+1 oy
412 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (185 puan) tarafından

Her hafta sonu her. Kayınbabamla kayınvalidem bize pide yaptırırlar. bir kilo kiyma alınır fırına yolatır pişirmesi derken bin tl buluyor parasında değilim zahmetinde hic değilim sorunum şu hep yaptırır bizlere gelirler bu iki hafta dır yaptırmıyorum gecen hafta dünden kalma yemeği öğlen onlara yoladım dünden kalma dediğim  yemeği yapmıştım ama eşim gec işten geldi tok gelmişti bnde birlikte yiyecez diye cayla kurabiyelerden karnımı doyurmuştum yemeği hic elememiştik o yüzden o yemeği olduğu gibi yoladım ikindiye de onlara caya gittik bu gün ise lahana dolması yapmiştim dün akşama doğru pişirmiştim bu gün onları aradık size gelecez diye bayınbabam ne derse beğenirsiniz sizin getirdiğiniz yemekler kokuyor bi daha getirmeyin sizden yemek bekleyen mi var bn öğlen cenazeyê gidecem öğlen yokum ikindi size cıkacaz pide yapmıyorsanız gözleme yapın diyor. Tam bize cıkmaya heveslisin de bu laflar olacak şey mi? 

15 Cevaplar

+1 oy
(2,115 puan) tarafından

İnanın bunu okuyunca müge anlı da Sinan diye bir karakter vardı adam şu cümleyi kuruyordu ..."Çay var mı yemek varmı Çay yap İçek yemek yap yiyek   dükkanmı burasi diyordu "

Programda bunu görünce yolsuz yordamsiz emrivaki yapanlara "dükkanmı burası demek istiyorum " bi yerdede kendi ruh sağlığımı düşünmeliyiz 🥀

(185 puan) tarafından
+1

O karekterê bnde izlemiştim. Haklısınız üstelik iki cocukluyum onlara hizmet edecem diye. Doğru düzgün bebeğimi emziremiyorum ta gidene kadar böyle. Yani sıfır anlayış. 

(2,115 puan) tarafından

2 bebeğimde benim var kaynanam ne aradı ne sordu eltimle oturuyor çayın yanına krakervs vardı hiçbir şey koymadım getrdiklerine dahi dokunmadım sade çayı verdim ellerine sağlık dedi ...tekli koltuğuna oturdum izledim..hizmet yok ...eltimede kalk tabakları topliyalim öyle yok bn oraya gelince beni her işe kosduruyosun dedim... Hayat çok kısa eşin baban kaynanan kim olursa olsun kendini ezdirmiyecen...

(6,669 puan) tarafından

:)) sen mi yapip goturuyorn her hafta pide . derdiniz ne ki istiolarsa kendileri yapar yaptirir yerler . ayda yilda bi olurda  hepde alip yapip yediremessinki ne gerek var ugrasi masrafi kiymet bilende yok. yemegin fazlaysa çöpe doksen daha hayorli bence kiymet bilmeyene giderken bi sise su alio goturmeye bile tenezul etmem yani sende hata. kokuyomus yemeklerin gozlemem de kokuodur pidemde dersin bise deyen olursa iki bbkle onlar sana ugrasma biz sana yatar getirirz demesi gerekirken

(185 puan) tarafından

Vallahi hep hep bize yaptırırlar eşim askeri ücret alıyor kendisi hem emekli maşını alır hem engeli cocuğunun maaşını alır Bi şey denildi mi calişmiyorum aldığıklarım mutfak masrafına anca yetiyor diyor. Siz karşılayın diyor. 

(6,669 puan) tarafından

yani sizde suc her hafta her haftada olmaski belki ailecek o gun yumurta kirip yiyecez yani okadar ugrasmicaz keyf yapcaz misal. yada ailecek  donatcaz soframizi surekli sireklide yapilmazki program kaynana yla. musait degiliz bu hafta planimiz var diceksiniz

-Reklam-
+1 oy
(19,571 puan) tarafından

Bizden yemek bekleyen yoksa pidenizini kendi evinizde yiyin denmesi gereken tam olarak bu bence 

(185 puan) tarafından

İşte gelde bunu söyle. "Ya hep birlikte bi sofrada toplanıp yemek yemenın sadetini yaşayalım" diye yaptırıyorum diyor. 

