0 oy
205 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (276 puan) tarafından

Poğaça yoguruyorum kabarmiyor malzemelermi ılık koyuyorum tuzu da sonradan koyuyorum neden olmuyo

10 Cevaplar

+1 oy
önce (4,639 puan) tarafından

Mayanın tarihine baktın mı ? Hangi marka maya kullaniyorsun

önce (276 puan) tarafından

Dr oetker

-Reklam-
+1 oy
önce (14,804 puan) tarafından

Süt veya sula maya koyduğun zaman da şeker de koy 5 dk beklet maya kabarsın 

+1 oy
önce (4,421 puan) tarafından

poğaça yaparken sütü ve suyu ılık katıp üstüne maya ve şeker eklerim karıştırıp 10 dk üstü kapalı bekletirim göz göz oluyor sonra malzemeleri ekleyip mayalandıktan sonra tepsiye dizince 20 dk bekletip öyle pişiririm

+1 oy
önce (171 puan) tarafından

Tepsiye diziyorsun ya hani o zaman da bekle mayalanmasını daha güzel kabarıyor

0 oy
önce (58 puan) tarafından

Daha yenı yaptım o kadar kabardı kı keşke resmnı cekseydım atardım. Her yapısımda aynı sekılde kabarıyor ama bu sefer daha çok kabarmıstı ustelık ıcı hıc hamur olmuyo. Belkı unu degıstırebılırsın. Ben degırmeden un aldırmıstım bi kere hıc güzel olmuyodu daha sonra BİM'in ününü almaya basladım valla asırı ıyı oluyo mayayı da BİM'in markasından kullanıyorum öyle kalıtelı bı maya da degıl hani. Ve tüm malzemeleri ekleyip öyle yoguruyorum.su ve sütü cezvede ılıtıyorum sıcaga yakın ılıklıkta. 

0 oy
önce (4,561 puan) tarafından

Kabarmasi icin hamurun yumusak olmali. Eline yapisacak sekilde yumusak. Sonra birakicaksin yaklasik 1 saat kabarsin. Sonra tezgaha hafif un sepele yogur sekil ver tepsiye diz bi de 15 20 dk oyle mayala. Isin ozu hamuru yumusak olacak. Yumusak olmazsa kabarmaz. Mayani ilik malzemelerle karistir ilk sonra un ekle bir de.

0 oy
önce (348 puan) tarafından

Un fazla mı koyuyosun

önce (276 puan) tarafından

Hayır hafif ele yapışır kıvamda birqkiym

önce (348 puan) tarafından

Tepsi mayalamasi da yapiyo musun

önce (276 puan) tarafından

Evt soğuk yere koymuşum herhalde battaniyeye sardım başka yere koydum kabarmisti

0 oy
önce (1,271 puan) tarafından

Güzelce sar ve bulunduğu ortam sıcak olsun bak nasil taşıyor leğenden😁

0 oy
önce (3,177 puan) tarafından

Benmde olmuyordu teyzemin püf kontasiyla başardım , süt su sıvı yağı ilitiyorum , leğene un koyuyorm çukur yapiyorm çukura tuz şeker maya koyuyorm snra sıvıları aktarıp yoruyorum ustunede poşet geçirip sofra beziyle ortuyorum şahane oluyor 

0 oy
önce (3,607 puan) tarafından

Hamur yumuşak kıvamda olsun

Sert yapma

Ele yapışmayan ama yumuşak olsun kulak memesi gibi canım 

Ben her iki günde bir yaparım 

Hamur yumuşak olsun

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 88 göst.
+1 oy
3 cevap 94 göst.
1 Şubat 2025 Diğer kategorisinde nehirgoksu (359 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 229 göst.

413,030 soru

12,435,041 cevap

45,786 kullanıcı

Kategoriler

...