+3 oy
316 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (11 puan) tarafından

Merhaba kızlar 3aylık evliyiz kayınvelidemle yaşıyoruz şükür bir sorunumuz yok anlaşıyoruz her iki taraf saygılı. Eşimi çok seviyorum ve bu ailede mutluyum tek sorun uzak ne olduğu belirsiz akrabalar her defa aynı sorular ne zaman ayrı eve çıkıcaksınız? Çocuk yokmu hala. İlk başlarda geçiştiriyordum ama artık katlanılmaz hale geldi biri eşimin ben fakirleşdirdim o yüzden ev alamıyoruz diyor başkası kısırım o yüzden hamile kalamıyorum diyor. Korunmuyorum adetim düzenli ama hala hamile değilim ne kayınvelidem ne eşim birşey dedi bu konuda ama onlar konuştukca bende kendimden şübheleniyorum. Ben öyle fazla tanımadığım birine kaba olamıyorum ama kayınvalidem uyarı veriyor Allahın işini bilemeyiz Allah hayırlısını nasip etsin diye. Akşam eşime söyledim eşimde belki ben kısırım dedi ama alayla dedi boşver dedi ama yinede insan üzülüyor çalışıyorum fazla evde olamıyorum kayınvelidemde çalışıyor akşam geldiğimde haftasonu birlikte temizlik yapıyoruz o gerizekalılar onada karışıyor işte sende gelin aldın ama oda evde durmuyor evde işleri yapsaydı sende rahat nefes alırdın kayınvalidemde kaç yaşına kadar ben yaptım şimdi birlikte yapıyoruz dedi. Ama gerçekten çok doldum ya bugün ağladım pişman oldum ağladığım için çok saçma şeye ağladım ama gerçekten kırıldım 

13 Cevaplar

+1 oy
önce (2,123 puan) tarafından

Canım millete ne bakıyorsun sen. Ben de 9 ay falan sonra hamile kaldım bir de ***** gibi kafama taktım. Gittim kocama kendime test yaptım stres yaptıkça olmadı. Sonra ailevi sorunlar oldu kafam çok dağıldı bebek konusunu unuttum covid falan da oldum sonra baktım hamileyim. 2. Bebeğim mesela ilk aydan oldu. Çünkü 1 tane oğlum vardı ve hiç kafaya takmiyordum olursa olur diye düşünüyordum. Arkadaşımın 2 sene sonra oldu. Takılma böyle şeylere 

önce (11 puan) tarafından

Öyle ama insan üzülüyor böyle suratına bakıpta denildiğinde bende öyle soğuk biri değilim hemen üzüldüğüm belli oluyor

-Reklam-
+1 oy
önce (121 puan) tarafından

Bak canım sana ne anlatacağım ben 7 senelik evliyim ve 5 buçuk sene çocuk getirmedim ve kendi isteğimizle getirmedik çünkü 19 yaşında evlendik diye benim öz babaannem herkesin ortasında bana senin çocuğun olmuyormu neden getirmiyorsun diyen insan ,öz teyzem bile bana aynı şeyleri söylemiş insan ozmn ben kafayı yeseydim vallahi kafaya takma insanların ağzı hep boş yapar bana o kadar çok şey dedilerki ben hepsine evet çocuğumuz olmuyor bile diyip gülmüşlüğüm bile var yahu takma emin plki nasipse olucak demekki şuan zamanı değil sen böyle kafana takarsan zaten olmaz ve insanlar sana bu konuda bişey derse ister senin akraban olsun ister eşinin ağzının payını verki birdaha zırvalamasın sen üzüleceğine millet üzülsün onların midesine kurt düşsün sevgiyle kal hep mutlu ol inşallah seninde kucağın dolar yakın zamanda::))

Amin İnşallah. Boş insanlar takılmamaya çalışıyorum ama olmuyor üzülüyorum

Çok haklısınız onun için lütfen bol tatava yapanlara hiç çekinmeden cevaplarını ver ve hiç üzülme olurmu sen bu kadar çok kafana takarsan stresten hiç olmaz bak eşin bile sana takılmış (acaba ben kısırmıyım diye)bak eşin hiç takmamış oda biliyor millet boş konuşuyor 

