+1 oy
103 göst.
Diğer kategorisinde (17 puan) tarafından

Kizlar iki cocugum grip olmuş ateşleri çok var düşünüyorum ıslak bezle bide İslak bezi kaç saate bir yapacam bide ateşten hemen nasıl kurtulabiliriz evde neler yapıp icirenilirim. Biri 5 aylık diğeri 3 yaş napicam ben sağlık ocağına götürdüm ilaç verdiler 

5 Cevaplar

+1 oy
(5,189 puan) tarafından

Ateş bir iki gün sürebilir çok geçmiş olsun. Bebeğe bol bol emzir emiyorsa başka bir şey verilmez zaten. Büyüğe nane limon ıhlamur yapabilirsin su içir duş aldır daha güzel düşürüyor ıslak bezi ateşi düşene kadar yapabilirsin bence üşütmeden çok soğuk olmamasına dikkat ederek. Yünlü şeyler giydirme çorabına limon sıkıp giydirebilirsin uyurken

(5,189 puan) tarafından

Bal sarımsak limon yedirebilirsin büyüğe

(17 puan) tarafından

TM cnm saol 

-Reklam-
0 oy
(3,299 puan) tarafından

Benim oğlum 17 aylık çok kötü grip oldu ateşlendi ateşini düşürdüm ama balgamı vardı korktum ciğerlere inerse diye dün hastaneye götürdüm doktor ventolin falan verdi kullanıyoruz çok şükür bugün daha iyi sizde eğer ateşi düşmüyorsa iyi değilse hastaneye götürün evet hastaneler riskli ama bazen ilaç kullanmadan da geçmiyor çok geçmiş olsun

0 oy
(3,199 puan) tarafından

Yedirebilirsen sarimsak limon bal katistir ye yada sogani kaynat balla beraber ilik olarak icir fayda gorursun insAllah

0 oy
(21,562 puan) tarafından

Allah'ım şifa versin. Oğlumun da ateşi var. 4.5 yaş. Ben calpol verdim. Az önce ıhlamur yaptım. Bir de sarımsak.kuru yaptım. 1 diş sarımsağı küçücük küçücük doğradım. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar bal üç beş damla limon damlattim. Karıştırıp yedirdim. Oğluma 2 tatlı kaşığı kızıma 1 tatlı kaşığı yedirdim. İnşallah şifa olur. Ama oğlumun ateşi yüksek. Ben de başında oturdum bekliyorum.  Kızıma bulaşmaz inşallah. Alnındaki mendili mendil ısındıkça tazele. Ateş mendili ısıtıyor. Ben de alnına mendil koydum.cok usuyo Yavrucum😖🥺

(21,562 puan) tarafından

Ama senin küçük olana bal yasak. Ona verme sakin.

0 oy
(485 puan) tarafından

Dünden beri oğlum da aynı grip dün burun akıntısı vardı gece üzerini çıkardım atlet ile uyuttum dolven calpol dönüşümlü veriyorum çoğunluk su ve mama veriyorum 16 aylık çorba yaptım içmedi meyve verdim içinden sadece çilek yedi gece boyunca kıvranıyor inliyor ama ateşi 38 üstüne çıkmadı daha inşallah düzelir baya huy değiştirdi mız mız halsiz halsiz dolanıyor çok üzülüyorum 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 78 göst.
+1 oy
2 cevap 77 göst.
0 oy
4 cevap 116 göst.
0 oy
5 cevap 188 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 1111 (381 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,450,746 soru