0 oy
463 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından

16yaşında ergen ama bazen haddini aşıyor altdan almaya çalışıyorum ama içten kızıyorum. Sinirlendiğinde gözü hiçbirşey görmüyor herkese bağırıyor dün annesi okuldan geldiğinde bizimle oturma git derslerinin başına ders çalış kızda sinirlendi bağırdı yorgunum beni anlamıyorsun bıktım artık bana demesende ben okuyorum gitti odasına ağladı bağırdı kızım küçük yanına gitti onada bağırdı odasından kovdu kızımda konuşmuyor onunla. Ben abisikonuşmaya çalışıyoruz abisinede banada bağırdı ve abiside konuşturmuyor odasına çekiliyor ağlıyor yanına gidiyorum banada birşey söylemiyor tek söylediği hiçkimse beni anlamıyor diyor. Bugün deneme sınavında 20/19yazmış annesi neden 1hata yaptın onada bağırdı sen benim kıymetimi bilmiyorsun falan anneside senin sevgilin var o yüzden böyle davranıyorsun dedi kızda ağlıyor bağırıyor yok kimse yok diyor dün gece bugünde içim daraldı ergen diyiyoruz ama sürekli bağırması ağlaması ne kadar sağlıklı? Bana söylemişti hocanın oğlu hakkında sorun omu diyiyorum hayır diyor bağırdıktan sonra kendiside pişman oluyor ama geri dönüp özür dilemiyor odasına çekiliyor

18 Cevaplar

+7 oy
önce (464 puan) tarafından

20/19 daha ne olsun? Robot mu ya bu çocuklar? 1 yanlışa mı takıldı anası gerçekten? Çocuk öfkeli olmakta çok haklı, kısıtlanan çocuk hırçınlaşır.

19u görmeyip 1e bağıran bir annesi varken tabi ki onu taklit edecek ve sizlerin de 19 iyi yanınızı görmeyip 1 kötülüğünüzü görecek. Annesi bu şekilde davranıyor diye o da karakterini böyle büyütmüş. 

O daha çocuk, sözlerle eğitim olmaz der imamı Gazali, hallerle olur. Çocuğun değişmesini isteyen önce kendi değişsin. 

önce (3 puan) tarafından

İşte o 1yanlış sınava gelicek orda yanlış yazıcan ve unide okuyamayacan gelecek senaryo bu

önce (464 puan) tarafından

Bunların hiçbiri kızın ruhunda oluşacak travmayı gidermeyecek ama. Belki yazdıkların olacak ama kızda telafisi mümkün olmayan yaralarla birlikte. Ne gerek var? 50 60 sene yaşayacağımız şu dünyada 30 sene okuyup diğer 30 seneyi çıkarmak için uğraşıyoruz. Ahiretse sonsuz, orası için 5 seneyi vermezler. 

Dünyalık menfaat için o çocuğun kalbi niye kırılsın ki?

önce (14,236 puan) tarafından

son sözün o kadar doğru ki. çocuğunun değişmesini isteyen önce kendi değişecek. balka bir postta da biri şey yazmıştı, çocuk bir ailenin aynasıdır

çocuk iyiyse anne baba iyidir, çocukta bir sorun varsa anne babada sorun vardır. yeterli sevgi, şevkat ve takdir görmüyorsa çocuk bulunduğu evde, o evden kurtulmak için her şeyi yapar. okuma ümidi olmayan kız, koca arar okuyacak kız da sırf uzak olayım diye İzmirden van'a gider.

önce (3 puan) tarafından

Hep söylüyor sırf sizden uzak olayım diye başka şehri yazıcam diyor

-Reklam-
+1 oy
önce (974 puan) tarafından

Kusura bakma da siz üstüne gidiyorsunuz 20 soruluk sınavda tek yanlışı var neyine hesap sordu annesi demek ki başarılı bir çocuk.

Ayrıca sevgilisi de olabilir ne var bunda sen nerde tanıştın kocanla sevgili olmadın 16 yas zaten flört yasi. Hata yapmaya sevk ediyorsunuz bu şekilde sevgilisi olsa da hiç birinize söylemez son olarak çocuk zaten annesiyle kavga etmiş ağlayarak odasına gitmis sen niye kızını yanina yolluyorsun o an gergin yeğen sevgisi verecek durumda mi.

