+2 oy
83 göst.
önce Diğer kategorisinde (465 puan) tarafından

Elhamdülillah ilk teravihimizi kıldık.

1. Günün teravihini kılanlar anasından doğduğu gün kadar günahsız olurlar. 

1. Gün okunan yasini şerif de Allahü tealanın hem kendisinden hem de müminlerden razı olması için okunur. 

3 Cevaplar

+1 oy
önce (609 puan) tarafından

Regl isek nolcal?

önce (465 puan) tarafından

Ayet okunmaz, namaz kılınmaz ve oruç tutulmaz sadece. Geri kalan zikir, sadaka, iyilik, güleryüz veya dua etmek gibi ibadetler yapılabilir. 

-Reklam-
+1 oy
önce (684 puan) tarafından

Rabbim kavusturdu kabul etsin hocam Allah razı olsun 

Elhamdülillah. Razı halde ayrılmayı da nasip etsin. Amin 

önce (684 puan) tarafından

Amin ecmain 

+1 oy
önce (488 puan) tarafından

Teravi ne cnm ne yapilyr teravide ne bu oruç günlerinde neler yapmamız gerekiyor anne babadan hiçbir şekilde oruç tutmak yâda namz kilmak ne bilim dua dine bağlı hicbirsey gormedm kendi kendime ogrendm şimdi herks gidyr ama ben iki çocuğumla gidemyrm evde yapılabiliyor mu size sormak istedim ama çekindim şimdi nasıl bilmyr etmyr derler diye😬

Maşallah sana kız ❤️✨❤️✨❤️

Teravih namazı sadece Ramazana özgü olan ve kazası da bulunmayan bir namazdır. 20 rekattır. 2şer rekat şeklinde kılınır. Sabah namazı gibi.

Şimdi böyle 20 rekat denilince çok gibi geliyor ama Ramazan girmesiyle Allah havaya bir ferahlık verir. Zaten şeytanların bağlanmasıyla da vesveseler bir nebze dindiği için insanın huşusu ve huzuru kat kat artar. Bu da ibadette kolaylığa sebep olur. Yüce Rabbimin merhameti işte.

Kadınların evde kılması daha faziletlidir. 4 rekat olarak da kılınır ama 2 rekat şeklinde kılmak daha güzeldir. Yatsı namazı kılınır ama vitr kılmadan önce 20 rekat teravih namazı kılınır, ardından vitri de kılar bitiririz. Allah kabul etsin. 

önce (488 puan) tarafından

Saglsn cnm bnm Allah razı olsun inşallah hepsini deniyecgim Allah razı olsun inşallah senden ztn gzoum senj aryrdu 😁gittin bir ara çok üzülmüştüm her posta sitem edyrdm yoktun diye♥️

İlgili sorular

+3 oy
3 cevap 139 göst.
0 oy
12 cevap 255 göst.
10 Mart 2024 Diğer kategorisinde Mevah (1,622 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 169 göst.
1 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Misafirrrrrr (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.
1 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu