+1 oy
297 göst.
önce Diğer kategorisinde (45 puan) tarafından

Kızlar kardeşim ayın 16 sı doğum yaptı sizce bu göbek bağı normalmi

image

15 Cevaplar

+5 oy
önce (1,598 puan) tarafından

Bacim tabiki normal değil enfeksiyon kapmış doktora götürsün ilerlemeden antibiyotikli krem yazar

-Reklam-
+1 oy
önce (3,047 puan) tarafından

Sizce normal mi Allah aşkına iltihap akıyor bildiğin . Yavrum nasi acıyo kim bilir

0 oy
önce (45 puan) tarafından

Bilgisi olan yokmu?

0 oy
önce (412 puan) tarafından

Kesinlikle normal değil. İltihap akıyor sanki . Acilden değil poliklinikten girerek çocuk doktoruna göstersin. Vardır ilacı kremi . Ayrıca bebek ne kadar yıkanırsa yıkansin düşene kadar kuru tutmak gerekir göbeğini. Ya hiç hava almamış ya çok ıslanmış . Yayılmadan müdahale edilmeli. 

0 oy
önce (143 puan) tarafından

normal gibi mi gorunuyor ? cocugu yikamayin bi zahmet de doktora goturun 

0 oy
önce (3,482 puan) tarafından

Göbeği düşmeden su değdi galiba iltihap gibi duruyor doktora gösterin

önce (1,103 puan) tarafından

Ay benim ikinci çocuğumda doktor doğum sonrası ilk muayeneye geldi çocuk doktoru tuzlu su losyonu yazdı göbeği bunla temizle günde 3 kere dedi sonuç çocuğum göbeğine su değdiği için kapanmadı kalemle yaktırmak zorunda kaldık ilk oğluma yazmamışlardı ama ikinci de nolduysa yazdılar bende bilemedim belki ilkte unutuldu diye düşündüm yaptım ama asla su değmemesi gerekiyor kuru kalacağı yerde ben suyla pansuman yaptım doktor dediği için 

0 oy
önce (2,165 puan) tarafından

Çok kötü görünüyor 😧

En kısa zamanda doktor götürün

0 oy
önce (197 puan) tarafından

Doktora götürün acil hiç iyi değil gittikçe daha kötü olur 

0 oy
önce (4,436 puan) tarafından

İltihap kapmış gibi randevu bile almasına gerek yok direkt sabah çocuk doktoruna götürsün bakarlar 

0 oy
önce (2,147 puan) tarafından

Ay şişmiş ya nasıl bir göbek iltihapmi kapmış ne olmuş mutlaka götürün bu yavruyu Allah korusun geri dönülmez birşey olmasin

0 oy
önce (837 puan) tarafından

Enfeksiyon gelişmiş canım sağlık ocağına gidip gösterin hastane uzaksa aynı durum başıma geldi batikon ile günlük bakim yaptım pamuğa sıkıp yara bölgesine hafif hafif değdirdm o bölgeyi de kuru tuttum . Önerim de bu yönde üç dört güne düzeliyor dikkat edersen yaklaşık gobek bağı düştükten bi 15 gün kadar da duş sonrası göbeğe uzaktan ama sac kurutma makinesi tut 1 dk kadar nem kalmasın. Duş sonrası da batikonla bakim yapabilirsin. Aile hekimin bu yönde önermişti bizimde gece bisey yoktu aşıya gittim ki göbeği düşmüş Enfeksiyon vardı bende böyle yaptım. Sprey batikonlar var onlar çok kullanışlı ve de bebege gereğinden fazla batikon geçmez hem. 

önce (496 puan) tarafından

Batikonda iyot olduğu için göbek için iyi değil demişti çocuk cerrahı, bunun yerine rifampisin ampul ile pansuman önermişti

0 oy
önce (4,007 puan) tarafından

Enfeksiyon olmuş göbeği 

0 oy
önce (9,811 puan) tarafından

Yanlış görmüyorsam bu granülom iki yavrumda da oldu ilkinde bilemedik bekledik ikinci de hemen fark ettim doktora götürdük. Gümüş nitrat cubugu ile yakıyolar geçiyor. İhmal etmeyin götürün 

0 oy
önce (1,652 puan) tarafından

Enfeksiyon kapmış

0 oy
önce (1,103 puan) tarafından

Normal değil canım benim oğlumun bundan daha küçük açıklığı vardı kapanmandı götürdük kalemle yaktılar iki üç güne kapandı ama bu bebişin baya büyük açığı var vakit kaybetmeden götürün 

image

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 41 göst.
0 oy
12 cevap 350 göst.
2 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 45 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Cansuylmz (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 68 göst.
13 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cnblt (891 puan) tarafından soruldu

413,719 soru

12,453,844 cevap

46,405 kullanıcı

Kategoriler

...