Su çocukları az rahat bırakın hayatlarını yasasinlar

önce (3 puan) tarafından

Ben onu asla eleştirmedim hatta konuşmaya çalıştım kızımı gönderdim belki yumşar onunla ilgilenir ağlamasın diye

önce (974 puan) tarafından

Bende bir anneyim ve erken yaşta teyze olmuş biriyim aynı mevzu bana da ergenken yapılırdı evet yeğenlerim çok seviyorum ama ruh halim kötüyken hele de ergenken kimsenin çocuğuyla ilgilenmek iyi gelmez. Çocuklarımız sadece bizi her koşulda mutlu eder.

önce (3 puan) tarafından

Aslında haklısın o anda öyle detayına inemedim üzülmesin istedim

+1 oy
önce (2 puan) tarafından

O henüz 16 yaşında bir çocuk ve ergenliğe yeni girmiş sayılır. Bu gibi durumlarda onu yalnız bırakmalısınız. Annesi 1 yanlış yaptı diye bu kadar tepki vermemeli. O yaşlardaki çocukların psikolojik durumlarında sürekli değişmeler olur. Yaptığı hatalardan sonra özür dilememesi de çok normal. Gururlu olurlar çünkü. Ondan özür beklemek yerine siz ona bir adım atın. 

+1 oy

annesi kıza çok yükleniyor. belli ki kaynanan biraz geri kafalı rimel sürmeyi sevgilisi olmasına bağlıyor. o yaşta çoğu kızın yapacağı şey aslında. hayır sevgilisi de olabilir ama bunu anlamanın, kızı uyarmanın başka yolları da var. bu kız bu baskıyla üniversiteye gittiğinde ne yapacağını şaşıran kızlardan olabilir. zor bir ergenlik yaşıyor belli. hepimiz az çok yaşadık kimi içine kapandı kimi asi oldu. gerekirse ergen psikoloğuna götürün. özellikle annesi de gitsin 

önce (3 puan) tarafından

Eşim evliliğimizin ilk zamanlarıda askere gitti bende dışarı çıktığımda hafif makyaj yapıyordum bana o zamanlarda ters bakıyordu ben birşey demezdim yada üzülmezdim bana öyle baktı diye eşimin dönmesini bekliyordum

Erkek arkadaşı yok sadece hoşlandığı biri var ama oda geçici heves belliki zekasına adamın başarısına hayran kaldı kayınvelidemde şübheleniyor sürekli onun hakkında soruyor işte sen gittiğinde oda evdemiydi kapıyı açtımı(hocasının oğlu) aklına kazıyor gibi ben fazla detayına inmedim kendisi anlattı banada ama bariz geçici heves bu

geçici heves olabiir tabiiki ama bu baskı onda daha da bağlılık yaratır. 

ablamın lisede bir erkek arkadaşı vardı. 2-3 aydır süren bir şey ve ayrılmayı düşünüyorlardı. babam öğrenmiş, okulu aramış rehber öğretmenle görüşün vs. ikisi de bu görüşmeden sonra ayrılmaktan vazgeçti daha sıkı bağladılar birbirlerine. 

hatta üniversitede okurlarken nişan oldu, tabi sonra ayrıldılar ama baskı geçici bir hevesi kalıcı hale getirebilir. belki de ilk kalp çarpıntısı. nasıl büyük bir heyecan onun için. kendş içinde masum masum yaşıyor. deşmenin alemi yok. güzel güzel konuşulmalı.

önce (3 puan) tarafından

Hayalleride bana çocukca masum geliyor ya oğlan hukuk mezunu o eve gittiği sıralarda bazen karşılaşıyorlar diyor ki takım elbise giyiniyor kendi arabası var bende hukuk kazanmak istiyorum bir keresinde hoş geldin demiş onada mutlu olmuş 

yakışıklı gelmiş olabilir, mesleğini beğenmiş olabilir 

önce (3 puan) tarafından

Öyle zaten arabalar seviyor araba kullanıyor mesela ondan bile etkilenir

+1 oy
önce (994 puan) tarafından

Kızcağıza o kadar üzüldüm, o kadar acıdım ki Allah yardımcısı olsu 

0 oy
önce (13,352 puan) tarafından

1 yanliş nete bile bağırıp çağıran eleştiren suçlayan bi anneyle o çocugun bu kadar agresif olması gayet normal çocukla konusacagınıza annenizle konusmanız gerekiyor böyşe giderse çocugu kaybedeceksiniz