(5,808 puan) tarafından
+2

Siz hazirlayin yaptirin birazda sizin evinizde bu saadeti yasayalim deseydiniz, ya da disarida pide yapan restourantlar var degisiklik olsun diye oralara gidelim deyin.

+1 oy
(223 puan) tarafından

Büyük insanlara karşı sonsuz saygım var hani ne derlerse desinler cevap vermemm kolay kolay, ama emri vaki yaptırılan bir şeyden de nefret ederim. Kendim içimden gelip yaptığım zaman o kadar mutlu oluyorum ki böyle yaptıkları zaman o yemeği yada işi diyeyim yapınca ya kadar canımdan can gider. Kayın babanızın da yaptığı emri vakilik hiç doğru değil.

(185 puan) tarafından

Yeminle ic sesim konuşmuş gibi oldu. Tamda bunu diyorum. Şimdi hic gözleme yapasım gelmiyor. 

0 oy
(4,429 puan) tarafından

Anaaaaa niye bu kadar yüz veriyoruz anlamıyom

(185 puan) tarafından

Yüz veren bn değilim eşimdir annemdir babamdır onlara bi yemeğimi esirgeyeceksem ne diye varım diyor bnde hafta birdir zaten deyip hep yaptım valla hafta biri gecti akşamları eşimin erken geleceği vakitlerde bile gelinir oldular doğum yaptım yine hizmet eden bn oldum bu gün yaşananlar artık bni enayı yerine koyduklarını ortaya koydu. 

0 oy
(8,507 puan) tarafından

Ee yok artık dicek bisey bulamadım valla yapamam hastayım halim yok derdim pideyi kendin yaptırıcaksan yiyelim derdim

(185 puan) tarafından

Babası ona ev almiş bizi kiradan kurtarmış o hep der babamız sayesinde suan birikim yapabiliyoruz onların istediği vakite harcama yapmayacaksam o zaman nasil o minetin altında kalırım. Bazen baba oğul arasında konuşma oluyor şakaya vuraraktan sinir etme bni seni kiraya bağlarım diyor. Ordan yüz buluyorlar. 

0 oy
tarafından

Açıkça de konuş. Kötü bişe yok konuşmamda. O parayı kenara atıp birikimin size yararı olur. Onlarla açıkça diyin konuşun. Sizin eviniz yuvanız onların evi yuvası ayrı. Aş evimi sizin ev. Kayınbaba oğlundan yemek istiyorda çocukken ogluna kendi ne yedirmiski şimdi ondan et kıyma gözleme oooo istiyor. Çok ayıp. Ac ağzını yum gözünü konuş. Ayıp değil konuşman.

(185 puan) tarafından

Ya oğluna ev almiş ya sanarsın dünyayı vermiş ona. O kadar cok beklentisi var. Bide İslamiyete baba evlada tek kuruş vermese bile hesap sorulmaz ama evladın bütün malını harcasa evlat ona hesap soramaz diye. 

0 oy
(5,037 puan) tarafından

Neden hiç birşey denediniz kokuyirsa yeme ver pide de yok gözleme de yok burası aş evi mi deseydin söylediği laflar çok kırıcı 

0 oy
(4,770 puan) tarafından

Niye kayinvalidenin eli ayag tutmuyor mu sen yapıyorsun. Versin kayinpederin kıymayı yaptırsın gerisini buzluğa atsın çıkartıp isitsinlar, sen surekli sürekli yapmak zorunda değilsin ki.

(185 puan) tarafından

Kayınvalidem gercekten elindeki yemeğin hic tadı tuzu olmuyor bide hep kolayına kacar varsa kahvaltılık hep yedirmeye calişir yada makarna bide patates doğru duzgun bi yemek yaptığına hic göemedim. Kayınbabam kendisi yapar eşim ede olsa bna yaptıracak yer arar eyvallah yaparım yapmamazlık yapmadım bu güne kadar ama sıf bizlere gelecek diye bu şekilde konuşması bni cok üzdü. 

