+2 oy
193 göst.
önce Diğer kategorisinde (17 puan) tarafından

Çekismeli bosanacak gibiyim .Eşim benim mihirlerimi satıp araba almıştı evlendiğimiz sene .Şuan üzerinde sadece araba var .Boşanma gerçekleştiğinde hem arabanın yarı parasını hem mihirlerimi mi ödemek zorunda yoksa altınlarımla araba alındığı için sadece mihir paramı mi ödemesi gerekiyor ? Karışık oldu umarım anlarsınız 

8 Cevaplar

+1 oy
önce (1,256 puan) tarafından

Altınlarınızı isteyerek vermediniz mi? Sonuçta ortak araba almışsınız. Mallar paylaşılır. 

önce (17 puan) tarafından

Mehir isteyerek de versen alabiliyorsun boşanirken canım. Teşekkürler 

-Reklam-
+1 oy
önce (417 puan) tarafından

Sadece arabası mi var mehir hakkında şuan boşanmada hâkimler resmi ne varsa değerlendrr hiç mehiri verilmesi hakkında duymadım eşinin kendi rızasıyla vericek birimi arabasını satar mı?

Mehir de veriliyor canım. Boşanma davası açıldıktan sonra satamaz zaten mal kaçırıyor durumuna düşer 

+1 oy
önce (133 puan) tarafından

Eğer düğün fotoğraflarında sana ait olan altınların net görüntüsü varsa onu sunabilirsin büyük ihtimalle ispatlarsan alırsın . Eltim boşandı avukat altınları resimle kanitlayalim dedi kanitladilar aldı eltim mehirini . Mal da yarı yarıya paylaşılır. 

Fotoğraf ile kanatlarım ama asıl merak ettiğim arabanın da yarısını alabilir miyim 

önce (52,200 puan) tarafından

sen imam nikahinda mehir olarak o altinlari istediysen ve altinlarin hepsi arabaya gittiyse araba tamamen senin olur ayrica mehir isteyemezsin. 

Altınımla araba aldık sonra onu satıp üzerine para ekleyip daha üst model bir araba aldık .Sadece altinimla alınmış sayılmıyor yani 

+1 oy
önce (1,969 puan) tarafından

Düğünde takılan altınları video fotoğraf ile delilidir onlar senin. Araba 1/2 senin 

Çok teşekkürler 

+1 oy
önce (414 puan) tarafından

Ne kadar altın takıldığını kanıtlarsan altınlarını alabilirsin arabayı da seninle evlendikten sonra aldığı için hak talep edebilirsin ama eşin arabayı başkasının üzerine devrederse hak talep edemezsin bunun içinde şerh koydurman gerek 

Çok teşekkürler 

+1 oy
önce (52,200 puan) tarafından

mehiri ayri yapsin araba ortak olsun da bu esine bağlı mehirin resmi bir zorlamasi olmadığı için o konuda hak iddia edemezsin o tamamen esinin vicdanina Allah korkusuna kalmis birsey mehir paranla araba alindiysa arabanin tamami senin olmali ama dedigim gibi işte seni düşünen adam cekismeli bosanir mi

Doğru bacım teşekkürler 

0 oy
önce (144 puan) tarafından

Mehrin kaç gr sa onları vermek zorunda bu o araba fiyatıyla bir tutuyorsa direk arabayı verir . 

Anladım teşekkürler 

0 oy
önce (388 puan) tarafından

Hukuki olarak bilemem ama Islami olarak mehirini kendi rızanla verdiysen geri alamazsın.

Yine islami olarak erkek boşandığı kadına değil, çocuğuna bakmakla yükümlüdür.

Eğer boşandığı kadın kendi çocuğuna bakıyorsa, o zaman bakıcı ücreti olarak çocuk nafakasının yanında bir ücret de alır. Geçmiş olsun.

Teşekkür ediyorum canım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 84 göst.
0 oy
2 cevap 186 göst.
30 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Eda nur (1,472 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 244 göst.
24 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,234 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 217 göst.
3 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Aysezeynpnur (10 puan) tarafından soruldu

413,126 soru

12,438,055 cevap

45,877 kullanıcı

Kategoriler

...