+2 oy
413 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8 puan) tarafından

Sorum başlıkta 

15 Cevaplar

+2 oy
önce (379 puan) tarafından

Ilkokulda bende bitlenmjştim öğretmen farketmişti annemi arayıp söylemişti bende 1 hafta falan okula gitmemiştim. Sonuçta bulaşıcı birşey okulda bir anda salgına dönüşebiliyor. Gitmemesi zaten en doğrusu

önce (131 puan) tarafından

aaaaaaaarti

-Reklam-
+1 oy
önce (104 puan) tarafından

Hayir ayni gun çözümü var sonuçta 

önce (949 puan) tarafından

Casperiye artıladım canım.  

önce (11,710 puan) tarafından

Üç beş günle tabiki geri kalır  1. Sınıf önemli en kötü iki gün göndermem dahası gecikmez. İlacı var sonuçta  vebalı değil çocuk 

önce (6,440 puan) tarafından
+1

:)) bit de veba gibi bisey grip degilki snucta cocukdan digerlerine bulasir onun ailesine babasinin is arkadasina annesinin komsusuna…. veba gibi bise😂😂grip olsa he yolla bulassin herkese cok onemli degil de

önce (1,350 puan) tarafından

Oglumdan bebeğime bana geçti mahvolduk zor geçti erkek bide ikiside yaşına velmeden bitlendi kreşte bide Allah'ın bir kulu gelen giden yok öyle kreşten geldi şükür kurtulduk da bela birşey 

casperiye artiladim seni kesinlikle ben de gondermezdim hem cocugum rencide olmasin hem.baskasina bulasmasin diye ayrica aralanmayacak bi sorun haline gelecek tekrar cocuguma bulasma durumu da var gecene kadar ugrasir en kisa zamanda sorunu giderir gonderirim 1. sinif cocugu evde de calistirirsin gayet rahat bi sekilde ogretmen ve casperiye hakli

+1 oy
önce (4,682 puan) tarafından

Öyle bir uygullama olmaz çocuğu rencide etmek olur 

+1 oy
önce (1,016 puan) tarafından

Bu bit olayında rencide etme gerçekten hala devam ediyor mu. Hiç duymadım bu nedenle uzaklaştırma, kusurlu davranışta verilir bildiğim

önce (8 puan) tarafından

Hoca idari duyarsa 2 hafta uzaklaştırmaverir dedi bende sustum ama pazartesi müdürün yanına gidip konuşucam

önce (1,016 puan) tarafından

Böyle birşey var mı diye sorun bence peki bit bulaş ile geliyor sizin çocuğa başkasından geldiyse ne olacak? İzin verilir ilaç kullanılır ama uzaklaştırma bilemedim 

önce (8 puan) tarafından

Zaten orada sınıfta bulaşmış çok şükür temiz şuan

+2

uzaklastirmayi disiplin sucu gibi algilamis herkes . ogretmen salgin hastalik olan bi vocuguda der yani annesi gelmesin birkacgun okula diger coccuklara yayilmasin hastalik diye . idare de rapor ister yani. disiplin sucu gibi algilamis herkes burda okuyan uzaklasyitma kelimesini o manada izaklastirma degilki yok okuldan atilma 😂 ogretmene bulastiysa aciga alinip meslekten men mi edilecek lisansi mi iptal olacak abartmayin yani 😂😂😂 uzaklastirma kelimesini post sahibi dahil herkes disiplin sucu gibi anlamis ama kastedilen o degildir

asiri kirilganlar ya

+1 oy
önce (1,233 puan) tarafından

Bence geri kalır çocuk ama diğer öğrencilere bulasirsa diye tedbir alıyor öğretmeni de anlamak lazım sınıfta demekki başka öğrenci de yok yada diğer veliler gelsin istemiyor dur.

0 oy
önce (20,522 puan) tarafından

Tam temizlendiğinden eminsen öğretmen de kontrol edip alsın sınıfa. 

önce (8 puan) tarafından

Pazartesi gidip öyle diycem bakalım 

0 oy
önce (19,074 puan) tarafından

Giderse diğerlerine bulaşır sonra sizden temizlendi dediğinizde bir bakmışsın hoop başa sarmışsınız keşke gerçekten bitlenen okula gitmese bir kaç gün 

0 oy
önce (1,417 puan) tarafından

Hayir , saçmalamış. Ben olsam gönderirim. Yani bitlerde çocuğunun saçında pusuya yatıp başkasına uçmak için beklemiyor sonuçta. Bir de sana tavsiyem ilaçla falan uğraşma, kızının saçlarını yiprattiginla kalırsın. Tek tek elle ayıklamaya çalış. Sirkeleri çıkarmaya çalış. Okula gönderince kızının saçlarını orgule veya topuz yap. 

0 oy
önce (205 puan) tarafından

Arkadaşım ogretmen sordum normal ben de sinifimda bitlenen çocuğu hafta sonuyla birlikte 5gun gelmesin dedim dedi 

0 oy
önce (89 puan) tarafından

Hiç duymadım öyle şey genelde velisine haber verirler o kadar 

yav uzaklastirmayi disiplin sucu gibi algilamis herkes . bitli vocuk niye gelsin ki okula . evinde kalsin temizlenene kadar. ogretmen temizlenene kadar gelmesin demis ve hakli yani. disiplin sucu gibi dusunuyor herkes uzaklastirmayi post sahibi yanlis kelime kullanmis. vocuk normal hasta ilsa bile ogretmen der iyilesene kadar gelmesin annesi  diger cocuklarada yayilmasin hastalik diye bundan normal birsey yokki.

