+2 oy
1,202 göst.
önce Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından

Doğuda yasyirum hepsi erkekkcim.. ve 5 kizzim var acaba erkek olması için bir yöntem bir bilgi varmı tecrubeleri olan yazsin

36 Cevaplar

+32 oy
önce (19,080 puan) tarafından

Sana beş çocuğa rağmen değer vermeyenler erkek doğursanda vermez lütfen kuluçka makinesi olmadığının bir yerde farkına var 

önce (731 puan) tarafından

Ayyy buna çok qulerimm :)))

-Reklam-
+13 oy
önce (10,335 puan) tarafından

Bende doguluyum hemde en dogusu Şırnak babamın 6 kızı bir oğlu vardı bir gün olsun biz bu ayrımı babamdan duymadık her zmn 6 kızı göz bebegiydi bize daha çok kıymet verdi hep halada öyle doğulu diyip hepimizi cahil göstermeyin lütfen. Söyle eşimle ailesi cahil.

Şimdi kızkardeşiminde 3 kızı var oğlu yok asla ne o ne eşi takmiyo birgün olsun keşke bir oğlumuzda olsaydı demediler. 

Kız arayanlar yada erkek arayanlar maalesef istediklerini genelde bulamiyir diğer kız kardeşiminde 2 oğlu vardi kız diye dualar aldı pembe zibinlar biberonlar aldı buda erkekmjs duyunca ağladı bizde doguluyuz doğu ile batı ile alakası yok yobazlikla alakalı 

önce (6,990 puan) tarafından

Yorumum neden kaldırıldı herhangi bi hakaret etmedim ki gayet sevimli yazdığımı düşünüyorum 😀

önce (6,990 puan) tarafından

Onu sen ksldırabilirsin

+3 oy
önce (14,091 puan) tarafından

erkek olması için erkekten y kromozomuna sahip sperm gelmesi lazım. sana bu konuda çemkiren varsa oğlunuz beceriksiz ben napayım diyebilirsin 

önce (4,570 puan) tarafından

++++++

+3 oy
önce (5,052 puan) tarafından

Kadının biri kız olur umuduyla 12. Erkek çocuğunu doğurdu geçenlerde kısaca o iş bize kalsaydı herkes bi kız bi erkekte bırakırdı

+2 oy
önce (7,997 puan) tarafından

Yazık gençliğin çocuk yapmakla geçmiş biraz kendini düşün hayatını yaşa kız evlat candır Allah hayırlı eylesin evletlarini 

+2 oy
önce (1,378 puan) tarafından

5 çocuk ve erkek çocuk da istiyorsunuz. . vallahi helal olsun.. ama çocuk bakmak çok buyuk sorumluluk. Ben bitanesiyle zar zor uğraşıyorum yetişemiyorum bile. Biraz kendinizi sevin ya 

+1 oy
önce (2,987 puan) tarafından

Kaç yaşındasin

önce (2 puan) tarafından

28 yasndaym

önce (2,987 puan) tarafından
+1

5 çocuğu nasıl sigdirdin ömrüne kaç yasindalar

önce (6,442 puan) tarafından

5. si de kiz olsun diye yat kalk dua et bence:) bir erkek 5bin kiza bedel omur curutuyir. canini seviyorsan kiz olsun diye dua et

+1 oy
önce (136,646 puan) tarafından

@Nature Daphne su kromozom olayini sen anlatirsin yaa cinsiyeti erkek belirler vs ben nasi acikliycami bulamadim 🙃 xy xx falan 

önce (2 puan) tarafından

Anlatsamda boss onlara

önce (493 puan) tarafından

Cahillik başka birsay degil oglum yok 3 kizim var ne olmis erkek çocuk farzmi 

Farz olsa peygamberimizin oğullari vefat etmezdi soyu oglundan devam ederdi o zaman demekki farz degil peygamberimizin bu imtihani bile cahil kafalilara ibret ve soyu hz fatimadan devam etmistir

sizn oglunuz kiz krimozimlari veriyorsa benim sucum ne de:) beceremiyorsa kaynananin  oglu beceremiyor oglan yapmayi.  