Diyelim ki erkek arkadası var erkek arkadaşı olması kötü bişey mi flört denince hemen herkesin aklına cinsellik geliyor ama her flört eden fiziki ilişki yaşamıyor önce bu kafa yapısını değiştirin erkek arkadaşı olduğu halde bu çocuk 20/19 net yapıyorsa helal olsun fakat her aynaya bakan makyaj yapan kızların sevgilisi olduğu anlamına gelmez ister küçük kız ister koca kadın olsun herkes majyajı kendini iyi hissetmek için yapar birilerine kendini beğendirmek için değil kusura bakmayın ama annenizin tedaviye ihtiyacı var çocugu resmen yarış atına çevirip bunaltıyor

önce (3 puan) tarafından

Yok ne kusuru bazen bizede böyle takılıyor ama kızı öyle sakin kalamıyor

Erkek arkadaşı yok sadece hoşlandığı biri var oda büyük ihtimalle zekasına hayran kaldı ve özeniyor geçici birşey annesi bunu öğrense aklında acayip senaryolar kurar kızınada söyler herkesin piskolojisini bozar

O zaman çocukla konusacagınıza annenizin elinden tutup tedaviye götürün gerçekten tedavi olması gerekiyor annenizin bu yaşlardaki çocuklarda bu kadar baskı bu kadar eleştiri hiç doğru bişey değil baskılanan eleştirilen aşağılanan çocuklarda ilerde ciddi sorunlar olabiliyor mesela çocuk üniversiteyi şehir dışında kazandı gitti ee kız o kadar baskıdan çıkıp rahat bi ortama girince maalesef davranışlarında fiziki hareketlerinde ve karekterinde ciddi derecede sapmalar meydana geliyor bunun en büyük sebebi zamanındaki baskı ve bastırılmışlıkların dışa vurumu örneğin uyuşturucu zina kötü arkadaşlar ve gece hayatı içki bunların bi çogu zamanındaki baskılardan kaynaklı olduğu için ilk rahatlıklarında başvurduğu yerler arasında yer alır anneniz çok yanlış yolda yürüyor

önce (3 puan) tarafından

Sürekli şübhe içinde dersden geliyor soruyor yok hocanın oğlu evdemiydi kapıyı omu açtı açsın ne olucak ki? Kaç yaşında adam 18yaşı olmayan birindenmi hoşlanıcak yada yan gözlemi bakıcak? 

Bu yüzden tedavi şart

0 oy
önce (7,528 puan) tarafından

1 hatayı bu kadar abartmak neden kıza yazık baskı sürekli ders çalış demek çokta iyi bişey değil belliki çevresinde onu gerçekten anlayan yok o nedenle öfke patlaması yaşıyor samimi yaklaşmayı deneyin en azından sen yargılamadan sadece dinlemeyi dene biraz rahatlar belki 

önce (3 puan) tarafından

İşte yok fazla süsleniyorsun sürekli aynaya bakıyorsun agresifsin bunları nedeni erkek arkadaşının olması ama erkek arkadaşı yok

16 yaşında genç kız oluyor normal değilmi süslenmeye meraklı olması ?

önce (3 puan) tarafından

İşte normal makyaj öyle abartılı kırmızı ruju dudaklarına çekmiyor fondeten bile kullanmıyor nemlendirici şeffaf rimel dudak nemlendiricisi o kadar 

Kızdan önce annenin sağlam bir tedaviye ihtiyacı var canım onun için uğraşın kadın bulmuş bunalıyor kızı elinden gitmese bari bu tavırlar yüzünden 

önce (3 puan) tarafından

Zaten hep söylüyor sırf sizin yüzünüzde ayrı şehri yazıcam ara tatillerinde yüzümü görürsünüz diye

Annesinin tek derdi oku uyu yemek ye şu kadar. Kız geliyor odaya hadi konuşalım anne diyor anne ne konuşalım aşktan mı konuşalım diyor kız birşey anlatıyor pat diye konuyu değiştiriyor git dersini çalış diyor daha lafı bitirmedi kız doğum gününde arkadaşı glemişti arkadaşıyla sohbet etti konuştu babannesi gençliğinde halı örüyormuş(kayınvelidemin) kızın arkadaşı gittikten sonra annesine söylediki ben bile bilmiyordum senin babaannen ne iş yapıyor benimle hiç konuşmadın

0 oy
önce (3,180 puan) tarafından

Bence kızı bir salın be. 

