+2 oy
107 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (587 puan) tarafından

Ayağında sallayarak uyutan anneler bebeğiniz gece sık uyaniyor mu ? Oğlum 5 aylık oldu ayakta sallamaya alıştı sallayarak uyutuyorum ki en istemediğim şey buydu geceleri sık uyaniyor dişin de etkisi var şuan ama acaba salladigimiz için de sık uyaniyor olabilir mi sallayarak uyuyup da gece deliksiz uyuyan bebekler var mı ileride sorun olur mu bu acaba 

5 Cevaplar

+2 oy
(1,447 puan) tarafından

5 ay sallamayı bırakmak için hala çok ideal aslında :) gece uyanmaya neden olur mu bilmiyorum da sürekli ayakta sallamak çok yorucu olur anne için de. benimkiler birden çok yöntemle uyuyorlar. bazen ayakta bazen kucakta sallıyoruz, bazen sarılıyoruz, bazen yan yana yatıyoruz. son iki aydır ikizlerden birini sürekli yanıma yatırıp kendi yatağımda uyutuyorum. diğerini eşim nasıl uyutuyor fikrim yok. ama bu yanımda uyutma fikri beni çok rahatlattı

(587 puan) tarafından

Uyku eğitimi vericem aslında ama ramazandan sonra gece saat başı uyanıyor acaba kalkıp sallanmak mi istiyor ilerde de böyle mi olur diye düşündüm 

-Reklam-
+1 oy
(3,656 puan) tarafından

1,5-2 yaşına kadar sallanarak uyudu. Geceleri deliksiz hala uyuyor diyemem. 3 yaşında şu an. Bi çocuk nasıl geldiyse öyle gidiyor. Sallamaya gelince sana eziyetten başka bişey olmuyor kuzu. Benim kuyruk sokumundaki kemiğimde şiddetli ağrılara sebep oldu oturma simidiyle kurtardım kendimi. Bir an önce bıraktırmayı dene dişten de rahat değildir zaten yavrun. 🥲

(587 puan) tarafından

Ramazan'dan sonra uyku eğitimi vericem inşallah da o zamana kadar saat başı uyanıyor acaba ilerle de sallanarak uyusa saat başı uyanıp sallanmak ister mi diye merak ettim

+1 oy
(259 puan) tarafından

Aslında 5 aylık sallanmayi o kadar da idrak edemez yani başka bı uyutma yöntemi denesen onada uyum sağlar gibi .Sırtını sıvazlayarak yanına yatıp o şekilde poposuna yavaş yavaş pat pat yaparak ninni veya pış pış diyerekte  uyutabilirsin .hem sen de yorulmams olursun 

(587 puan) tarafından

Beşiğinde uyutmayi denedim de çığlık kıyamet alışmış valla benden inatçı :) ramazandan sonra uyku eğitimi vericem inşallah da o zamana kadar saat başı uyanıp sallanmak ister mi diye merak ettim 

(259 puan) tarafından

Bnce yanında uyusun iyice uykuya dalana kadar .Eğitim vermek zor olabiliyo allah kolaylık versin 

+1 oy
(287 puan) tarafından

İlk de dersimi aldığım için 2 ve 3 üncüyu hiç sallamadım sallamak ancak anneyi yoruyor çocuk uyumuyor biraz bayılıyor gibi birşey derin uyumuyor yani şuan kızımı da hiç sallamadım ya kucakta yada yanında yatarak uyutuyorum daha rahat birde emmeyi bırakırsam çok rahatliyacagim onuda ramazandan sonra bırakacam inşallah sizde çok küçük daha sallamayı bırakın bence 

(587 puan) tarafından

Aynen derin uyumuyor demek sallamakla alakalı biraktircam inşallah ramazandan sonra bakalım bende inatçı 

+1 oy
(960 puan) tarafından

Diş de nedenlerden birisi olabilir canım.  Bende oğlumu 3 aydan beri sallaya sallaya uyuttum ayakta 2 yaşında şuan hala öyleydim şimdide ayaklarım kırılacak gibi ağrıyor. Kucağıma alip yatağa goturecekken gözlerim yaş doluyordu artık yok dedim . Bu böyle olmaz aldım bigun akşam üzeri uykusu yoğun dandini dinleyerek sallardim 3 dk ya uyurdu neyse aldım yatağa yattım yanına kalkmasına izin vermedim masala başladık bizde tuvalet eğitimi için benim uydurduğum egemen masalı var ardından kırmızı başlıklı kız ister hep bende yatırdım anlattım yavaş yavaş uzun uzun sonra dandini açtım hadi uyu dedim bi sağa döndü bi sola uyardım devamlı kapat gözünü dedim bi de arkasını döndü hareketleri yavaşladı bi baktım ki dandiniyle uyumuş öyle:) ogun bugündür yaklaşık 3 gündür bu şekilde gecede öyle.  Bebeklikte unutabilir miydim bilemiyorum çok sancılı olurdu ama şuan yaşı sa büyüdü iletişim kuruyor ya işim kolay oldu . Arada dirensede sonunda yatarak uyuyor  😀 ayaklarım da hala ağrıyor orası ayrı  😀

(587 puan) tarafından

Peki sallayarak unuttuğunuz zamanlarda gece sık uyaniyor muydu gece uyanıp sallanmak istiyor muydu 

(960 puan) tarafından

Sabah karşı özellikle belki bir belki 2 defs isterdi hatta en son yakin zamanda  gecenin bi saati anne salonda ayağında salla diyordu suya kalkıp şimdi dün salonda ayağında salla dedi bende oğlum sen bebek misin dedim bebekler ayakta sallanır hani okula gitmek istiyordun dedim ana sınıfına özendi komşunun kızından dolayı o da istiyor bende o zaafindan vurdum  😀 hemen susup yatiyor ama yeniyiz biraz gecikmeli uyuyor 15,20 dk hatta 1 saate yakın gibi.  Dün gece 2 de bi kalkti beni asla uyutmadı gözünü kapattı açtı bi yarimsaate ama 7 buçukta yattı ondan bence  gece uyanması. Bide emerek uyuyorsa onuda aramak için kalkar.  Belki 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 115 göst.
8 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 420 göst.
23 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Enesinannesi_ (1,077 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 439 göst.
25 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,282 göst.
5 Eylül 2019 Diğer kategorisinde ❤️Asmin Deroş❤️ (4,758 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,364 soru

23,619,929 cevap

306,755 kullanıcı

...