+1 oy
184 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (523 puan) tarafından

Kızlar kızıma cuma günü gelişim testi yaptırmıştım bana sorular sordu ben de cevapladım neyse sonuçlar bugün çıktı aradı kadın beni gelişimi yaşıtlarına göre 9 ay geride kalmış dedi çok moralim bozuldu konuşamadığı için gittik 26 aylık kaba motor ince motor en önemlisi de dil gelişimi şimdi dil terapisti ve özel eğitim hocası ile görüşecek ne yapabiliriz diye bende çocuk doktoruna bu durumu bildireceğim dokunsalar ağlayacak durumdayım bir yandan da iyi ki erkenden yaptırdım beklemedim diyorum çünkü çok önemli zamanındasiniz küçük olduğu için herşeyi daha iyi öğrenir dedi 

5 Cevaplar

+2 oy
önce (16,002 puan) tarafından

Hiç mi konuşmuyor canim. Sadece konuşmasından dolayi mi gittiniz? Benim kizimda 27 aylik ve fiziksel olarak çok geride kaldı. Bende böyle bir teste götürmelimiyim acaba ya. 

önce (523 puan) tarafından

Yani yaptırmak isterseniz yaptirabilirsiniz ama milleti lütfen dinlemeyin herkes birşey der benim kızıma da neler dediler neler aç mi bırakıyorsun sen beceremiyorsun gibi gibi kaç kilo doğdu şuan kaç kilo

3200 gram doğdu. Şuan 9 kilo civarinda. Ya böyle acıyarak bakiyorlar. Hastalığı ne diye soruyorlar.  Aslinda bıcır bıcır hareketli bir çocuk ama kalabalıkta falan bana yapışıyor. İnsanlar hastalıklı gibi yaklaşınca benimde psikolim bozuldu. 

Kilosu az ama acıyarak bakmaları hey Allah'ım ya benimki de çok hareketli yerinde hiç durmaz kalabalıktan korkar hatta tatile gittik yazın o kadar pişman oldum ki kızım benden ayrılmadı hiçbirsey de anlamadim tatilden ama korkma olayı yapı meselesi biraz da benim ki alışınca ya da ısınınca yaklaşıyor şimdi yeni yeni de açıldı bu testi yaptirirken sosyalleşmesi için de oyun terapistine götürebilirsin baya fayda sağlıyor demişti şimdi zaten gelişimi geri de olduğu için büyük ihtimal gidecek sizin ki zayıflık olduğu için çocuk doktoruna gitmeniz gerek orda tamamen gelişim olarak yapması gerekenlere bakıyorlar 

Çocuk doktoru gelişim olarak hareketlerini falan kontrol etti gayet sağlıklı dedi. Sadece yemek yemesi için bişeyler yapılmalı dedi. Vitamin takviyesi falan. Onun dışında tepkileri falan sağlikli dedi. Benimkide girdiği ortama bağlı olarak rahat davranıyor. Kendisine gözler dikilip onunla ilgili bişeyler konuşulunca anlayıp kendini saklıyor resmen. Ablasinin okuluna gittik gayet sosyal şekilde oynadı büyük çocuklarla. Parka gitsek yine aynı şekilde oynar. Genelde böyle aile ortamlarında geriliyor çocuk. 

Çocuk gerginliği hisseder canım ben ağlasam kızım hemen anlar üzüldüğümü sarılır çocuğa hasta gözüyle baktıkları için tedirgin oluyordur testi yaptırmaya gittiğimiz de koşa koşa gitti kadına sarıldı çok sevdi çocuklar güvende olduğu sevdiği insanlara yaklaşır abur cubur yiyorsa oda iştahı kapatır 

-Reklam-
+1 oy
önce (277 puan) tarafından

Bir şey olmaz canım benimki de gidiyor hiç tek kelime konuşmuyordu orada öğrenmeye başladı konuşmayı benimkinde de kaba motoru ve ince motorda gerilik vardı seninkinden yaş olarak biraz büyük benimki 4 yaşında

Dil terapistine mi gidiyor böyle sonuç beklemiyordum aslında 3 4 ay bekleyecektik karşıma çocuk gelisimcinin videoları çıktı yazdım kadına o yönlendirdi bizi beklemeyin geç kalmayın tam zamanı test yaptırın diye yaptırdik kadin da 9 ay geride ama çok değil toparlariz dedi ama işte moralim bozuldu yine de kendime de çok kızıyorum bende çocuk gelişim mezunuyum nasıl farkedemedim kendi sorunlarimdan kızımı nasıl ihmal ettim diye 

+1 oy
önce (964 puan) tarafından

3 yaşındayken aynı dediğin gibi oğluma da yapıldı 3 yıl dil terapi gördük bizimde ince motor becerileri yaşına göre 6 ay gerideydi.