önce (3 puan) tarafından

Kendimi asla övmüyorum ama gerçekten ben üstüne gitmiyorum hatta derdini dinlemek istiyorum içinde kalmasın istiyorum tüm konuyu erkek arkadaşa bağlamıyorum

Aslında derdini dinlemek istiyorum derken bile kızı bunaltmış oluyorsunuz. Belli ki yalnız kalmak istiyor siz arkasından sürekli adam yolluyorsunuz odasına. Kızını falan dahil etme mesela bir ergenin sancılı sürecine. Çok amatör yaklaşıyorsunuz kızı biraz rahat bırakın nefes alabilsin ki size yaklaşsın. Annesinin tutumu ile ilgili bir şey demeyeceğim zaten arkadaşlar çok doğru yorumlar yapmışlar. 

önce (3 puan) tarafından

Hata yaptım malesef ama amacım yalnız kalıp biraz daha bunalmasın tüm gün odasında. Biri konu açsa oturur konuşur bir hoşgeldin lafına hemen mutlu oluyor

Yalnızlık her zaman kötü değildir. Rahat kalmak istediğinde ona tamam ablacığım biraz dinle kafanı sorna ben buradayım diyebilirsin mesela. Ergenliğinin böyle sancılı geçmesi normal, annesi muhtemelen çocukken de böyle sıkıyordu şu an çocukluğunun etkilerini yaşıyor biraz da. Kayınvalidene müdahale edip onu sakinleştirebilirsin.

0 oy
önce (52,330 puan) tarafından

iyi de olabilir notu düşük olur oturasi gelir sürekli darlamasin annesi kızı 

önce (3 puan) tarafından

1yanlış öyle abartılı değil ki? Tek isteği aferin kelimesi birde sohbet etmeye biri bizimle oturuyor yeğenleriyle oynuyor pat diye git ders çalış diyor burda oturma odana git diyor

önce (52,330 puan) tarafından

bana annem hic git kizim ders calis demezdi ben kendim bilirdim çalışacağım zamani biri gelince de yanlarinda oturmayi cok severdim kiz okuldan gelmis sizinle vakit geçirecek kafasini dağıtacak ki daha verimli çalışacak kaldi ki 20 yanlisi da olsa böyle yaparsa okuldan kacmasina sebep olur sonra evden kacar

0 oy
önce (8,232 puan) tarafından

Herkes bir yandan üstüne gitmiş gibi bunalmış kız. Bizde ergen olduk hak veriyorum yani.

önce (3 puan) tarafından

İşte annesi böyle sinirli olmasını sevgilisi olmasına bağlıyor

önce (8,232 puan) tarafından

Belki vardır bilmiyorum. Ama anneside fazla üstüne gidiyor sürekli ders çalış ders çalış. 

önce (3 puan) tarafından

Hayır yok sadece hoşlandığı biri var ama geçici heves oda

0 oy
önce (151 puan) tarafından

Normal gördüm, sevgilisi olması ile alakası yok , tam bir ergenin tipik davranislari benim kardesimde var fen lisesine giden erkek normalde çok mülayim ama sizin gibi duruduk yere ders çalış hadi oturma tarzında konuşsak ,yada 1 soru niye yanlış yaptın desek o da ağlar bağırır çok takar öyle şeyleri içine atıyor hırsından sinirinden ağlar , strest oluyor haliyle 

,biz daha yumuşak davranırız ben bir sorun görmedim çocukda strest olmuş üstüne gitmissiniz daha anlayışlı davranın öyle sürekli nasihat şeklinde konuşmayın hani arada bizde nasihat veriyoruz ama sürekli git dersini çalış yada karnesi mesela bizimkinin 86 geldi ortalaması neden 100 değil yada denemedeki yanlışlarını neden full değil gibi sormuyoruz ,önce cocugu taktir ediyoruz bu sene matamatik konuların zor gibi gene iyi basarmissin gibi sonra bazen yiğit kaç yanlış geldi ablam denemeden derim,o da  şu kadar geldi abla der, bende hangi konular baktinmi anlamadigin bir konu ise eksiğini kapatalım, seneye sınava gireceksin  gibi konuşuruz ama neden o soruda yanlış demeyiz eksiğin hangi konuda deriz ,sonuçta robot degilya daha pozitif olun bu hafta konuları anladinmi ,öğretmenlerin iyimi kızım ,okul nasıl gidiyor arkadaşların ile anlasabiliyor musun ,kendini nasıl hissediyorsun gibi sorular sorun sürekli baskı kurmayın siz baskıcı davranmissiniz canım 

