+1 oy
694 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (592 puan) tarafından

Az sohbet edelim kızlar 🙂 kaç çocuğunuz var yaşları nedir , zorlanıyor musunuz??? 

İlk ben soylim Allah evlatlarımızı bağışlasın üç tane kız evladım var. Yaşları 6  , 4 ve 1 yaşında . Ben zaman zaman çok fazla zorlanıyorum. Psikolojimin bozulduğu anlarda oluyor. Sonra onlar uyuyunca özlüyorum onları. 

Şükür sebeplerim iyi ki varlar. 

34 Cevaplar

+3 oy
önce (2,150 puan) tarafından

5 çocuğum var 

Özellikle bugünlerde çok çok çok zorlanıyorum 😩😩

Yaşları 6 yaş. 4 buçuk yaş, ikizler 1 yaş 9 ay, en küçüğü 3 aylık 

önce (592 puan) tarafından

Allah bağışlasın canm acılarını göstermesin. 

Bende bir tane daha isterim olsun Rabb'im nasip ederse tabi. Yaşım da geçiyor artık ondan istiyorum 

önce (498 puan) tarafından

Kac yasindasiniz ki

36🙈🙈🙈🙈

Maasallah hala istiyorsunuz 😀

Benim 27 hic halim kalmamis 

Üç tane kızım var Rabb'im nasip ederse bir oğlumda olsun isterim 

-Reklam-
+1 oy
önce (5,787 puan) tarafından

19 aylık kızım  var beni fazla yormuyor sadece çok ilgi bekliyor bıraksa sabah akşam benle  oyna der

Allah bağışlasın canm. Tadını çıkar tek çocuk hiç çocuk derler gerçekten doğruymuş 

Amin cnm cümlemizin ama isterim bir çocuğum daha olsun

İstiyorsan düşün canım rahata erince tekrar sil baştan çok zorluyor insanı . Rabb'im gönlüne göre versin 

Amin inşallah cnm

+1 oy
önce (52,298 puan) tarafından

6.5 yasinda bir kizim var genel olarak uslu uyumlu hele gezerken dışarda falan hiç üzmez evde kavga ederiz cikarken onu giymem gibi ciktigimiz gibi o kiz gider uyumlu en iyi arkadasim olur☺️ hamileligim doğumum ve bebek süreci zordu suanda oksuruyo sık sık krup oluyo o yüzden Allah ona saglik hayırlı ömürler versin bir cocuk bana tam geliyo

Allah bağışlasın canm. Neden başka çocuk düşünmüyorsun.? 

Benimkilerinde yemeği zorluyor beni .

Bide çok geç uyuyorlar 

önce (52,298 puan) tarafından

dedigim sebeplerden iste uykusu zaten cok çektik gazi reflusu kusmasi kolik olmasi simdide begenmiyo bisey maddi manevi bir cocuk yetiyor rabbim acisini gostermesin

+1 oy
önce (1,047 puan) tarafından

Bir kızım bir oğlum var . 5 yaşında kızım oğlum 4 yaşına girecek. Her ne kadar gün içerisinde cinnet geçirsemde iyi ki varlar . Büyüdükçe zorluk geçiyor bitiriyor diyenlere inandım keşke inanmasaydim kendimi rahatlığa hazırladım meğersem büyüdükçe dertleri artiyormus yinede çok şükür . İyiki varlar canım kızım canım oğlum. Dedikten sonra şimdi gidiyorum kızmaya 😂😂

Ayyy canım yaş Allah bağışlasın valla güldürdün beni Rabbimde seni güldürsün.

Büyüdükçe dertleri artıyormus bana da herkes böyle diyor. En güzel günleri buymuş diye 

+1 oy
önce (3,489 puan) tarafından

4 bebem var . 13 11 9 yaşındalar en miniği 20 aylık. 

Ben alıştım rutine zorlamıyor beni . Sağlıklı olsunlar da . Şuan en büyükle en küçük hasta mesela bi ona gidiyorum bi ona . Şuan en küçüğü sallıyorum ateşli . Zaten 3 ü okula gidiyor sabah 8 de ev boşalıyor 3 de geliyorlar minnakla kalıyoruz 

Büyümüşler canm Allah bağışlasın şifa versin inşallah hastalık zor gerçekten.

+1 oy
önce (536 puan) tarafından

Bebek büyütmekte zorluk denildiğinde önce uyku aklıma geliyor herşey halloluyor ama uyku mahfediyor beni. 

