+5 oy
279 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,037 puan) tarafından

Ramazanda tok tutan yiyecekler ramazan da misafir menü önerileri vs vs gerçekten ramazan bumu ramazan ibadet ayı Ramazan açın halinden anlama ayı Ramazan misafir çağırıp sofrayı binbir çeşit yemek yapma ayı değil ramazan sofrasına yemek koyamiycak durumda olanı sofranda misafir etmektir Ramazan öncesi pratik olacak şeyler yapılabilir ama bu denli bir bana mı garip geldi 

11 Cevaplar

+3 oy
önce (1,344 puan) tarafından

Yooo çok haklısınız. Ben zaten bunu da anlamıyorum. Şöyle ki, evet tüm aile toplanıp birlikte sofraya oturmak çok güzel. Ama dediğiniz gibi ihtiyacı olanı o sofraya oturtabilmek en iyisi. Ve hazırlanan sofralar da birbiriyle yarışıyor orası da ayrı bir konu.

Aile olarak toplanmak güzel ama ramazanda öncelik ihtiyac sahibi olmalı. 

-Reklam-
+3 oy
önce (277 puan) tarafından

Bende seninle aynı düşünüyorum yok dolabını dolduranlar buzluğunu dolduranlar . Ramazan diye sofralarında kuş sütü eksik hazırlananlar … Ah ah keşke bazı şeylerin gerçek anlamlarını bilerek ibadetlerimizi yerine getirebilsek … Ha ben oruç tutmuyorum ama ailemde bir kez bile dolap doldurma ya da aman aman sofralar görmedim. 

önce (1,037 puan) tarafından

Daha dört gün var geçen bir post gördüm ilk gün ramazan menünüz nedir şok geçirdim bukadar mi boğazıniza duskunsunuz akşama kadar ne yemek yapacağınızı şaşalı sofralarınızı düşüneceksiniz tutmayın 

önce (277 puan) tarafından

Bak ben Konya da yaşıyordum hani ilk orucumuzu tutarız ya annem babam derdi canınız ne çekiyor derdik ki hadi etli ekmek yaptıralım hani ilk günün hatırına mı denir artık . Öyle bir ilk gün bizim için yemek yaptırırlardı. Yalan söyleyemem ama ondan sonraki günler Allah ne verdiyse onu yerdik . Başka da bir şey yok . Bilmiyorum Allah hidayet versin . Bu kurban da kurban kesip dolabını etle doldurmak gibi bir şey . Bizde mesela kurban keseriz ama etli yerlerini hani dağıtırız bize kalanı da hani mangal da yeriz bir kavurma yaparız başka da bilmiyorum valla ne diye düşünüyorlar anlamıyorum ki 

+2 oy
önce (717 puan) tarafından

Aynen canım bende sana aynen katılıyorum bir yarış içindeler bide küsüyorlar çağırmadın diye o çağırdıysa mutlaka sende çağıracaksın. Bence gerçekten ihtiyaç Sahibine bir tencere yemek vermek daha sevap. 

önce (717 puan) tarafından

Ben kimseyi çağırmıyorum zaten çağırmadım için kimsede beni çağırmıyor. Ama güzel bir yemek olsa komşuya veriyorum. Onlardan bişey beklemiyorum. Sofraları donatıp israf yapmaya gerek yok gerçekten ihtiyaç sahibi biri olsa evine yemek gönderirim daha rahat yer. 

+2 oy
önce (115 puan) tarafından

Sadaka belayı def eder bu çok doğru çok kez başımıza çok zor şeyler geldi ama verdihim bı tabağın aldığın bı duanın seni koruduğuna çok inanırım.Ve gerçekten hanımlar ne oldum değilde ne olacağım diye düşünmek lazım Ramazan'a kavuşur inşallah hayırlısıyla geciririz

Kuşum iyilik muhtaç olana yapilir ben kalkıp haftada iki kere evinde et pişen komşuma bir kilo kurban eti versem bu iylik mi veya onu çağırıp binbir çeşit yemek hazirliycaksam bu  sevap mi 

önce (115 puan) tarafından

Sevapmi onu bilemeyiz biz ama ihtiyacı olana vermek tabiki daha makbul ama bu zamanda malesef önyargı diye bı kavram var ve çoğu sevabimizi alıp gidiyor bence

+2 oy
önce (1,103 puan) tarafından

Bence de bu ramazan hazırlıkları bana bi tık tuhaf geliyor amaca hizmet diye bişey vardır ya bence bu da benzer bi durum mesela ben annemin ramazan için ufak tefek şeyler harici bi hazırlık yaptığını görmedim hatta geçen gün anneme millet dolabı doldurdu bi senin bi benim dolap boş ne yapacaksak dedim annem de aman Allah rızkı verir ne gerek var stok yapmaya dedi sonra oturdum düşündüm gerçekten dedim ramazanın amacı ne ( belki yanlış biliyorum ) hem ibadet hemde halden anlamak bence dedim kendi kendime oysa biz aç kalacak gibi onu yapalım bunu yapalım derdine düşüyoruz dedim kendi kendime dolap için bazı şeyler yapacaktım sonra annemin dediği gibi aman aç kalacak değiliz ya rızk allahtan dedim bişey yapmadım 