önce (89 puan) tarafından

Canım doğruda bir çocuk bit oldumu ,sınıfta başka çocuklarda olma ihtimali var hatta belki evde olan  çocuğa da , sınıfta ki diğer çocuklardan geçmiştir  ,yani sınıfın hepsinde yoksa bile yarisindan azında çıkıyor nedeni sira arkadasinda çevresinde çocuğun bitlendigi farkına varılana kadar mutlaka 5-6 kişiye bulaşmış oluyor ,öğretmen velileri uyaracak bit rozeti ,şampuan ,bit tokalari falan ,almalı hem derslerden geri kalmaz çocuklar,benimde ilk okul birinci sınıfta bitlenmistik ,herkesi evde kalsın diyemezler ki öğretmen , bizim öğretmen bütün sınıftan , para toplanıp herkese bit sampuani alınmıştı herkes kullanmıştı öğretmen kimde bit gördüğünü söylememiş ti . Bende bit yoktu bende kullanmıştım önlem amaçlı ,bir kişide oldumu diğer çocuklarda da oluyor ya  , hani anladım kötü niyetli değil öğretmen uzaklaştırmakla da ama  belki şuan sınıfta  başka kişilerde de vardır tek tek saç bakacak hali yok öğretmenin çözümü sınıfça bit uzaklastiri şeyler kullanılması daha mantıklı aslında 

0 oy
önce (1,207 puan) tarafından

İlkokulda uzaklaştırma hiçbir şekilde yok yönetmelik buna izin vermiuor 

Ne sebeple olursa olsun .inan öyle bir uzaklaştırma hakkımız olsa bit olan çocuklara değil  kendi yasitlarina ve küçük sınıflara sistematik bir şekilde zorbalık yapan canavarca arkadaşlarına şiddet uygulayan çocuklara verirdik o uzaklaştırmayı .bazılarina çocuk demeye bin şahit ister nasıl bir ailede yetisiyorlarsa arkadaşının boğazına çöküp yumruklayan çocuklar var bütün sınıfa illallah ettiren çocuklar var .bir gün bile gelme diyemiyorsun her gün diğer çocukların bı yeri moraririyor patlıyor .Ama yönetmelik diyorki çocuğun eğitim hakkı vardir engellenemez!!!

Keşke engelleyebilsek bazılarını .bu gibi durumlarda bile uzaklastiramiyoruz yani bitlenmek falan tamamen annenin inisiyatifine kalmış gonderip gördermemek.

Eğitim sistemi çöktü çöküyor veli odaklı sistem hepimizin burnundan getiriuor biz egitimcilerin .

oyle uzaklastirma degil 🙄

0 oy
önce (1,117 puan) tarafından

uzaklaştırılır mı uzaklaştırılmaz mı bilmiyorum ama ben 3 günde bit ve sirkelerden kurtuldum . ilk gün bit şampuanı ile yıkadım taradım,gün içinde sık sık taradım bit tarağı ile.2.gün normal sirke ile yıkadım ve gün içinde yine sık sık taradım,3.gün sirkelerin tamamen saçtan ayrılması için vazelin sürdüm saçına taradım da taradım . 4.günden itibaren ne bit ne sirke kaldı saçlarında . Her gün lavanta spreyi sıktım saçlarına montuna boynuna ensesine  lavanta kokusunu sevmezlermiş . Saçlarını da sıkı sıkı topladım,tutunmalarl zor oluyomuş diye duydum. Evde yastık yorgan ne varsa yıkadım . saçları bitti gibi görünse de yastık yorgan havlu vs yıkanmazsa tekrar bulaşır . yatağına lavanta ,çay ağacı yağı damlattım sürekli . zor bi süreç ,Rabbim beterini vermesin ama psikolojik olarak yıpratıcıydı

0 oy
önce (863 puan) tarafından

Bizim sınıfta veli kızında fark ediyor.hemen öğretmene bilgi veriyor .ogretmende grupta isim vermeden bit oldugunu bütün çocukların saçlarının ilaçla yıkanmasını ve bit rozeti takılması söylüyor her çocuğa.bunlar çok normal şeyler. Neden bu kadar sıkıntı yapiyorsunuz ki

Yazık diğer çocuklara da geçmesin.

0 oy
önce (2,693 puan) tarafından

Verilmez çünkü belki başkasından geldi nereden bilinecek ki 

0 oy
önce (52,244 puan) tarafından

veli farkeder ogretmene soyler veli gondermez okula temizlenince yine veli gonderir okula 

sizin öğretmene napayim okuldan mi alayım de demek ki sinifta birinde varki gecmis

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 166 göst.
2 Mart 2024 Diğer kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,044 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 2,339 göst.
23 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde hashaslicorek (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 215 göst.
16 Aralık 2021 Diğer kategorisinde kubra1992 (3,547 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 398 göst.
4 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Haticekubra (112 puan) tarafından soruldu

413,286 soru

12,443,373 cevap

46,065 kullanıcı

Kategoriler

...