önce (3,060 puan) tarafından

Aşkım kadında her türlü X kromozomu var. Yanına baba ne yollarsa cinsiyet o olur. Baba Y yollarsa erkek olur X yollarsa kız olur. Babada biter iş. 

yani anlatmaya da gerek yok erkek olana kadar catir catir doguracammi kedimiyim yani ben oyle bir durup dusunsen . 5 cocuga maddi manevi nasil yetip buyuteceksinizni asiret falan olup zenginseniz bilemem de. ben ikinci icin bile imkanlari zorluyirm kizima bir daire aldim onu okutacak kirasi evlenince de ek geliri olur bizden sonraya. ayni sartlari oglumada saglayip bir daire daha almak istiyorum oglumun okul egitim masraflari osu busu cikar buyuyene kadar yatirim olmus olur diye

Bana kimseden bir çöp gelmedi, okurken dahi, kendi emeklerimle gayet güzel bir noktaya geldim çok şükür. O yüzden çocuğuma ev arazi falan alamam. Çalışsın alsın. Ona ayıracağım maddi kaynak eğitimi ve dünyayı gezmesi için olur. Dünyayı gezmek istiyorum 2 sene desin, iki daire satarım 😄

valla benim babam bana aldi ben 16 yasindaydim . 18 e girince tapuyu benim uzerime verdi.  evlebince mesela isten ciktim esk gelir olmus oldu kirasi bana . sonra ev aldik ev kredisine destek olmus oldu benim evimin kirasi. esimin babasi esime brakmis onunkinu kiraya verip uzerine katip yeni evde oturmustuk ev alana kadar. nebilim benim bnanam bana brakdi  cocuklarima bende bi kapi vermek isterim yaa. kaldiki ccklara verene kadar bana da arti kira geliri olur:)

önce (949 puan) tarafından

Sevdoşum bildirim gelmedi şimdi gördüm. İndigo anlatmış aslında ama şöyle bir durum da var yakın zamanlarda yumurtaların sperm seçtiği de ispatlandı 😂 yani artık o eski bildiğimiz cinsiyeti erkek belirler teorisi büyük oranda çürüdü gibi birşey oldu. Aslında basitçe en hızlı koşan da yumurtayı en çok etkileyebilen kazanıyormuş yarışı 😂

Aslında yumurtanın katkısı şöyle, yumurta X çekmeye kabiliyetliyse kız oluyor Y çekmeye kabiliyetliyse erkek oluyor diye okudum. Evet yumurta da etkiliyor ama esas rol yine spermde gibi anladım ben. 

önce (1,241 puan) tarafından

Nature daphne doğru noktaya parmak basmış. Yapılan son çalışmalar yumurtanın sperm seçtiğini kanıtlıyor. Yumurta döllenmeye hazır hale geldiğinde salgıladığı kimyasaldan tutun hangi spermin içeri girmesine izin vereceği bile yumurtaya kalmış bir bakıma 🤣 ilk önce gelen kazanmıyormuş yani. Hepimiz yıllarca böyle biliyorduk ama çalışmalar aksini gösteriyor.

önce (5,652 puan) tarafından

Erkek bebek istiyorsanız Kıbrıs’a gidin😀 Kıbrıs'ta tüp bebek yaparken cinsiyet belirleyebilirsiniz. Türkiye’de yasak bu uygulama. Eşin çok istiyorsa erkek çocuk, kıysın  paraya girdin Kıbrıs’a tüp bebek yapın, 9 ay sonra erkek bebeğiniz kucağınızda. Ha doğduktan sonrasını Allah bilir☺️

Bu nasil oluyurmus peki 

bebegin cinsiyetini secip o cinsiyetteki spermle yumurtayi birlestirip sonra asilama ile rahme yerlestiriyorlar . turkiyede yasal degil.

valla bence o erkekden de pek bir hayir gelmez rabbim erkek erkek diye kudurana al sana bela bit erkek der kiz diye inler durursunuz anandizi aglatir o erkek al basina belayi bence😂

Hah Canan ondan dedim sonrasını Allah bilir. Doğduktan sonra oksijensiz kalıp engelli de olabilir, zalim bir birey de olabilir. 