3 yaşında oğlum ve 5 aylık bir oğlum var büyük olan çok şükür uykusu yemesi içmesi düzene girdi ama küçük zorluyor alışmışım gece uyumaya şimdi saat başı en iyi ihtimal 2 saatte bir uyanıyor bazen uyuyor bazen uyumuyor gündüz büyük sürekli ilgi oyun sohbet istiyor 

Çok şükür bir gulusleriyle kalbimi fethediyorlar ama güzelliği kadar zorluğu da var napalim bu günler de geçecek elbet ve keşke bebek olsalar diyecegiz eminim ki :)

Gerçekten haklısın canım gece uyudun mu gündüz her şekilde geçiyor. 

Rabbim bağışlasın acılarını temizlesin

Kesin diyecez keşke bebek kalsalar 

+1 oy
önce (5,722 puan) tarafından

Masallah size.

1 tane var. 3 yasinda. Uykusuzluk zorladi beni. Herseyin bi ikamesi oluyoda uykunun yok bence. Yemek yemesen gecistirirsin kuru ekmek yesende olur. Ama zaten tum gun yoruluyosun bi de gece uykusuz kalinca hersey zorlasiyo bence. Hala uyku sorunumuz oluyo. Bugunumuze sukur eskidi gibi degiliz ama hala gece 1-2 kez uyandigi gunler oluyo. 1 senedir de oglen uykusunu birakti. Gunduzleri cok yorgun ve uykusuz oldugu icin iyice aksilesiyo. İkindiden sonra cekilmiyo surekli miz miz :(. Aksam da erken yatiyo sabah tabi erken kalkiyo. Gec yatsa da erken kalkiyo. Kendi saati var. Bende calisiyorum. Bu sabah 7 de uyandi :( hafta ici genelde 7:30-8 arasi uyanirdi. Bi de adet oldum nasil yorgunum nasil uykum var. Zaten disarda da donmustum. Hic dinlenemiyorum yaklasik 4 senedir uykumu alamiyorum. Cok sukur aksam erken yatiyoda 1-2 saat dinleniyorum. 

Baska cocuk dusunmuyorum uykusuzluk beni 20-30 sene yaslandirdi. 2-3 tane yapanlari da tebrik ediyorum. Tabi hayrette ediyorum heralda cocuklari uyuyo bebeklikleri sakin geciyo bilemiyorum.

Allah yardım etsin canm çalışıyorsun gece zorlanıyorsun valla ben gece de gündüz sürekli dipdibeyiz bazen çok geriliyoruz. 

Benim iki büyük uyku problemi yok ama bebeğim gece yatırmiyor. Gündüz yatırmiyorum gece uyusun ama yine geç uyuyor sabah 6 dan sonra uyur 10 de kalkar. Ama gece saat başı kalkıyor. Sütten açarsam ve bezini de acarsam rahatlarim bunun içinde. Bİr buçuk yıl geçmesi gerekiyor 

Çalışanlar gündüz çocuktan uzak kaldıkları için dinlenebiliyorlar demi

2 sene evde kendim baktim. O zamanlar daha cok uyanirdi. Saat basi uyanirdi. Gunduzde 30-45 dk uyurdu. 18.ayda biraz duzeldi sukur o da 4-5 ay sordu sonra oglen uykusunu birakti. 2.5 yasina kadar emdi 34 aylikken bezi birakti. Ama uykuyla arasi olmayan cocuk maalesef oyle devam ediyo. Tabi eskisi gibi degil ama aksam cok direniyo uyumamak icin bizi de kendisini de cok yoruyo. 

İsim zor yoruluyorum yani ama tabi oglen yemegimi sakin sakin yiyorum cayimi ,kahvemi sakince iciyorum. Tabi aksam eve gelince biraz oturup dinlenemiyorum. Cocuk,yemek ev isi. Ama evde tum gun cocukla olmak daha zordu belki daha az yoruluyodum ama psikolojik olarak daha zordu benim icin. Bugunumuze sukur. Uykusuzluk sebebiyle 2.yi dusunmuyorum yani :)

Bu arada gunduz guzel uyuyan yani iyi dinlenen bebek gece de guzel uyur :) bunu cok deneyimledim. 1 yas oglen uykusunu birakmak icin cok erken benim ki 3 yasinda o bile zor dayaniyo. 

Yardım eden varsa ikinciyi düşün canm ve kızını kreşe gönder yorulsun akşam uyur belki. 