0 oy
(2,134 puan) tarafından

Bende kaynanam kayinbabam ne severse yapar uğraşırim parası gözüme geliyor artık çünkü yapmayanlar da aynı değeri görüyor bnde. Yorgunlugum cabasi gezip dinlenecegim zamanı onlara ayırıyorum el üstünde tutulmak isterim. Bi kere böyle yorum yapmıştı kayinbababm çok salçalı baharatlı olmamış gibi ima etti. Karın daha güzelini yapsın berber yiyelim dedim gülerek o günden beri hiç kötü yorum yapmaz 

(185 puan) tarafından

Öyle olacan yoksa görev belirler artık zorunluymuşsun gibi bakmaya başlarlar. 

0 oy
(289 puan) tarafından

Yeni diye dışarıda beklettilerse kokmuş olabilir

(185 puan) tarafından

Bilmiyorum ki hangi koşularda bekletirdiklerini ama gayete yiyecek yemek verdim. 

0 oy
(4,681 puan) tarafından

Biz yaptirmayacagiz siz yaptirip getiriyosaniz yiyelim yoksa gelmeyin sizde, demen en dogrusu :)

(185 puan) tarafından

Pazar olduğu gün sabah 10-11 gibi arar oğlum ne zaman gelecez akşama mı öğlen mi eşimde bna der öğlen mi akşam mı pide yiyecez. 

(4,681 puan) tarafından

Esine diceksin o zaman burda is esine dusuyo.

0 oy
(949 puan) tarafından

Aşevi bellemişler canı çeken evinde yaptırıp yesin 

(185 puan) tarafından

Bi gelini var senden beklemeyeceklerse kimden bekleyecekler deyip damardan vurur eşim bnde özülüp yapıyorum hep vallahi sırf beğensinler memnun kalsınlar diyede baya uğraşıyordum ama gel gör ki yemeği bozuk oluyormuşum evleri koku alıyormuş. 

(949 puan) tarafından

Vah vah vah dinen bir mecburiyet yokken yemek yapıp vermen bile Allah rızası için kul rızası için değil tek gelinsin diyede bpylesi olmaz 

0 oy
(420 puan) tarafından

Kayinbaban ayıp etmiş kırıcı konusmus

(185 puan) tarafından

Eşime dedim vallahi bu günden sonra artık zor bnden yemek beklentisine girerler. 

0 oy
(392 puan) tarafından

Sende haşla bir tavuk yanına pilavı yap yeter laf ederlerse de bu vardı bunu yaptım dersin nimet yani bunu bulamaynlar da var bu ne müsriflik dersiniz oğlunun evi de olsa misafir olarak gidiyorsunuz umduğunu değil bulduğunu ye

(185 puan) tarafından

Gelir yemez salata pilav tek kaşıklar bn tavuk etini sevmem oğlum bunu bir türlü öğretemedim size der. 

(392 puan) tarafından

Kızartma yap o zaman veya etsiz ama onun yiyebileceği bir yemek ayrıca yapmak zorunda da değilsiniz ya annenler yakınsa eşini çocukları al annene git veya öğlen hazırlan kalk kaynanana git onlar yapsınlar tek gelin misin 

(185 puan) tarafından

Evet tek gelinim işte bnde bundan yakınıyorum ya her seferinde bize yaptırıp emri vaki yapıp gelmesine. Bak aradık biz gelecez dememize rağmen bi şekilde kılıfına uydurup kendileri geldi. 

0 oy
(342 puan) tarafından

Yav o değil de her hafta pideyi nasıl yiyesi geliyor bu yaşlıların? Ben ayda 1 yesem sıkar. Konuya gelirsek yapma, verme, çağırma... en güzeli; evde yokum, hastayım numarası yap, oralı olma... zamanla alışırlar daha istemezler. 

(185 puan) tarafından

Hic sorma yeminle bnde sıkılıyorum eşim hafta sonu calişmiyor bni değil onu arıyorlar gelecez diye. Eşimde asla hayır demez bn hastayım bn istemiyorum dediğimde eşim üzülüyor bu sefer ne olmuş bi öğun yemek burda yemek istemişse diye. 

(3,548 puan) tarafından

Bizim memlekette gelinler her pazar annesine gider canım sende evde değilim de çıkın eşinle annen uzaksa gezin evde yokuz deyin çok sinir bozucu yaptıkları

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 430 göst.
5 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bencee (314 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 419 göst.
21 Şubat 2025 Diğer kategorisinde eda (meftun) (1,860 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 583 göst.
5 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Zeynepjdjdjd (228 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,304 soru

23,619,167 cevap

306,726 kullanıcı

...