Evet ama huyum değişmiyor en ufak şeye üzülüyorum tabi bence bu ufak değildi ama

Üzülmekte çok çok haklısın ama iki değersiz insanın lafına bakıp üzüleceksen ohoo ozmn kafayı ye olurmu canım dik dur kendine gel böyle olursan eşinde sana bakıp üzğlür merak etme senin kucağın boş kalmaz rabbim herkesin kucağını doldurur inşallhh:)

+1 oy
önce (239 puan) tarafından

Ya ne gereksiz insanlar var ağzı olan konuşuyo daha yeni evliymişsin boşver takma kafana çekemeyen karışan çok olur bir süre maalesef 

Öyle malesef utanmasalar neden şu zamana kadar bebek doğmadı derler diyorlar zaten

+1 oy
önce (13,519 puan) tarafından

Cnm susturmazsan konusurlar sen tepki vermezsen ne bilecekler sinir oldugunu

Kavga çıkarayım istemiyorum kendi içimde kavga ediyorum sonda patlıyorum ağlıyorum

önce (13,519 puan) tarafından

Bunun adı kavga çıkartmak değil sınırlarına saygısızlık ediliyor ve sende müdahale edeceksin

+1 oy
önce (472 puan) tarafından

Daha 3 aylık evliymişsin dertlerine ne oldu iyice birbirinize alışın bi neden birlikte oturdun canm şimdi cicim ayları tatlı olur ama bi sene ya dolar ya dolmaz o zaman bunlar böyle değildi diye post açarsın yada çocuğun olduğunda anlarsın kimsenin dedigine bakma Allah diledgi zaman verir hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip etsin kafana takma 

Amin İnşallah

Eşim tek çocuk nişanlı olduğumuz sürede bahçeli ev inşa edelim dedi ama fazla uzun sürücekti nişanlı kalma süremiz ben tamam boşver zamanı olduğunda alırız dedim ben istedim yaşamayı öyle fazla sorun yok mutfakta ayrı yemek yapalım karışmaz eşimle salonda otururuz birşey demez bazen iş olmadığı zamanlar kalkamıyorum hiçbirşey ima etmez oğlumu işe yollamadın diye. Kimse hayatından sigortalanmadı ama şimdilik çok iyiyiz inşallah sonuna kadar şu şekil olur

+1 oy
önce (978 puan) tarafından

3 aylık evlilikte kim kisir diye laf yapıyor ki anlamadım çok tuhaf.

Ayrıca zaten ilk bir yıl tadını çıkar sonra düşün bence hatta ben senin yerinde olsam hazır fırsat varken çalışır evimi kurar öyle çocuğumu yaparım 

Ev bana sorun değilki ben burda çok mutluyum huzurluyum kendi evim gibi

İnşallah hep aynı fikirde olursun inşallah kuzum allah huzurunu bozmasın ne diyim ama cicim ayları geçip birde çocuk girince isin icine isler genelde degisir yinede allah gonlune gore versin. ama çocuk için evlenmiş gibi acele etmeye gerek yok zaten evliliğin tadını çıkar çocuk olunca asla o ilk halleri gibi olmuyor hoc hisey bu kadar acele etme 

Acemililik mi yaptım bilmiyorum ama 3aydır yani evlendiğimiz zamandan korunmuyorum 

+1

Ya sanırım ilk evlenince biz Türk kızlarına bu heves otomatik yükleniyor hdjsjsjjkk

