+1 oy
135 göst.
önce Diğer kategorisinde (291 puan) tarafından

Hepinize merhabalar Türkiye'de yaşayan arkadaşlarıma iyi uykular ♡ Başlıktan anlaşıldığı üzere yurt dışına gelin geldim burda yaşıyorum senelerdir benimle aynı durumda olan arkadaşlarım var ise sohbet etmek isterim nasılsınız alişabildiniz mi memleket ve aile özlemi ile nasıl başa çıkıyoruz hanımlar bekliyorum yorumlarınızı biliyorum yalnız değilim (^-^)

5 Cevaplar

+1 oy
önce (3,728 puan) tarafından

1.5 senem oldu. Geldiğimde şansıma hamileymisim bilmiyordum. Bebeğim doğdu 8 aylık olmak üzere. 3 yakın arkadaşım oldu ilk 6 ay tek basinaydim hatta eşim 17 18 saat çalışıyordu ben markete bile gitmedim evde sürekli ailemle konuştum uygun zamanlarda. Çünkü aramızda 10 saat vardı. Bende gece onlarda gündüzdü. Gece 3 4 lerr kadar uyumazdim sonra akrabam taşındı benimle yaşıt. Abimin baldızı oluyor. 6 ayım da öyle geçti. Şimdi 2 arkadaş daha edindik aile olduk. Oğluma dış buğdayı yapacağız hatta aileden öteler. Ailemde 26 martta geliyor. Yani sadece annem ve babam. Vize aldılar. Cok özledim onları. Çevrende arkadaş edinmeye bak. Emin ol iyi birilerine denk gelirsen aile oluyorlar. Yol yoldaş oluyorlar. Her gün dua ediyorum Rabbim e hele içlerinde 2 si Rabbim ayaklarına taş degdirmesin 

Amerika canım 

önce (2,923 puan) tarafından

Dilini ogrenebildjn mi oranin

önce (291 puan) tarafından

Maşallah diyerek cümleye başlamak istiyorum ne güzel çok şanslısın gerçekten arkadaş çok önemli yalnız kaldığın her fırsatta yaranı sorarlar iki çift konuşabiliyor olmak bile sana kendini çok iyi hissettiriyor olmalı umarım daim olur dostluğunuz ♡

Yok canım yani temel seviye. Hamilelik bebek derken daha fırsatım olmadı. Bebeğim de aslaaaaa fırsat vermiyor 5 dakika gece de pek uyumuyor şimdi bana bakıp agliyo4 mesela 😄

InsAllah zamanla oda olacak

-Reklam-
0 oy
önce (1,931 puan) tarafından

Canım özel değilse hangi ülkedesin. Ben newyorka geleli yaklaşık bir ay olyor hala ev bulamadık bir odada otel gibi biyerde kalyoruz geldiğime pişmanim şu an tek olsam neyse iki çocuğum var biri 9 aylık emekliyo pis halılarda bir odada emekleyip gezyo her gün kafayı yiyorum beterin beteri varmış hep benm başımamı gelir bunlar. Çocuklarıma acıyorum mutfak bile iki kat aşşağıda onları bırakıp gidemiyorum o kadar zor günler yaşıyorumki...

Eyalet eyalet değişiyor. Ohio'dayım burası çok soğuk haftalardır eksilerde. Pazartesi ısınıyor 8 lere çıkıyor şükür. Yerde kar var hala, diğer eyaletler daha ılımlı. Eksi 25 lere bile çıktı. Evet sosyal sigorta istiyorlar ev için. Biz 1 sene coloradoda yaşadık orası da 2+1 2100 dü burası 2+1 1500. Ama diğer evlere göre evim pahalı konum güzel diye böyle. Normalde bine bile var ama etrafı kötü. Eğer sana ev tutabilecek bir dost akraba varsa inşallah yardımcı olurlar. Kimse kimseye yardım da etmiyor lanet ülke 

Facebokkta turk gruplar vardir belki  var bi goz atin uye olun oraya yazin mutlaka cevap alirsiniz 

Evet facebookta sayfalar var canım iş verenler oluyor oralarda

image

belki yardimci olurlar burada

Sistemden dolayı giremedim  siteye kusura bakma geç cevap veriyorum su an nasil hissettiğini tahmin edebiliyorum ama inan bana geçecek sadece zaman alıştıkça keşkelerin iyiki ye bırakacak elbette iki çocukla çok zor ama geçecek pozitif kal lütfen 

0 oy
önce (8,136 puan) tarafından

Tam boyle post bende acmistim aksam🥲

Alisamadim valla 1 bucuk yil daha alismadim. Sen hangi ulkedesin

Canım sisteme giriş yapamadım kusura bakma geç cevap veriyorum ya :( Zaman herşeyin ilacı inan bana alışıyorsun elbette zor dönemlerden geçiliyor ama zamanla sana olan artıları eksiklerin yerini alıyor çünkü biz Türkiye de büyümüş cıvıl cıvıl bir ülkeden çıkınca bazen yurt dışı hayatı monoton gelebiliyor ama inan bana zamanla alışacaksın hangi ülkedesin

önce (8,136 puan) tarafından

İnşallah alışırım yada alismadan geri donerim ulkemize canim.aaynen oyle ya burasi farkli 

0 oy

2 sene oldum geleli alistim artik ama arada aile ozlemi cok koyuyor turkiyedeki hayatimi yasantimi ozluyorum henuz hic arkadasim yok burada

Hangi ülkedesin canım umarım güzel bir hayatın olur ilk geldigim dönemlerde çok kez kendimi sorguladım ama zamanla iyi ki diyorum elbette herkesin memleket başka ama ben Turkiye'ye gidince özlüyorum burayi evimi düzenimi hele bir de güzel bir arkadas edinirsen çok daha güzel olacak 

Kanadadayim 2 sene olduk geleli ilk zaman bende o kadar pisman oldum ki ama simdi bende iyiki diyorum dilini ogrenebilirsek guzel arkadasliklar kuracagimiza inaniyorum ben sen hangi ulkedesin

0 oy
önce (136,611 puan) tarafından

hangi ulkedesin    

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 77 göst.
17 Ocak 2024 Moda kategorisinde Zuhalll (730 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 152 göst.
1 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 163 göst.
0 oy
0 cevap 44 göst.
25 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Davutduhaayse (16 puan) tarafından soruldu

413,247 soru

12,441,994 cevap

46,023 kullanıcı

Kategoriler

...