Şuan 7 yaşında konuşma terapileri gecem sene bitti ve ince motor gelişimi en son yapılan teste göre yasitlarindan önde  :) üzme kendini dil terapiyi ihmal etme telefon tablet verme okula yolla düzelir inşallah o da bu zeka ile ilgili bir durum değil aslında 

Dil terapi gördük iste bizimde aynıydı konuşma sıkıntımız vardı zaten o yüzden götürdük zaten konuşma dil gelişimi direk ince motora giren bir mevzu bilirsin demişlerdir 6 ay geriden geliyordu daha dogrusu uzun uzun cumleler yoktu hikaye anlatimi gibi yoksa konusuyordu ince motor becerileri iste geriydi 6 ay bide benimkinin konuşma yaşları tam pandemiye denk geldi hep evde mecbur elinde tablet oluyordu ondan da oldu biraz neyse işte 3 yaştan 6 yaşa dil terapi gördü tv tablet telefon kesinlikle vermedim kreşe gitti yazları oyun grupları park sürekli konuştuk onla sürekli kitap okuduk 6 yaşında işte bitti dil terapileri biterken de son defa gelişim testi yapıldı bu defa yasitlarindan önde çıktı ince motor gelisim

1 aydır ne kızıma telefon tablet veriyorum ne de kendim izliyorum etkilenmesin diye dil terapistine mutlaka götüreceğim zaten gerisini oyun terapistiyle halledebilir miyiz ona karar verilecek 

Kreşin de çok faydası oluyor değil mi ya öyle bir yerdeyiz ki ne oyun grubu var ne yaşıtı şu taşınma olayını da halletsem taşınacağım şehir de oyun grubu kreş bulabilirsem göndereceğim 

Eğer bulamazsan da kendin nette var etkinlikler onları bol.bol yaptır canım sürekli konuş hikaye oku ona soru sor .

Ama tabi ki akranlariyla olması daha iyi olur

Zaten en büyük zararı akran olmaması ve telefon oldu hikaye okuyorum ah bide dinlese kalkıp gidiyor etkinlik yaptırmayi bende düşündüm sayıları renkleri öğrensin diye bir tane yaşıt biri var onunla da taşınınca bir araya gelir onun da faydası olur diye düşünüyorum 

0 oy
önce (2,371 puan) tarafından

Nasıl gidiliyor nerde yapılıyor bu test 

Bide sizemi soruyorlar ne soruyorlar acaba 

Biz özel de yaptırdık devlet hastaneleri de yapıyormuş ama hangi bölüm inanın bilmiyorum çocuk gelişimci bulduk bir tane ona yaptırdık yarım saat sürdü bir sürü bana sorular sordu kızıma da bir kaç şeyi yapmasını istedi puan durumuna göre karar veriliyor sorular çok olduğu için aklımda kalanları yazabilirim isterseniz 

0 oy
önce (13,192 puan) tarafından

Canım bunda üzülecek bişey yok ki 9 ay geriden gelmesi sorun edilecek bişey değil önce dil terapisti daha sonra da çocugu sosyal aktivitelerle desteklersen yaşıtlarının önüne bile geçer 13 aylıkken bizde danver testine girdik dilde 6 ay ince motorda 3 ay kaba motorda 2 ay gerideydik 1ayda yaşıtlarının önüne geçti

Ben direkt psikiyatriye götürdüm tanı için aslında bizim sadece dil sorunumuz vardı babıldama ve harfle ses çıkartma vardı ondan ötesi yoktu bu yüzden götürmüştüm

Bende ikili cümlesi yok diye götürdüm 1 2 ay geride diye tahmin ediyordum 9 ay değince şaşırdım bi kendi çocuğun olunca farkli oluyormuş

9 ay hallolmayacak bişey değil cnm hiç korkma takma sıkı eğitimle bi kaça o açık kapanıyor

Çok teşekkür ederim canım içim rahatladı bu süreçten geçmiş birinden bunları duymak çok iyi geldi 

Ne demek cnm herşey evlatlarımız için 🩷🩷

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 275 göst.
21 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde 1234567890 (295 puan) tarafından soruldu

413,751 soru

12,454,674 cevap

46,435 kullanıcı

Kategoriler

...