Poğaça yoguruyorum kabarmiyor malzemelermi ılık koyuyorum tuzu da sonradan koyuyorum neden olmuyo
Mayanın tarihine baktın mı ? Hangi marka maya kullaniyorsun
Dr oetker
Süt veya sula maya koyduğun zaman da şeker de koy 5 dk beklet maya kabarsın
poğaça yaparken sütü ve suyu ılık katıp üstüne maya ve şeker eklerim karıştırıp 10 dk üstü kapalı bekletirim göz göz oluyor sonra malzemeleri ekleyip mayalandıktan sonra tepsiye dizince 20 dk bekletip öyle pişiririm
Tepsiye diziyorsun ya hani o zaman da bekle mayalanmasını daha güzel kabarıyor
Daha yenı yaptım o kadar kabardı kı keşke resmnı cekseydım atardım. Her yapısımda aynı sekılde kabarıyor ama bu sefer daha çok kabarmıstı ustelık ıcı hıc hamur olmuyo. Belkı unu degıstırebılırsın. Ben degırmeden un aldırmıstım bi kere hıc güzel olmuyodu daha sonra BİM'in ününü almaya basladım valla asırı ıyı oluyo mayayı da BİM'in markasından kullanıyorum öyle kalıtelı bı maya da degıl hani. Ve tüm malzemeleri ekleyip öyle yoguruyorum.su ve sütü cezvede ılıtıyorum sıcaga yakın ılıklıkta.
Kabarmasi icin hamurun yumusak olmali. Eline yapisacak sekilde yumusak. Sonra birakicaksin yaklasik 1 saat kabarsin. Sonra tezgaha hafif un sepele yogur sekil ver tepsiye diz bi de 15 20 dk oyle mayala. Isin ozu hamuru yumusak olacak. Yumusak olmazsa kabarmaz. Mayani ilik malzemelerle karistir ilk sonra un ekle bir de.
Un fazla mı koyuyosun
Hayır hafif ele yapışır kıvamda birqkiym
Tepsi mayalamasi da yapiyo musun
Evt soğuk yere koymuşum herhalde battaniyeye sardım başka yere koydum kabarmisti
Güzelce sar ve bulunduğu ortam sıcak olsun bak nasil taşıyor leğenden😁
Benmde olmuyordu teyzemin püf kontasiyla başardım , süt su sıvı yağı ilitiyorum , leğene un koyuyorm çukur yapiyorm çukura tuz şeker maya koyuyorm snra sıvıları aktarıp yoruyorum ustunede poşet geçirip sofra beziyle ortuyorum şahane oluyor
Hamur yumuşak kıvamda olsun
Sert yapma
Ele yapışmayan ama yumuşak olsun kulak memesi gibi canım
Ben her iki günde bir yaparım
Hamur yumuşak olsun
413,030 soru
12,435,041 cevap
45,786 kullanıcı