Cinsiyet seçimi hiçbir ülkede yasal olmamalı bence. 

Ben de katılıyorum. Yasak olmalı. Düşünüyorum da cinsiyetimi ailem para döküp seçseydi, laboratuvar ürünü gibi sipariş üzerine doğmuş olsaydım travma olurdu. Muhtemelen cinsiyeti seçilen bebekler de travma sahibi doğacak.

Ben toplumsal kadın/erkek sayısı açısından düşünüyorum. Herkes istediği cinsiyeti doğursaydı kadın ve erkek sayısı arasındaki oluşabilecek farkı tahayyül bile edemiyorum. Sonuçta doğanın bir düzeni var. Allah nasip ettiyse var bir bildiği o yüzden kurcalamamak lazım 😊

O kısmı zaten önceliğim. Denge için akışına bırakmak lazım. Ama bir de bireysel kısmını düşünüyorum. Laboratuvarda cinsiyet seçmek ne büyük ne iddialı bir iş Allah'a karşı...

Evet kesinlikle 

Sağlık açısından seçilebilir Türkiye’de bu konu yasal. X kromozomu hastalık genetiği taşıyorsa o zaman y kromozomu ile döllüyorlar. Aynı durum y kromozomu için de geçerli. O da ekstra ücrete giriyor. 

Bir bebek gelmişti bizim servisimize. Tüp bebek lakin bebek engelli ve solunum cihazına bağlı. Ailenin bebeği olmuyormuş hatta tüp bebek 6. Deneme sonucunda tutmuş. Hocamız “bazen zorlamamak gerekiyor anlıyorum evlat dünyanın en harika canlısı ama zorlamamak gerekiyor, Allah vermiyorsa vardır bir bildiği.” demişti. 

aa ben seni ogretmen biliyordum yenidogan hemsiresi falanmisin yogun bakim falan mi

Tabi sağlık açısından seçilebilir. Ben keyfi durumlar için demiştim.

Yok Canancım çocuk hemşiresiyim izindeyim şu an ☺️

@Bsracrkk bence de ama birçok ünlü yapıyor. Bana göre sperm bankaları da yasal olmamalı. Herkesin kendi kararı deyip saygı duymak lazım 

Evet saygı duyuyoruz mecbur ama tasvip etmiyorum bende 🤷🤷

Fkolgun hanim birsey sorabilirmiyim kizim 5 ay bir haftalik princ unu ile meyve puresi yapmam bebegime sagliksiz olurmu  princ urunu hipp organik aldim bir tatli kasigi princ unu ile yapiyom bide meyve koyuyom  bir veya 2 yemek kasigi yiyor

Pirinç unu yerine irmik veya yulaf ezmesi kullansanız daha iyi bence. 

Gluten alerjisi var kizimin irmik kullanamiyom  

Yulafta da gluten icerebilir yaziyor 

Ek gıda geçişinde her şey tadımlık olmalı doyumluk değil. 8 9 aydan sonra doyuma geçebilirsiniz. 

Aaa o zaman pirinç unu kullanın alerjik bebek ise yapacak bir şey yok canım. Allah yardımcın olsun zor olur ama güç değil. 

