+2 oy
199 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,708 puan) tarafından

Kızlar eşim gece gidiyor kızım 5 yaşında bırakacak yerim yok teravih de uzun o kadar süre durmaz cami de evde kılmak istiyorum bu yıl hiç evde kilmadm aynı camideki gibi 20 rekat oluyor dimi evde yatsı namazindan sonra vitir namazından önce dimi bir farkı yok cemaatsiz kılmanın 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (330 puan) tarafından

eevet canım aynen öyle. zaten alimlerimizin ittifakına göre kadının mescisi evidir. evde kılman daha iyidir yani kılabilşrsin Allah kabul etsin 🥰

önce (624 puan) tarafından

Acaba saati varmı , yani hemen yatsı okunduktan sonra mi kılmak lazım., çocuklardan dolayı yatsıyı geç kılıyorum geç kilsak olurmu acaba 

önce (4,708 puan) tarafından

Ben şimdi birazdan okundu mu duracagim canım çok teşekkür ederim Vera cevabın için ♥️ hem evde daha rahat evime huzur dolacak gibi hissediyorum 

önce (330 puan) tarafından

yok canım ne zaman kılarsan ne zaman uygun zamanı bulursa Allah kabul etsin hanımlar 🥰

-Reklam-
+1 oy
önce (4,069 puan) tarafından

Biz kılıyoruz evde gidemediğimiz zaman eşim kıldırıyor

Ben yalnızım ama olur mu ki 

Eşime sordum tek başına da kılınırmış

Sağol canım Allah razı olsun ♥️

Rabbim kabul etsin inşallah canım

Amin canım cümlemizinkini kabul eylesin ♥️

+1 oy
önce (138,056 puan) tarafından

@Nur_Ay hocam el at bi hayrina evde kilinirmi bende sorcaktim ama cekindim icin sormadim

Bende sorsam mj diye düşündüm sevda sordum bakalım bilen çıkar mı cami de zor oluyor durmuyor hem evde olduk mu benle heves edip seriyor yanıma seccade cami de kalabalık zor olur çekinir 

+1 oy
önce (6,450 puan) tarafından

Tabi ki evde kılabilirsin yeryüzü bize mescit kılındı, ben kendim evde kılıyorum bebeğim küçük diye camiye gidemiyoruz bazen eşim işte 24 saat çalışıyor bende mecbur evde tekim kılıyorum 

Allah kabul etsin canım benim eşim de gecede 

+1

Amin ecmain kardeşim benim ve Allah yardımcımız olsun ❄️🩷💜

Amin canım inşaallah Allah sağlık kuvvet versin onlara ♥️🌟

Amin amin amin kardeşim 🩷❄️💜

+1 oy
önce (7,632 puan) tarafından

Teravı kadının evde kılması daha makbuldür çünkü kadının Mescid-i evdir tek başına kılabılırsın canım 

Peygamber (s.a.s.), kadınların mescide gelebileceklerini, ancak evdeki ibadetlerinin daha üstün olduğunu çeşitli vesilelerle dile getirmiş ve şöyle buyurmuştur: “Hanımlarınızın mescidlere gitmesine engel olmayın. Fakat evleri onlar için daha hayırlıdır.” (Ebû Dâvûd, Salât, 53 [567]; bk.

Çok teşekkür ederim canım ♥️ ♥️ 

Ne demek canım❣️

+1 oy
önce (11,764 puan) tarafından

5 yıl sonra ilk defa bu akşam gittim inan hiç uzun sürmüyor 1 saat uzun bir süre değil bence benim kızım da 4.5 yaşında oturdu yanımda koşturan oynayan çocuklar da vardı. Kızın küçük değil. Tabi kılmak istersen evde de olur Allah kabul etsin canım

Benim kiyle hiç gitmedim canım hem o kadar kalabalık da bende şaşırıyorum uzun olduğu için  evde daha huzurlu oluyorum sanki . Durur mu bilmiyorum hiç beraber gitmedik geçen yıl annem bakıyordu ama hiç goturmemis. 

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 142 göst.
22 Kasım 2024 Kültür-Sanat kategorisinde MerakliBoncuk (364 puan) tarafından soruldu
+8 oy
23 cevap 514 göst.
14 Şubat 2025 Diğer kategorisinde idilt (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 263 göst.
10 Mart 2024 Diğer kategorisinde Mevah (1,622 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 177 göst.
1 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Misafirrrrrr (178 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,697 soru

23,595,916 cevap