0 oy
40 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (126 puan) tarafından

Kızlar selam. Burnumdaki kemik eğriliği yüzünden nefes alamayacak durumdayım. Daha önce bir kbb doktoruna gitmiştim bana kemiğin eğri olduğunu gittikçe eğrileceğini ve üst solunum yolu hastalıklarına sık sık yakalanıp geç iyileşeceğimi ameliyat gerektiğini söyledi. Bende artık hem nrfes alma problemi hem görünüş için estetik düşünüyorum. Bir dahaki ay özel bir hastanede kbb doktoruna muayeneye gideceğim arkadaşlarımın tavsiyesi ile. Sorum şu ki ben hemen gidince burnum tasarlanacak mı ve ameliyat olduktan sonraki süreç nasıl işliyor ? İnternette bir kaç katı kural gördüm eğilme vs olmayacak gülerken bile dikkat edeceğiz vs vs kahve tüketimi yasak gibi. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır acaba ? Şimdiden teşekkürler 

1 cevap

0 oy
önce (58 puan) tarafından

Ben estetik oldum aynı şekilde nefes problemi ve görünüş olarak. Kuralların hepsine dikkat etmelisin tabiki her ameliyat gibi riskli kiminin bünyesi kaldırmıyor bunu korkutmak için söylemiyorum iyice emin ol diye söylüyorum. Kağıt imzalıyorsun riskleri kabul ediyorum diye. Öyle hatırlıyorum. Ve ameliyattan sonraki süreç tamamen sabır gerektiriyor hemen nefes almamayı kabullenmen ve doktorun dediklerine dikkat etmen gerek,aylarca sürmüyor tabiki şükür bu süreç bende öyle sürmedi. Tamamen cesaret ve sabır işi. Sonuç iyi olursa iyiki yaptırmışım diyorsun. Ben kafama çok taktığım için nefes problemim olmasa bile yaptırırdım. En önemlisi sağlık ama nefes önemli. Süreci iyi araştır derim. Hayırlı ise o sürece girip kolaylıkla o süreci atlatmayı nasip etsin inşallah Rabbim.

Bu arada o kurallar çokta katı değil bence bir süre eğilmemek,  gülmemek ve diğer kurallar çok zor degil inan bana ömür boyu eğilme gülme denmiyor zaten belli bir süre idare et deniyor :)) doktorun da söyler zaten.

önce (126 puan) tarafından

Yaaa cevabın için çokkk teşekkür ederim canım aklımdaki bütün soru işaretlerine tek tek cevap vermişsin. Çok araştırdım canım sonraki sürecin zor olduğunu da biliyorum ama senin de dediğin gibi sonsuza kadar sürmeyecek bu zorluklar yani ömür boyu nefes alamamak çok daha zor olur eminim . Kurallara da uymaya elimden geldiğince çalışırım canım ama ameliyattan sonra da mı nefes alamıyoruz rahat bir şekilde tamponlar olduğu için mi mesela tampon çıkınca nefes alış veriş düzelecek mi bir de ağrı ne kadar sürüyor mesela canım 

Ameliyattan hemen sonra nefes alamazsın zaten bu imkansız bir kere kan tıkıyor orayı en başta.Birde işlem yapılmış yaralar yeni yani bu çok normal.Tampon eski usul değil artık daha iyi tamponlar ama tıkanacağı için onunla da çok rahat nefes alamayabilirsin. Bir süre ağızdan nefes alacaksın grip gibi düşün burnun tıkanınca ağızdan nefes alıyorsun. Ağrıların zamanla azala azala geçecek ve nefesin zamanla arta arta düzelecek. Morluklar birden artar gibi olur zamanla azala azala geçer.Zaten ağrı kesici , burun spreyleri var daha farklı bu spreyler onları yazarsa doktorun ki yüksek ihtimalle yazar onlarda iyileşme sürecine destek. Herşey zamanla yani tüm işlemler zamanla iyi oluyor. Herseyi araştır, doğrusunu yap. Aklında olan tüm soruları doktoruna sor. Başarılı bir ameliyat olursa iyi olursun ama o zaman da zamanla iyi olacaksın. Soğukkanlı ol.

önce (126 puan) tarafından

Cevabın için çok teşekkür ederim canım bana büyük oranda yardımcı oldun Allah razı olsun. Muayeneye gideceğim zaman tüm sorularımı doktora da soracağım ama ön bilgilendirme yaptığın için çoook teşekkür ederim 💖

Rica ederim canım ben 9 sene önce oldum. Belki birşeyler değişmiştir tabiki en iyisi ve doğrusunu doktor bilir. Hakkında hayırlı olan kolaylıkla olsun inşallah

-Reklam-

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 54 göst.
0 oy
4 cevap 194 göst.
10 Ağustos 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Manolyam (2,756 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 146 göst.

412,963 soru

12,433,146 cevap

45,734 kullanıcı

Kategoriler

...