Kuzum bende sahur için vs pratik şeyler yaptım attım buzluğa yapmamdski maksat kuran okuyorum daha fazla ibadet etmeye vaktim olsun diye ama kalkipta bir hafta kala ilk gün menüsü düşünmüyorum 

+2 oy
önce (4,181 puan) tarafından

Yani canım bence haklısın yani gerek yok biz hayır yapmak için para ayarlıyoruz ihtiyacı olan birine veriyoruz diyoruz ki bir ihtiyacivarsa alsın özellikle Ramazan'ın başında veriyoruz ki belki yiyeceği içeceği yoktur diye 

+2 oy
önce (73 puan) tarafından

Bende bu ramazan böyle yapmak istiyorum hem de çok . İki ramazandır eşimin akrabalarını çağrıyorum ama onlar zaten kendi evlerinde daha güzellerini yiyebilirler hemde tabiki akraba filan ilişkiler olmalı gidip gelinilmeli ama her akrabayla değil ya herkesi çağırmak zorunda değiliz bence . Bir kaç gündür düşünüyordum iki ramazandır çağırdın ne oldu ? Kendini ekstra yordun aman şöyleydi böyleydi derler diye masayı donattın (israf) üstüne duygusal yorgunluk hiç gerek yok . Bunun yerine gerçekten ihtiyacı olan birini alıp getirsem soframa .. 

Ama nasıl nereden bulabiliriz böyle birilerini ?

+1 oy
önce (14,218 puan) tarafından

ramazanın amacı nefsine hakim olmak, açın halinden anlamak değil miydi zaten. 

bana da saçma geliyor. Herhangi bir günde daha abartı, dediğin gibi kuş sütü eksik olmayan sofralar neden? 

tamam gelen doysun, aç kalmasın ama özellikle ramazanda israf daha çok. acıkıyoruz diye abarttıkça abartıyoruz. 

+1 oy
önce (19,203 puan) tarafından

Kalabalık Ramazan sofralarını sevmem şöyleki o her çeşit olsun diye hazırlanan sofralardan bahsediyorum ama tok tutan tarifler pratik buzluk hazırlıkları severim. Yabancı ihtiyaç sahibi kimseyi soframa davet edemem nerden bulupta getireceğim gelen çekinmeden rahatlıkla yiyebilecek mı bilemiyo onun yerine Ramazan kolisi daha mantıklı geliyor bana. Normal eş dost çağırsam da ana yemek pilav salata çorba düz menü yaparım ben. Ama Ramazan'da kendim içinde tarif bakarım tüm gün kendimi idare edebilecek kadar en azından enerjiye ihtiyacım var o yüzden sahurda ne yediğimi önemserim sırf niyetliyim diye yaptığım işi ihmal edersem o da çok mantıklı olmaz 

+1 oy
önce (2,288 puan) tarafından

Dediğiniz evet doğru ama çevremizdeki sevdiklerimizi davet etmek davetlerine icabet etmekte sevap. Çevremizde yok yoksul olmayınca napcaz. Hepsinin yeri ayrıdır allah akraba ziyaretini ve eve gelen misafirin önemini yeteri kadar güzel şekilde anlatmış zaten. Yoksul aile var çevremizde ama evimize davet edicek bi samimiyetimiz yok gerekli yardımı yaparsın evinde kendi ne istiyosa yer. Ha şu da var bizim yardım ettiğimiz o yoksul ailede kendi akrabalarını davet edip elinden geldiğince sofra kuruyo. Ne yardan geçiceksin ne serden yani  

0 oy
önce (328 puan) tarafından

Ben de bazı hazırlıkları, donanımlı sofraları abartılı buluyorum ramazan diye bir hazırlık yapmadım, aile çevremde de yapılmaz. Ama eşim ve eşimin ailesini davet ediyoruz. Bunun da sevabı var güzel de oluyor. Ailelerimize, mütevazı bir sofra kuruyoruz, dua ediyoruz, Allah kabul etsin demeleri bile hayır işi olduğunu gösterir bence. gerci bu ramazanda kimseyi davet edemeyeceğim iki küçük çocuğum var çalışıyorum. İhtiyaç sahibine yedirmek elbette en güzeli ama yakınımda eve alabileceğim kimse yok. İyi tanımadığım kişileri de evime güvenip alamam. Maddi olarak vermek daha iyi benim için, o yüzden bildiğim ailelere ramazan kolisi alıyorum ben. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 85 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Kevokimmm (823 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 682 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Cerenin Annesi (164 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 217 göst.
0 oy
8 cevap 230 göst.

413,720 soru