Bende 2. Aydan korunurken hamile kaldım hapi saatinde içmediğim için etkisi eksik olmuş falan ama inan bak hep diyorum ki zorum neydi hamilelik kolay değil doğum kolay değil afedersin ama daha yeni evliyken cinsellik konusunda bile doğru düzgün bisey yaşamadan direk hamile kalmak hele bide benim gibi bol kusmali olursa o kadar zor ki bebek olunca zaten hayatın merkezi bebek olacak yani ne gerek vat ki 3 ayda bu kadar hıza bi gez kocanla hayatınızı yaşayın 1 yılı anlatın bakalım hala o evde mutlu musun mesela 1 yılın sonunda bi ona bak dimi benden sadece bi öneri sana yani karar senin

Büyük konuşmayın ama mide bulantısı en korktuğum 9ay sürerse falan. Fazlamı zekalıyım ama eşim ilk günden balayından sordu afedersin ben hayır yok dedim. Aynı ev konusuna geldiğimde şuanlık gerçekten iyi eğer bir sorun olursa ayrı eve çıkıcaz ama öyle istemiyorum bu seçeneği hayırlısı neyse o olsun

+1 oy
önce (1,269 puan) tarafından

Canım milletin ağzı torba değil büzesin bekarken ne zaman evleneceksin derler evlenirsin çocugunuz olmuyomu derler çocuk olur ikinciyi arkasına yap beraber büyüsün derler yani derlerde derler kimseyi susturamazsın kafana takmamaya çalış evet zor takmamak ama becermelisin

+1 oy
önce (55 puan) tarafından

Bnce ayrılın o evden . Bu daha başlangıc. Yakında kayınvalide de onlar gibi konuşmaya başlayacaktır 

+1 oy
önce (2,176 puan) tarafından

3 ayda ne bebeği ya Allah aşkına. Bence zaten en az 1 sene çocuk yapmayın.

+1 oy
önce (588 puan) tarafından

Çocuk baskısını 3 aylık geline mi yapıyorlar 😏😡 la havle ramazan ayı oruçluyum diye kötü konuşmicam Allah akıl fikir versin dicem

Allah kabul etsin

Aslında 1aydan yavaş yavaş başlamışdılar

+1 oy
önce (29 puan) tarafından

Sananede e canım sana birşey soyleyimi  o  çekinmeden söylüyor da senin cekinecek neyin var 8 ay çocuğum olmadı 8 ay sonra hamile kaldım nasip  Rabbim kucağını boş birakmasin

0 oy
önce (19,230 puan) tarafından

Biliyor musunuz biz eşimle daha konuşmadık çocuk yapalım mı hazır siz akrabalar toplanmışsınız iyi oldu hep beraber karar veririz ne zaman çocuk yapacağımıza de 

Artık gelmesinler vasıfsız şeyler hepsi

Yaşadığım eve karışıyorlar kutu gibi ev diye 4odalı o kutu gibi ev diyen kadının evi 1+1 asla aşağılamıyorum ama bazıları fazla hadsiz 

En sevdiğim şeydir had bildirmek. Hassas ve sessiz olursan seni üzerler canım bu hayat böyle yokluyorlar sen sınır çizmezsen her şeyi kendilerinde hak görürler ne zaman ki sınırlarını görecekler o zaman kimse hiç bir şeye laf edemeyecek 

Çok haklısın. Annem hep söyler biz bir dediğimizde sen beş dersin diye ama tanımadığı biri olduğunda susuyorum sadece boş bakıyorum

Kız bir kez dene valla çok keyifli benim oğlan doğdu kayinvalidem bir tane daha doğur beraber büyüsünler diyordu cevabını vere vere susturdum şimdi 3.5 yaşında hala bile açamıyor konuyu 

0 oy
önce (8,036 puan) tarafından

3 aylık evlilikte bu neyin ısrarı sanki yıllardır evlisin de çocuğun olmuyor saçmalık. Sana tavsiyem zaten ayrı eve çıkmadan yani kendi düzeninizi kurmadan çocuk yapmayın. Ev ev üstüne olmaz 

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 57 göst.
0 oy
1 cevap 47 göst.
0 oy
6 cevap 79 göst.
+1 oy
16 cevap 398 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Kuzey19 (423 puan) tarafından soruldu

413,833 soru

12,456,439 cevap