Yardim eden yok canim. Birisi yardim edecek diye cocukta yapamam :) ne olursa olsun tum yuk annede ,kurt kisi gecirir ama yedigi ayazi unutmazmis :D cok kotu hastaydim ustune cocukta cok kotu hastaydi rezil gunler gecirdik. Emziriyodum coklu besin alerjisi vardi ilac kullanmayi gec degisik bisey bile yiyemezdim. Kabus gibi gunlerdi anlayacagin. Bi de aylarca sabah 5 te uyanmisti. Gunduz uyanacak diye nefes almaya korkardim. 2.cocuk icin hafizamin silinmesi falan lazim. 

Krese gidiyo zaten canim ben calistigim icin. Aksam sukur uyuyo ama bazi geceler uyaniyo. Su ister,lavaboya gitmek ister ,ruya goruru :) erken yattigi icin bazden sabah 5-6 gibi uyanir. Sadece eve gelince yorgun ve uykusuz oldugu icin huysuz oluyo. Tabi benide ozluyo uyutana kadar onla vakit geciriyorum ama yeterli olmuyo heralde.

+1 oy
önce (6,387 puan) tarafından

1 tane oğlum War 5 yaşında her anlamda zoraniyom çok doğrana helal olsun benden bu kadar yarışmacı arkadaşlara basarilar 😃😃

Allah bağışlasın canm tşk Ler. Erkekler daha zormuş derler 

Bu seneye kadar zor değildi bu sene okulla berabar kudurdu😀

İnşallah düzelir cNm 

İnsAllah 🤭

+1 oy
önce (7,841 puan) tarafından

İki kızım var üçüncüye de niyetim 🤗 biri 5 yaşında diğeri 1 yaşında . Küçüğüm biraz büyüsün bir tane daha istiyorum rabbim nasip ederse . 

Büyük kızım çok kıskanç ve hiç laf dinlemiyor. Çok üzülüyorum büyüklerine karşı haksız olduğunda söz dinlememesine. Küçüğüm de birebirken çok zirzir sürekli ağlayıp  ayaklarıma yapışıp kucak istiyor hiç bir iş yaptırmıyor ama canları sagolsun halimden şikayetçi değilim 💕

Allah bağışlasın canm inşallah düzelir.

+1 oy
önce (3,624 puan) tarafından

2 kızım var 3.5 ve 8 aylıklar. Vallah bende zorlanıyorum ilki çok çok ilgi oyun istiyor ve maşaAllah çok konuşuyor daha doğrusu hiç susmuyor. Küçüğü de 6 ay boyunca kolikti hep ağladı şimdide emekliyor sürekli ayağa kalkıyor çok yorucu 

Allah bağışlasın canm inşallah düzelir. Benim 1 yaş zorluyor o da 

+1 oy
önce (1,139 puan) tarafından

İki oğlum var. Altı buçuk dört bucuk

Allah bağışlasın canm büyümüşler. Başka düşünüyor musun

önce (1,139 puan) tarafından

Henüz değil canım bir kızım olsun isterdim ama değil simdi

Rabbim nasıp eder inşallah 

+1 oy
önce (3,994 puan) tarafından

İki evladım var kızım 14 yaşında oğlum 22 aylık 

Allah bağışlasın canm neden o kadar ara verdin 

İlk zaman tek çocuk yeter dedim kızım 8 yaşına girince tekrar istedik bu seferde kimyasal gebelik geçirdim sonrada covit salgını çıktı eşimle ikimizde sağlıkçı olunca korktum bu seferde öğle böyle derken süreç uzadı 😊😊 yaşımda ileri olunca anca gebe kalabildim

Rabb'im evlatlarını bağışlasın canm . Üçüncü isterseniz çok ara vermeyin kıznda büyümüş yardım eder

AMİN Rabbim herkesin evladını bağışlasın inşallah benden geçti artık yaş 43 oldu oğlanın peşinden zor koşuyoruz kızım  küçük anne çok yardımcı ve çok seviyor kardeşini

+1 oy
önce (2,945 puan) tarafından

18 aylık oğlum var 10 çocuğa bedel😂

+1

Allah bağışlasın canm düzelir inşallah 

önce (2,945 puan) tarafından

Amin inşallah canım sağol🌸

+1 oy
önce (92 puan) tarafından

Maşallah rabbim hayırlı evlat etsin inşallah benimde 4 oglum var 15 14 11 ve 5 aylık kızım olsun çok isterdim.