önce (3 puan) tarafından

Birde karşılaştırma var tarihden 30/28yazmış annesi soruyor Banu ne kadar yazdı Fatma ne kadar yazdı asla aferin demiyor diğerlerini söylüyor geçen sene piskolağa söyledi piskolog bir daha sorma dedi bir süre sustu sonra tekrar patladı

Çok bunaltıcı canım yukardaki postları da okudum çocuğun uzaklaşması öyle ağlaması normal ya öfke patlasi gecirmesi ,anlayan konuşan yok annesi çok hata ediyor o çocuk sizdenuzaklasir bir okula üniversiteye gitsin kimseylede bağ kurmadigi için iyice uzaklaşır 

önce (3 puan) tarafından

Konuşmak sohbet etmek istiyor o oğlan geçen defa hoşgeldin dedi onada o kadar mutlu oluyor ki bana hoşgeldin denildi diye

Ee yani canım o da insan ,mesela benin kardesim sabah 8 ile 3 arası okulda 3 den sonra akşam 8 kadar dershanede akşam arar baba arkadaşlarla buluscaz diye 11-12 ye kadar dolaşır kizmayiz onunda bir arkadaşlarıyla hava almaya, kahve içmeye falan  ihtiyaçi var erkek çocuk diye akşam çıkmasına izin veriyor ailem, kız olsaydı belki ortalık kötü diye  akşamları değilde hafta sonları izin verirlerdi, ama çocuk bir nefes alırdı sonuçta  neyse geçen dedi yine iftara gidecekler bütün sınıf arkadaşları sonra, lunapark her sene yapıyorlar ,nefes alsın oda insan diye  yaptıklarına çok karismiyoruz , hani bu sene babam çok bunaldin diye İstanbul gezisine gönderdi kardeşimi çok da mutlu oldu,hatta biraz gitmek istemedi maddi açıdan ailemi zorlarmiyim diye git ablam bir daha bu yaşa gelip okul gezisi ne zaman gideceksin dedim ve gitti , ama motive oldu çocuk ,bunun yanında kendi programı kendi kurar ,derslerini düzenli çalışır , sıkmayız sabah akşam calisiyor zaten 

Anladığım kadariyla görümcende çalışkan bir genç , 1 yanlış çıkmasından belli salsin annesi çocuğu, elbet zaten derslerinde başarılı çocuklar bir yerleri tutturacaklar ama ilerde hissettiklerini unutmayacak ailesine karşı bu baskıları unutmayacak o kadar bunaltmak normal değil ,hiç anlamıyor çocuğu özellikle kayinvalden görümcen de insan biraz anlamaya çalışsın 

0 oy
önce (13,512 puan) tarafından

Anne hatalı. Tek yanlışı var hesap soruyor kız bunalıyor yetmiyor senin sevgilin var ifadesi ile karşılaşıyor. Ergen diye etiketleyip geçmeyin bence aynayı kendisine de çevirmeli yetişkinler. Çocuklar projemiz değil bizim ego tatmini yapılamaz üzerlerinden

0 oy
önce (2,838 puan) tarafından

Su cocugu bi salin bacim valla salin bak.bu cocugu  asi hareketlerinin sebebi sizsinz.gecen ozel hocasinin ogluna karsi bisiler hissedip hissetmedginj sordun burda valla cocugn aklinda bisj yoksa bile sizin bu hareketleriniz yuzunden cocuk bu tur seyleri cikis kacis yolu olarak gorecek.sonrada aglanip sjzlicaksnz ama sucu cocukta bulcaksinz sizin kendj sacma tutumunzda bulmjcaksnz.oyizden bence gorumcen siz esiniz kaynnanz bi tedaviye gidin derim.cocugun degil sizin hareketlerinz normal degil

