+2 oy
170 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (783 puan) tarafından

Arkadaşlar oğlum 2 yasinda soldaki yumurtası yukarıda sünnet ile birlikte aşağıya indirecek yani ameliyat olcak benm gibi bu durumu yaşayan var mı :( üzülüyor ve korkuyorum

Bir de oturabilir mi yani 2.5 yaşında oğlum otururken acır mı yemek vs için soruyoum oyuncakalriyla oyanmasi icin

8 Cevaplar

+1 oy
önce (1,352 puan) tarafından

Bizde yaşadık aynısı ama ameliyat olmadan düzeldi aile hekimi yumurtasının biri yukarıda dedi şuan 9 yaşında gayet sağlıklı yani kendiliğinden düzeldi. Sünnet oldu ama sünnet olmadan önce kendiliğinden düzeldi 

önce (783 puan) tarafından

Yaa bizm ki bir tık küçülme var dedi '( o yüzden acil olması gerkiyomus

önce (419 puan) tarafından

Bizimde öyle oldu çok şükür 

önce (419 puan) tarafından

Aaa bazıları zamanla çürüyormus geç kalmadan fark edilmiş 

-Reklam-
+1 oy
önce (431 puan) tarafından

Hic korkma once baska doktorlari da gez benim 2 erkek kardesim var buyuk 12 yasindaydi fark ettigimizde onunkine olmustur bile dediler kucuk da 8 yasindaydi onunki de riskli buyuk ihtimal olmustur dediler yinede ameliyat olmasi lazim dediler annemler kac doktor gezdi bilmiyorum o zaman bi doktora goturduler o bi igne yazmisti onu kullaninca ikisininki de indi koca koca oldular biri 23 yasinda biri 19 olcak korkulacak bisey yok gez doktor doktor gez eczanelere danis 

+1 oy
önce (3 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım benim ikizlerde oldu bı çocuğun daha küçüktü bir yıl sonra tekrar oldu ameliyat diğer tarafı mutlaka kontrol ettir bı taraf sağlam olsa yeterliymis ilk gün biraz zor sonra ağrı kesicilerle geçiyor hamd olsun

+1 oy
önce (1,800 puan) tarafından

Bizim gittiğimiz doktor 2-6 yaş arası süreçte sünnet önermiyordu biz 5 aylıkken gitmiştik ama yapılamadı biraz geç kalınmış demişti 1 yaşında tekrar gideceğiz olmazsa da yapacak birşey yok 

0 oy
önce (10,824 puan) tarafından

Hiç korkma cnm çocuklar herşeyi çabuk atlatıyorlar

Elimde değil ya çürümüşse diye dusnuyorum korkuyorum ne olur dau edn salı günü ameliyat 

önce (10,824 puan) tarafından

Allah şifa versin cnm dualarım seninle

önce (27 puan) tarafından

Canim niye kendini üzüyorsun ki. Sonuçta çocuğun testisinin yukarıda olması senin suçun değil. Bende ilk öğrendiğim zaman çok tedirgin olup agladim. Sonra Dr umun dediği beni motive etti. Allah'tan gelen bişey kul yapımı değil demişti dr um. Hatta ameliyat sonrası bile çürüme yapabilir. Ama sağ testisi de var öyle düşün. Nice insanların çift testisi oluyo ama çocuğu olmuyor. Bunları dert etme. Senin elinde olan bişey değil. Rabbim dermansz dert vermesin. 

0 oy
önce (76 puan) tarafından

Canım benim oğlum da fıtık olmuştum böyle yumurtası sanki yukarı doğru gidip morarıyordu kasığında bir şey çıkıyordu yuvarlak biri yetsin dedi götürdüm dediler mosmor oluyordu yumurtaları sonra ameliyat ettiler ameliyatla beraber sünnet ettiler aynı gün taburcu olduk yani ameliyatlıyken yürümeye başladı çocuğum önceden emekliyordu 1 yaşında ameliyatla beraber yürümeye başladı ama bez takıyorduk onun için sünneti de hemen iyileşti

0 oy

Geçmiş olsun canım. Benim oğlan da geçen sene Nisan ayında 2.5 yaşında hem sünnet hemde testis ameliyatı oldu. Öncelikle testis ameliyatı çok kolay. Hemde çocuk farkında olmuyor. Kaşık da 3 -4 dikiş yumurtalıkta 3-4 dikiş oluyor. Aynı anda sünneti de yaptrdik. Tam anestezi aldı. 40 dk ameliyat sürdü. Ama o bekleme bana 1 yıl gibi geldi. Ameliyat da uyandırma sürecinde benim oğlan çok korkmuştu. Ama sonrasında biz Dr a rica sonrası ilk gecemizi hastanede geçirdik. Çünkü başka ilde ameliyat oldu ve acil bişey olursa gidip gelmek sıkıntı olur diye düşündük. İlk idrarini yaparken çok ağrısı oluyor. Ama sonrasında normale dönüyor. Alt değişimi sırasında buyuk abdestin yumurtaliktaki dikişe gelmemesine dikkat etmen gerekir. Hemen yapınca değiştirip temizleyip yeniden pansuman etmen gerekiyor. Yumurtalık da ki ve kasiktaki dikişler kendiliğinden düştü. Anlayacağın inmemiş testis ameliyatı zor değil. 1 ay sonra kontrolü oluyor. Dr yerine yerlesip yerlesmedigine bakıyor. Ameliyat sonrası da kesinlik olmuyor. Belki yumurtalık işlevini kaybedebilir. Veya yerini beğenmeyip yeniden yukarıya kaçabilir. Bu durumlari da göze alıp yaptirmani tavsiye ederim. Ben yaptırdım. Şuan da Dr a götürünce getirmene gerek yok. Siz takip edin eğer yumurtalik yerinde gorunmezse getirin denildi. Şuana kadar bi sıkıntı yasamadik

Canm iz var mı kaç gün yada ay  oldu 

24 Nisan'da 1 yıl olacak. Kasıkta çizik seklinde bı iz mevcut. 

0 oy
önce (861 puan) tarafından

Benm oğlum fıtık,yumurtalık,sünnet 3 operasyon geçirdi aynı anda.amelyat sonrası doktor çişini yap çık dedi.hatta ben ameliyatina gidemedim.yeni doğan bebeğim vardı ve pandemiydi.sabah gttiler eşimle öğlen olmadan eve geldiler hiçbir ilaçta kullanmadık.sadece sargılar. Çıkınca batikon sürdük.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 73 göst.
16 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Anneyimbennnn (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 75 göst.
0 oy
15 cevap 2,022 göst.
12 Mart 2020 Diğer kategorisinde Hozgenaz (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 99 göst.

413,169 soru