Mısır irmiğinde gluten yok mesela pirinç ununundan sıkılınca kullanabilirsin 

+1 oy
önce (72 puan) tarafından

Bak canım benim eşimde doğulu Urfalı bende 3 erkek vardı 11yildan sonra inşallah bı kız olsun dedim şuan oğlum 5aylik yani demem oki rabbim ne verirse o.egee yöntem olsaydı ki çok komik isteyen yapardı sağlıklı hayırlı evlat olsunlarda bizim elimizde olan bişey değil:)şuan bilsem kız olacak bende bı an düşünmem hemen hamile kalırım ama gözüm çok korktu şuan 50 kiloyum bana diyolar diyet yapiyomusun evet diyorum 5 erkek diyeti:))

+1 oy
önce (57 puan) tarafından

Canım oku bunu etrafımda deneyip olanlar va r

image

önce (2 puan) tarafından

Denendi olmadi

+1

Yani bunun yerine Allah'ım sen bizi her türlü batıldan koru, hakkımda ne hayırlı ise onu ver demek daha kolay değil mi :)

önce (57 puan) tarafından

Elhamdülillah onuda diyoruz 

+1 oy
önce (7,458 puan) tarafından

Hayırlıysa ve aralarında ayrımsız hak gözetecekseniz nasip olsun inşallah 

image

önce (6,195 puan) tarafından

Buna inanıyorum deme 

önce (7,458 puan) tarafından
+1

Tabiki duanın ayetlerin gücüne inanıyorum 

önce (6,195 puan) tarafından
+1

Evet ama böyle bir hadis yok bir kaynak yok hele ki yok şunu okursan kız olacak şunu okursan erkek olacak diye bir delil yok bu çok yanlış 

+1 oy
önce (52,244 puan) tarafından

dalga geçtiğini düşünüyorum Allah belirliyor biz ne diyelim

+1 oy
önce (3,436 puan) tarafından

Bunu sen değil kocan olacak dağ ayısı düşünsün araştırsın. Zira cinsiyeti erkekten gelen kromozom belirler. Canına yazık 28 yaşına 5 çocuk sığdırmişsın. Belli ki erkek olana kadar doğur diyecekler sana. 

+1 oy
önce (1,537 puan) tarafından

Şöyle zihniyetli insanları duyunca hakaret etmemek için kendimi zor tutuyorum. Sen yine dua et o 5 kızını diri diri toprağa gömmediklerine.

+1 oy
önce (1,420 puan) tarafından

cinsiyeti erkek belirler kocayi degistir kesin çozum hattta cocugu olmayanlar bile kocayi degistirp hamile kalmis hemen

+1 oy
önce (2,374 puan) tarafından

Yapma canım biz doğulu değiliz bir akraba erkek erkek diye tutturdu kocası 5 tane kızı oldu .Hiç sevmez kızları kızlar da babalarını psikolojisi bozuldu artık büyük kızın. Kızlarına yazık etme. Kendini de kızlarını da degersizlestirme. 

+1 oy
önce (292 puan) tarafından

Valla tek birşey var oda ellerini açıp Rabbimden istemek 

+1 oy
önce (1,286 puan) tarafından

Yumrutalama günü ve 1 gün öncesi ilişki

Benimde 2 oğlum var 1 kızım olsun çok istiyorum

önce (83 puan) tarafından

Bu kız çocuğu için 

Hayır cnm erkek için eminim çok videolar izledim

+1 oy
önce (83 puan) tarafından

Sana Instagramdan bir sayfa göndereceğim onu takip et hatta planlama bile yapıyor %80 garanti veriyor tabi ki beslenme filan öneriyor erkek için çünkü erkeğin spreminin güçlü olması gerekli seni yargılanıyorum çok iyi anlıyorum. Instgramim varsa(adim adim annelikk) emel sicakyuz bunj takip et sayfasını kontrol et iletişime geç o sana yardımcı olur bilgi verir 

+1 oy
önce (819 puan) tarafından

Doguyu niye kotuluyorsun . Herkes bir değil her yerde var bu tarz insanlar. Ben de doğuda yaşıyorum. Bizimkiler de kız çocuğu için ölür biter. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 212 göst.
+2 oy
4 cevap 151 göst.
0 oy
11 cevap 324 göst.
+1 oy
5 cevap 100 göst.

413,294 soru

12,443,588 cevap

46,070 kullanıcı