+3 oy
200 göst.
Diğer kategorisinde (121 puan) tarafından

Arkadaşlar nolur beni linçlemeyin ben uzun zaman namaz kılıp dua ettim isteklerim vardı şikayet etme kalk namaz kıl Allahtan iste dedim ve gerekenleri yaptım ama dualarım kabul olmadı ve içime bir isteksizlik düştü namaz kilamiyorum sadece istemek için değil ibadet için kilmamiz lazım bu yüzden acaba en sonda dua ederken kendim için birsey dilemeden insanlara sevdiklerime dua edip şükür tövbe edip öyle mi kılsam diye düşünmeye başladım çünkü kabul olmayınca öyle üzülüyorum ki benim duam kabul olmuyor olmayacak inancı yerleşti içime bu da beni isteksiz yapıyor ama ibadetimi de yapmak istiyorum ama dua ettikten sonra aşırı derecede ümit yüklü oluyorum Rabbimin gücü her şeye yeter biliyorum çünkü ve öyle derinden inanıyorum ki en başta ama aradan seneler geçince de umudum tükeniyor. Kendimi lanetli gibi hissediyorum ne istese olmayan gibi layık değilmişim gibi

9 Cevaplar

+2 oy
(3,051 puan) tarafından

Seytanin vesvesesine uyup gunaha girme ne istiyosan devamli dilinde olsun yalvararak inananrak dua et  rabbim bekletiyorsa elbet vardir bir bildigi belki senin istedigin seyler senin icin hayirli degil sana iyi gelmeyecek birseydir belki senin icin daha guzeli daha iyisi hazirlaniyordur 

-Reklam-
+2 oy
(2,064 puan) tarafından

Allahin senin dualarına icabet etmediğinden nasıl emin olabiliyorsun? Sana daha hayırlısını veriyor olabilir mi? Allahi yeterince tanımıyoruz bir de pazarlık yapıyor gibiyiz. 

Bir de ağır konuşuyorsun lanetlenmiş ne demek ya seni kim lanetleyebilir? Allahın lanetli dediği tek varlık şeytandır o da Allaha isyan ettiği içindir. 

+2 oy
(1,860 puan) tarafından

Beklenti içinde olmıycaksin. Sen elinden gerekeni yap sonra tevekkül et. Belki daha zamanı gelmedi istediklerinin Allah en doğru zamanda vericek sana. Sen bir sinavdasin hepimiz öyle Allah dağına göre kar verir herkese. Bakarki biz isyanmi ediyoruz yoksa sukredip herşey rağmen devammi ediyoruz. Sen vesveseye kapılma ne zamn olacak diyede hergün duşunme yap ibadetini. Bak ne güzel bir aya giriyoruz tamda yaralarımızı saracak bir ay. Camilere git teravilere git imkanın varsa mukabeleler okunmaya başladı onlara git daha huşu içinde olursun. Ve söyle düşün bizim yakindigimiz isyan edip ağladığımız durumdan daha kötüleri var. Bizler yerinde olmak isteyen çok kişi var. Derdini bilmiyorum öyle anlatıyorum ama rabbim emin olki senide feraha çıkaracaktır inan o kimseyi darda koymaz. Peygamberimizi düşün ne acılar yaşadı ve onun gibi birçok peygamber ve asla isyankar olmadılar. Rabbim derdinin dermanını versin inşallah en yakında 

+2 oy
(124 puan) tarafından

Yıllar önce bir dönem içime öylesine din aşkı Allah aşkı yerleşmişti ki tek adımım dahi dualar okumadan içimden Allahı zikretmeden geçmezdi. Bir baktım koşulsuz beklentisiz iken dualarım kabul oluyor ve utandım dedim ki nasıl olur ki ben kimim ki rabbim beni buna layık gördü diye çık samimi olduğum kuzenim ve bir arkadaşım vardı onlara anlatınca ban da dua et demeye başladılar sonra bende de az çok kibir oluşmaya başladı kızlarla 2 3 konuşmadan hem dualarım kabul olmadı hem benim maneviyatım zayıfladı günden güne ve ondan sonra da hiç o denli sarılmadım dinime öylesine aşkla yaşamadım. Siz eğer iğne ucu kadar ibadet dahi edecekseniz bunu Allahın emirleri için dinimizi layığı ile yaşamak için yapın beklenti içinde olmayın ve Allah size şah damarından daha yakın diliniz söylemese de kalbinizi de bilen Allahtır ve olmayan dualar da ya zamanı değildir ya hayırlı değildir vardır mutlaka bir nedeni siz bunları düşünmeyin sadece teslimiyetle ibadet edin siz anlamadan zaten işleriniz dualarınız yön bulur. 

+1 oy
(1,691 puan) tarafından

İşte böyle düşündüğün için şeytan vesvese vermiş sana. Halbuki sabrın sonu selamettir. Allah hiç bir kulunun duasını geri çevirmez. Elbet duaların kabul olma vakitleri vardır. Belki seninki geç kabul olacak ve hiç beklemedigin anda dunyan guzelleşecek. 

+1 oy
(2,889 puan) tarafından

Canm namazi once kendj isteklerimiz ve cikarlarimiz disjnda kilmamamjzin bizim icn fsrz oldgunu bilerek kilcaksn.sonra zaten duanj edersn.sen isteklerin dogrultusunda sanki namazi kullanmis gibi duruyorsn ve boyle olncada seytan cok rahat bi sekilde vesvese vermis sana.bence once allah rizasi oldgu icn kilmaya basla namazini sonrasi zaten geliyor canim emiemol

0 oy
(813 puan) tarafından

İçten inanarak iste ben icten inanarak istediqim biseyi  bir hafta içinde qerceklesti o zaman anladm duanın qucunu sen pes etmişsin ondan olmuyo belki 

0 oy
(8,160 puan) tarafından

Dua elbette önemli ama dileklerin için dua dışında bir şey yapıyor musun misal ev istiyorsun bunun için çalışmakta lazım gibi?

0 oy
(447 puan) tarafından

Bi soz cikmisdi karsima Allahdan bi dilenci gibi isteyin bizler padisah gibi istiyoruz.vesveselerine yenilme Rabbine cokca tobpvbe istigfar et.bide namazlarini aksatma sakin Rabbime isimiz dustugunde degil hep her an yonelmeliyiz.Rabbim kalbine yenilmez tukenmez iman aski versin canim o zaman seni hic bir vesvese yolundan donderemez

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 967 göst.
5 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 560 göst.
23 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde sebnem77 (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,140 göst.
0 oy
1 cevap 81 göst.
30 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,438 soru

23,620,904 cevap

306,801 kullanıcı

...