda oturamıyoruz depremden bu yana misafirlik için bile apartmana girmedim enkazda kaldığımız için aşırı korkuyoruz neyse işte bizim tokiden hak sahipligimjz onaylandı ama daha hala çıkmadı zaten çıksa bile gitmeyi düşünmüyoduk kaynanamin tokisi çıkınca o ben giderim diyordu ama hala ona da çıkmadı bende eşime bugün köy evlerinden kura da çıkıpta almayacak olan hakkını bize devretmek isteyen olur mu acaba dedim böyle bisey var mı acaba çevrenizde duyduğunuz yada bildiğiniz var mı ha şu da olabilirmiş devlet koy evlerini fazla yapıp satacakmis o zaman daha kolay isimiz ama biz acele istediğimiz için hakkını istemeyen olursa bize devredebilir mi acaba diye düşündük böyle bisey duydunuz mu ?

2 Cevaplar

0 oy
(7,457 puan) tarafından

Hak devri yok iki yıl satış yasağı var ödeme miktarıda belli olmadığı için tapu değişimi yapılmıyor 

(1,242 puan) tarafından

Peki şu konuda bilgin var mı canım devlet satacak mi  acaba fazla yapılıp satılacak diye duydukta ne kadar doğru bilmiyorum 

(7,457 puan) tarafından

Bir iki açıklama var ama kesin bişey yok gibi canım daha hak sahiplerine yapılmadı ki fazlası ohooo 

(1,242 puan) tarafından

Köydeki hak sahipleri bitmek üzereymis yani 80 tane fazla yapılıp satılacak demişler inşallah doğrudur 

-Reklam-
0 oy
(852 puan) tarafından

Benim eşimin kuzeni eşinin teyzesinden alacak. Teyzesine ev çıktı ama kadının ödeyecek durumu yok ve orada oturmakta istemiyor enkazda kaldığı için aynı yerde yaptılar binayı çünkü. Siz ödeyin siz oturun demiş ama tapusu vs nasıl oluyor bilemiyorum. Onların arasında kan bağı var akrabalık ilişkisi güven var bu şekilde yapıyorlar. Herkese güvenilir mi bilmiyorum. Ha birde mesela bir deprem evinide kiraya verdi burada birisi. Sizinde böyle güvendiğiniz birisi olursa bu şekilde yapılabilir belki. bildiğim kadarıyla henüz çok fazla teslim yapılmadı galiba. Size önce çıkarsa kayinvalideniz gidip size çıkan evde otursa olmaz mı?

(1,242 puan) tarafından

Eşimin kuzeni var aynı köyde oturuyorduk onlar konyaya taşındı köy evi de çıktı ama boş duruyor satar mı onu bilemiyorum iste canım bizde öyle dedik birinden biri çıksa kaynanam gidecekti ama ikimize de çıkmadı 

(852 puan) tarafından

Yani güveniyorsanız parayı verdikten sonra tapuyu iki yıl sonra da olsa size vereceğine bir sorun. Yok eğer güvenmiyorsanız hiç sorup üzülmeyin. 

(1,242 puan) tarafından

Evet canim güvenilir biri ama satar mı bilmiyorum 

(852 puan) tarafından

Sormadan bilemezsiniz. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 169 göst.
8 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 300 göst.
15 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Aa464646 (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 113 göst.
26 Ağustos 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde Nesrinnkk (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 109 göst.
7 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 110595 (52 puan) tarafından soruldu

413,249 soru

12,442,259 cevap

46,031 kullanıcı

Kategoriler

...