Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_784b4dd7ffd357c924ea1ee14587bf4e, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
Eşi, yakını tesisatçı olan varsa rica etsem yardim edebilir mi ?-Diğer
+2 oy
178 göst.
Diğer kategorisinde (848 puan) tarafından

Bizim bina her katta iki daireli biz sağ en üstteyiz komşum sol en altın bi üzerinde oturuyor mutfağı tıkanmış para vermiş actirmis geri su tepiyormus.  Bayağı da ödemiş ama ben onun tarafında oturmuyorum acaba soldaki dairelerin giderleriyle sağdaki dairelerin giderleri aynı hat mı yoksa ayrı borularla ortak yola mı ulaşıyor eşine babasina yakinina sorabilcek olan var mı? 

Yani ben sağ enustten oturan olarak tikayacak bisey göndersem dahi yapmam ama varsaysak sol en altın bi üst mutfak giderini tıkar mı tıkanan yüksek giris buarada . 

Bilen yard8mci olursa çok sevinirim ❤️

5 Cevaplar

+3 oy
(14,315 puan) tarafından

pis suyun en hızlı şekilde atılması gerek bu yüzden çapraz yapılmaz gider boruları. 

(848 puan) tarafından

Her katta şimdi iki daire varya tek hat mi var bu tikanmadan sağ da olduğum halde bende sorumlumuyum yoksa sagdakiler8n ayrı tesisat soldakilerin ayrı bir tesisatı mi onu merak ettim . Bu durumda yaptıran benden para talep edebilir mi 

(14,315 puan) tarafından

sağ tarafın tesisatı ayrıdır solun ayrı. daire sayısı arttıkça gider sorun yaratır, bu yüzden ayrı ayrı yapılır. 

bizim binada karşılıklı iki dairede banyolar dip dibe olmasına rağmen, gider boruları aynı hava boşluğundan inmesine rağmen yine bu borular birleşmez. çünkü tuvalet tıkanması en muhtemel şey ve en hızlı şekilde aşağı inmesi gerek. 

mutfaklar da da genelde ayrı olur. senden giden gider borusu hep 1 altla birleşir yan daire ile birleşmez. mutfaklarınız dip dibe olsa bile. 

tabi burda müteahhitin para göz olup olmaması da mühim. mutfaklar dip dibe ise masraftan kaçınmak için projede tek boru çizdirmiş olabilir.

sizin mutfaklar dip dibe mi yan daire ile

(14,315 puan) tarafından

ha ama şöyle bir şey var, en alttan tıkanmışsa bu yüzden bütün bina sorumlu olabilir. çünkü en altta gider boruları birleşir öyle kanalizasyona bağlanır. 

(848 puan) tarafından

Yok canım bizimki en dışta karşı daireninde aynı şekilde. Bağımsız bayağı.  Arada odalar var sonra merdiven boşluğu var. O şekilde. Bide biz 5. Katiz tıkanma 2. Kat altta bi daire daha var onun altında yani . Ben ise sagdayim eb üstte tıkanan daire solda en altın bi üzeri 

(848 puan) tarafından

Bende ayni fikirdeyim aslinda ama icim rahat etsin istedim . Çok teşekkür ederim ❤️

-Reklam-
+2 oy
(4,733 puan) tarafından

Bizim binaninda oldu sol tarafın ki ayrı sağ tarafın ki ayrı bağlantıydi

(848 puan) tarafından

Ozaman budurumdan bagimsizim

(4,733 puan) tarafından

Senin tarafinda değilse evet, ama biz tüm bina ödedik, ödemeseydik Bodrum'a su girecekti daha fazla para istenirdi

(848 puan) tarafından

Anladım canım teşekkür ederim  ❤️

(4,733 puan) tarafından

Rica ederim canim 

+1 oy
(261 puan) tarafından

Binadan kaynaklıysa herkes eşit öder

+1 oy
(490 puan) tarafından

Çıkış bir bina ortak öder 

0 oy
(14,088 puan) tarafından

İki tarafın da ayrı. Ben dairede otururken en alt katta bizim tarafta gider tıkanmış tesisatçı çağırdılar açtırmak için sadece bizim taraf ödedi ücretini diğer taraf karışmadı 

(848 puan) tarafından

Anlad8m canım mantıklı olan zaten haklısın.  Teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 241 göst.
14 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Nurumbenim (49 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 110 göst.
5 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Janya 6 (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 505 göst.
17 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde SL (1,171 puan) tarafından soruldu