önce (3 puan) tarafından

Ben çocuğun üstüne gitmedim o kendisi bana anlattı ve bende gidipte ne abisine ne annesine söyledim geldiğinde sormuyorum bile ne oldu diye konuyu açmasak büyük ihtimal oda unutucak annesi odasına gidiyor sen eve gittiğinde evdemiydi kapıyı omu açtı sürekli süsleniyorsun ciddi niyeti yoksada olucak bu gidişle

0 oy
önce (8,030 puan) tarafından

Bence kızı değil ailesini dize getirmek lazım. O nasıl ana öyle tövbe yarabbim 

önce (3 puan) tarafından

Ağlıyor üzülüyor sorunu erkek arkadaşta görüyorlar

0 oy
önce (2,723 puan) tarafından

Çocuklarda aşırı bir sınav stresi bar ve çevre hep onları yarış atı gibi hazırlıyor ki çocuk ailede mutlu olmalı ona akıl vermeyin sadece seni anlıyorum tavrı içinde olun 

önce (3 puan) tarafından

O anlayış yok malesef büyük o ben el kızıyım beni ne kadar dinleyecek? Sohbet etmek istiyor ağzını tıkıyor odasına gönderiyor

önce (2,723 puan) tarafından

Annesi en büyük hatayı yapıyor benimde onyasta kixim var asla ustine gitmem bağırır çağırır sonra özür diler hele erkek arkadaş konusunda asla suçlayıcı olmam çünkü bu onu hataya dusurur ne ters düşüncesi olsada dinlerim ve sadece sence bu bizim kültürümüze uygun mu böyle yaşarsak ne olur filan derim sürekli bir erkek arkadaşının davranışlarıni anlatıyor hem bana hem babasına oturup bizde atıyoruz onunla zaman o kadar kötü ki sizin dinlemediginiz herşeyi başkası dinler ama bir menfaat karşılığında o yüzden çocuklar dinlenmeli

önce (3 puan) tarafından

Gerçekten konuşmak sohbet etmek istiyor benimle konuşuyor ama annesiylede arkadaş olmak istiyor 

0 oy
önce (4,719 puan) tarafından

Annesi çok hatalı 1 yanlış oldu diye neden niçin soruları sormamalı yada git ders çalış dememeli. Kız başarılı ki 19 tane doğru yapmış, küçük değil ders calişır dinlenince. Ayrıca sevgilisi olabilir veya sevdiği olabilir ona sadece neyin yanlış olduğunu güzelce anlatabilir. Böyle devam ederse o kız evden kaçar gider. Ergenlik basit birşey değil kayinvaliden ile konuş yoksa çok ağlar. 

önce (3 puan) tarafından

Ve o aklına sokuyor o oğlanın konusunu açmakla ağzından laf almaya çalışıyor 

önce (4,719 puan) tarafından

Çok büyük yanlış yapıyor, olsa bile korkusundan hayır diyebilir. Bence sen kızı al bir haftasonu gezmeye götür kafası dağılsın yazık ya, hemde konuşursun yenge gibi degilde bir abla gibi. Eşinlede konuş annesi ile konuşsun

0 oy
önce (304 puan) tarafından

Ben kiza acidim annesi resmen zulum ediyor.kizin yaninda yapmadigi seyi soyleyip soyleyip aklina sokucaksiniz.onu anlamaya yaninda olmaya calisin.annesi bu saatden sonra deyismez en azinsan sen yaninda ol arkasinda dur yazik kiz vallaha.bide annesiyle birlikte bi pisikolojik yardim alsalar cok guzel olur.cunki 20/19 cevaplamasina ragmen annesi sorun yapiyorsa en buyuk sorun onun annesinde ve posikolojik yardim a mutlaka ihtiyaci vardir...

0 oy
önce (2,994 puan) tarafından

Siz boyle davranirsaniz evden kacar bu kiz ne kadar ustune gidiyorsinuz 20 19 cok guzel bi basari bence bu kadar ustune gitmeyin otursun sizinle ne olacak

önce (3 puan) tarafından

Ben oturma demiyorum otursun yeğeniyle oynasın konuşsun annesi sürekli git ders çalış diyor

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 173 göst.
0 oy
7 cevap 280 göst.
17 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mevah (1,622 puan) tarafından soruldu

413,800 soru

12,455,747 cevap

46,475 kullanıcı

Kategoriler

...