Ben aldatıldığımı belgelerle öğrendiğim halde ayrılmadım bide üstüne ikinci çocuğum oldu ama bazen çok pişman oluyorum neden ayrılmadim diye çünkü insanlar ne kadar değişecem dese de değişmiyor sizi kırmaya dökmeye devam ediyor zaten Allahın bana hediyesi cocuklarmla avunmaya çalışıyorum ama çok mutsuzum kendimi de çok sucluyorum acaba ayrılsaydm daha mutlu olur muydum diye ?? Sizce hersey nasip mi yoksa benim suçum mu bu çektiklerim:( :( Aslında nasip böyleymiş diyip içimi rahatlatmak istiyorum ama olmuyor gece gece sinirlerim bozuldu dusunmekten :(
Bir hareketimizle veya bir sözümüzle binbir türlü misal alemi uyanırmış yani senin seçimlerine göre şekilleniyor sanırım ..
Ama mutlu ol ne güzel iki tane çocugun var eşini de umursama boşver ..
Kırmak istemem ama evet bazı şeyler nasip tir ama sizinki bile bile lades olmuş
Kendim ettim kendim buldum yani:(;(
Biraz öyle olmuş hele 2 ci çocuk iyi cesaret o durumda
Ama cocuk nasibinde olunca Allah insanın aklını alıyor işte benim jeton yeni düştü
Allah insanın aklını asla almaz. Aksine aklı verir gerisini sana bırakır.
Canım bazen kader bizim elimizdedir ya seninki biraz öyle olmuş mesela benim bebeğim karnımda öldü diyor ki nasip vardır Allah'ın bir bildiği ama bu karar işi biraz kader insanlar bazen kaderini kendi belirliyor ve yönlendiriyor
İnsan kaderini kendi belirliyor deyince ben daha çok kötü oluyorum yaptgm salaklıklar için:( :(
Ama malesef canım böyle kaderimizi biz yönlendiriyoruz
İnsan kendi kaderini kendisi yazar, Allah geleceğini, vereceğin kararları bildiği için nasibine bu şekilde yazmış yani. Allah akıl vermiş kullanın diye 🙄
Kendilinden gelisen olaylar kaderdir nasiptir bence Allah insanlari dener neyi sececek die bazi seyler insanjn kendi elindedir
Evet her nasiptir ama Rabbim yolda gösterir sen bildiğin halde devam etmişsin bide ikinci çocuğun olmuş kendin yapmışsın amacım seni kırmak değil sorduğun için söylüyorum gidecek yerin varsa çekme hiç çalışıp evlaatlarına bak kötü örnek olan babanın yanında düzgün evlat yetiştirmek çok zor
Nasıl ogrenidiz veya sadece msj üzerinden mi yoksa yatıp kalkmis mi Allah hidayet versin inşallah 🤲
Kendi aklımızla özgür irademiz ile verdiğimiz karara nasip buymuş demek bana çok doğru gelmiyor
Aldatılmak için nasip diyebilirsin ama evliliğe devam edip tekrar çocuk yapmak senin tercihin olmuş
Kader haktir imanin sartidir inanmazsak imandan sikariz Allah muhafaza ama irade de haktir
"Gerçek şu ki, Biz ona yolu / yöntemi gösterdik; şükredici, ya da nankör (olması artık kendisine kalmıştır)" (İnsan 76/3)
Eger irade olmasaydi boyle bi ayeti kerime olur muydu kader vardir ama insanin iradesine baglidir kul gaflete dusse gunaha yonelse kaderi ona gore şekillenir kul hakka yonelse kaderi ona gore sekillenir
'Dua muslumanin silahidir. Hadisi seirfesi var kul cihadda bi dua eder dusman ne kadar guclu olsa da yerle bir olur demem o ki biseyleri yasamak kaderdir evet o durumlar karsisinda gosterdigimiz tavirlarimiz bize mahsustur yani esin seni aldatmis kanitlarla belgelerle yakalamissin bosanmamissin Allah bir bir karsina cikarmis ama sen bosanmamayi tercih etmissin bu senin iradenle gerceklesmistir bunu anlatmamin sebebi Allaha isyana gitmemendir hersey kaderdendir nasiptendir dersen Allahim beni neden bununla imtihan ettin de diyebilirsin benim gunahim neydi de diyebilirsin Allah korusun daha buyuk gunaha girebilirsin insallah aciklayabilmisimdir
Evet bazı şeyler nasip işi ama seninki nasip işi değil
1,492,843 soru
24,392,292 cevap
349,396 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın