0 oy
83 göst.
Diğer kategorisinde (68 puan) tarafından

Bir hevesle ders çalışmaya başlamıştım ama o eski isteğim kalmadı nasıl motive olabilirim nasıl motive oluyorsunuz ? 

Birde tarih mesela derya deniz çok zor geliyor ..

Çok üşüğüm çok üşüyorum ayaklarımı ısıtamıyorum bir türlü o yüzden yataktan cikasim gelmiyor 

Egit akademi ( Mehmet egit sitesi) kullanan tarih cogr. Vatandaşlık paketi alan var mı ? İşe yarıyor mu 

Hadiii tecrübelerimizi paylaşalım

Tarihte Aydın Yüce dinliyorum çok iyi ama tarihin kendisi zor 

Cogr. Mehmet Egit hafıza tekniklerine de baktım işe yarar duruyor ama ücretsiz birkaç video var kendi sitesinden hafıza teknikleri videosu alsam mı karar veremedim alan varsa tecrubesini paylasabilir 💕💕💕

6 Cevaplar

0 oy
(115 puan) tarafından

Tarih için bol bol soru çöz ve ramazan yetginin videoları var izle bide kafanda sifreleme yap anlamladirinca daha iyi oluyor canım 

(68 puan) tarafından

Soru çözmeye vakit bulamıyorum ki konulardan nasıl ayarlıyorsun konu anlatımı ve soru çözmeyi kavar saat e gün mesela 😊 

Öabt de çalışıyor musun 

-Reklam-
0 oy
(2,170 puan) tarafından

Bransiniz nedir?

(68 puan) tarafından

Merhaba coğrafya branşım 

Mehmet Eğit Hoca'nın da bu yüzden coğrafya hafıza tekniklerini merak edip bakmıştım izleyince aklımda da kaldı açıkçası ancak diğer dersler için de işe yarar mı alan var mı merak ettim .

Birde alanım çok geniş konular fazla düşündükçe o eski isteğim de gidiyor

0 oy
(987 puan) tarafından

Tarihi hep dünya haritası üzerinden gitmişimdir ben. Dönem dönem dünya haritalarını açarım önüme. Kronolojik sıra ile giderim. Görsel- fotografik hafızam daha iyidir. Görerek dinlediğimi daha iyi anlarım. Haritadan ticaret ilişkileri, savaşlar sınırlar hep daha net gözükür

(68 puan) tarafından

Böyle bir kaynak önerebilir misiniz ?

Zaten görsel oğrenme daha etkiliymiş çok iyi yapmışsınız

0 oy
(12,809 puan) tarafından

Canım öncelikle üşeniyorum çocuk var uykum geldi gibi bahanelere sığınırsan hedefine zaten ulaşamazsın bahane hedefe ulaşan yolda en büyük engeldir atandıktan sonraki maaşını sosyal haklarını tatillerini düşün onun vereceği gazla ordinaryüs bile olursun 😀 çalışmayq gelince önce konu konu gitmen gerekiyor bi konuyu bitirdiğinde o konu testini çözüp en az 2 tane tabi sonra başka konuya geçmen gerekiyor daha etkili oluyor önce konu sonra test 

(68 puan) tarafından

Ay çok haklısın benimki bahane sanırımmm 

Düşünüyorum da işte oda bir yere kadar motive ediyor beni 😁

Ne düşüncem daha bilmem buna bile motive olamıyorum pek 😁😁

Test çözmeye vakit bulamıyorum inan

0 oy
(2,033 puan) tarafından

Ben 2020 de kpss ye girdim gkgy den 82 almıştım. Sınavdan çıkınca tarih için dedim ki elimde tarihin pusulası konu anlatımı vardı keşke başka hiçbir şey yapmayıp dönüp dönüp onu okusaydım sadece dedim. Tarihte vardı yine yanlışım ama dediğin gibi derya deniz olunca tek kaynağa odaklanmak daha iyi olabilirdi. Tarihte soru çözmek bana hiç öğretici gelmiyordu pegem kitaplarında falan bir sürü yanlış çıkıyordu zaten kafam karışıyordu. 

(2,033 puan) tarafından

Türkçe yi hiç hafife alma benim 28 doğrum vardı o yüzden iyi geldi gkgy matematik sadece 4 tane işaretledim 4 doğrum vardı ona rağmen Türkçe bana iyi puan getirdi 

0 oy
(4,573 puan) tarafından

Aslında tarih çalışmak zor değil. Ama video izleyerek ya da okuyarak zor oluyor. En kolay yöntemi yazarak çalışmak ve kendine notlar çıkartmak. Örneğin bir savaşı kağıda tarihini, tarafları ve varsa önemli bür sonucunu yazman yeterli. 100 sayfalık bir sınava hazırlanıyorum şuan 9 sayfalık bir özet çıkarttım. Zaten o notları görünce geri kalan kısımlar aklına geliyor. Ama önce isteğin olmalı. Üşüyorum vb bahanelerle malesef yol alamazsın. 

(68 puan) tarafından

Yazıyorum aslında ama çok fazla özetleyemiyorum öyle bir yeteneğim yok snairim her şeyi yazıyorum 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 114 göst.
0 oy
3 cevap 202 göst.
+1 oy
5 cevap 132 göst.
+4 oy
5 cevap 129 göst.

413,674 soru

12,452,757 cevap

46,376 kullanıcı