Zor ama yetiştirmeye bağlı empati en başta ogrettigim şey ama büyük ergenliğe giriyor bı bakiyisun savaş var  bı bakiyisun iyiler geciyo işte ama 5erkek tek sen ev iş güç çok zor oluyo bazen genede eksiklerini göstermesin rabbimi hicbirimize

Rabbim güç kuvvet versin 

5 yok çok zor ama rabbim verirsede bişey diyemem 3 TE tamam dedim 11 yıldan sonra oldu kucugum babamı yeni kaybettim galiba rabbim çok zorlandığımi gördü ki bunu verdi bende babamın adını koydum sabrımı şükrümü cogaltri elhamdülillah 🥺

Mekanı cennet olsun babanın Rabb'im başka acı göstermesin 

Amin saolun 

+1 oy

Benimde 3 kizim var rabbim yokluklarini göstermesin 8 yasinda 5 yasinda ve 5 aylik ah şu bebegim būyurmu cok zormus gercekten hele bide alerjik se hersey daha zor

Allah bağışlasın canm. Çok ara vermişsin sende ben çok ara vermeden sürpriz şekilde hamile olduğumu öğrendim. İki sene sonra bir çocuk daha düşünüyorum kızlarımın birinci sınıfları bitsin. Rabbim nasip ederse 

Benim 5 yasindaki kizim cok zor bir cocuktu eşim istemedi 3. Cuyu o yuzden cok ara verince cok zor oluyur mus

+1 oy
önce (2,869 puan) tarafından

29 aylık bir kızım var, ilk 8 ay çok zorlandım. Kızım 1 aylıkken hastaneye yatış yapıldı 20 gün kaldık sonrasında kaynanamglle yaşadığımız için asla dinlenecek vaktim kalmıyordu. Şükür sonrasında evimizi ayırdık biraz rahatladım

Hayırlı olsun canım ev üstü gerçekten çok zor. Kendi evinde istediğini yapıyor karışan yok .

Allah kızını da bağışlasın canm 

+1 oy
önce (73 puan) tarafından

Benim de 2 kizim 1 oglum var 7 5 3 yaslari  arada sinir krizleri gecirsemde cok sukur rabbime bana bu guzel ewlatlari0 verdigi icin icin🤲cok zorlaniyom cok ozellikle 5 3 beni cok yoruyolar bide utanmadan bir bebegimiz daha olsun diyolar😂rabbim cumlemizin ewlatlarini bizlere bagislasin ve rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah🤲

🤣🤣🤣🤣 az yoruyirlar bir tane daha olsun istiyorlar 🤣 Allah bağışlasın canm 

önce (73 puan) tarafından

Bencede😂Allah razi olsun canim cumlemizinkilerini insaAllah🤲

+1 oy
önce (550 puan) tarafından

Bi tane var cok sukur bazen zorlandigim oluyo ama rahatladim sukurv

Allah bağışlasın canm rahatlayinca ikincisi çok zor oluyor 

önce (550 puan) tarafından

Biz dusunmuyoruz zaten hele esim maddi olarak cok zorlaniyorum ikinciyi kaldiramam diyo bende manevi olarak iki taneye nasil yeterim bilmiyorum oglum efendi usli oldugu halde bazen israrci olunca aglamakli mizmiz olunca sinirleniyorum iki taneyle hic bilmiyorum bu aralar istiyorum hevesleniyorum kucuk cocuga ama ogluma haksizlik yeni dogacaga eziyet olmasindan korkuyorum ki tek basima karar verebilecegim bisey de degil sanirim tek cocukta kalcam 

Rabbim gönlüne göre versin. Hayat zorlaştı ama oğlunun kardeşi olması daha güzel olmaz mıydı başka. İri e ihtiyacı kalmazdi

0 oy
önce (2,624 puan) tarafından

Tek adet olmasına rağmen zorlanıyorum Allah yardimcin olsun yapcak birsey yok bu duruma alışmak zorundayız 

Allah bağışlasın canm. Uykusuzluk çok zorluyor 

önce (2,624 puan) tarafından

Uyku konusunda sıkıntım yok kızım çok fazla ilgi istiyor hep onunla oynayayım yanında durayım istiyor canıda sıkılıyor 

0 oy
önce (246 puan) tarafından

Benim tek oğlum var çok şükür başka da istemiyorum. Çocuk demek yaşlanmak demek sorumluluk demek kısıtlanmak demek yani 2 yaşına geldi de anca rahatım şu an . Bebek çok zor 

Allah bağışlasın canm gerçekten çok zor 

önce (246 puan) tarafından

Amin ❤️ Tabi zor ama iyi ki var elbet bile bile 2. Yapmam ama 😂

Benim 3. Sürpriz oldu bize 

İlgili sorular

0 oy
35 cevap 622 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde PEFEKEGE (416 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 874 göst.