+1 oy
99 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (692 puan) tarafından

Merhaba herkese. Tam 3 yaşında, hareketli bir kızım var. Maalesef vurma, oyuncak fırlatma huyu da var.  Sürekli oynamak istiyor, dışarıda yaşamak istiyor adeta. 7.30'da kalkıyor, akşam 11 gibi uyuyor, gündüz de en fazla 1 saat uyuyor. Gündüz uykusunu kesmek istedim, cok ugrastim o saatlerde oyaladim, ama bu sefer de aşırı huysuzlasti ve uyku saatini bir iki saat ileri atip yine uyudu. Firsat bulursa abur cubur yemek istiyor, abur cubur yemesin diye yemegini üç öğün güzelce fazlasiyla yedirmeye çalışıyorum.Her akşam, hep birlikte oyun kuruyoruz; gündüz de kuzenleriyle oynuyor. Eşim tam ben ise yarı zamanli çalisiyoruz, bir de 7 aylik oglum var. Haliyle enerjimiz bitip tükeniyor. kızımın hem daha iyi büyüyüp gelismesi, enerjisini atmasi saglikli olmasi hem de bizim biraz nefes alabilmemiz icin spora yönlendirmek istiyorum. Oyun grupları düşünmüyorum çünkü oyun sürekli oynuyor zaten. Bu yaşta gidebileceği sportif bir etkinlik var mıdır ? Mesela bu yaşa jimnastik olur mu ve faydası olur mu?

1 cevap

+1 oy
tarafından

Öncelikle çocugun için paletli gıda abur cubur kesinlikle bırakmanız gerekiyor eve sokmayın hem çocukta bağımlılık hemde hiperaktiviteyi tetikliyor gündüz uykusu fazla geldiği için gece çok geç yatıyor 1.2 gün huysuz da olsa öğlen uyumasın 3.günü alışacak soruna gelirsek her ilçede oluyor mu bilmiyorum ama jimlastik yüzme bale dans gruplarına verebilirsin 4 yaş olsaydı savunma sporları gibi agır ve hareketli sporlara verebilirdin onlarda yaş grubu 4te başlıyor

(692 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Paketli gıda evde yok ama illa sağdan soldan veren oluyor ben işe gittiğimde anneannesigil bakıyor ve aynı ortamda 2 tane yeğenim var onlardan ya da komşu çocuklarından görüyor istiyor bir sekilde ulaşıyor yine de  mümkün olduğunca engelliyorum vermeyin diye kızıyorum. Uyku konusu her gün 1-2 civarı uyuyor. 1 hafta kadar o saatlerde oyaladim uyku saati geçince uyumaz diye düşündük ama saat 5te falan vakitsiz uyuyup uyandi ve gece daha da gec uyudu. Bir ara da birkaç gün arkadaş ortaminda akşama kadar oynatıp oyaladik gündüz uykusu yapmadı ama sonraki günler tekrar gündüz uykusuna döndü. Bir türlü alistiramadik yani. Sanırım biz beceremiyoruz bazı şeyleri. Spor cok istediğim bir şey hem bedensel hem ruhsal gelişime katkısı olacaktir

tarafından

Ama dediğim gibi genelde 4 yaş sonrası için spor kurslarına kayıt alıyorlar ilçeden ilçeye fark ediyor mu bilmiyorum ama 

-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 80 göst.
0 oy
9 cevap 306 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde BETIGUL (9,897 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 249 göst.
30 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Ajangadget (1,328 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 160 göst.