+3 oy
226 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (16 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar kızlar. 1senelik evliyiz ve ayrı eve çıkmıyoruz çıkamıyoruz sürekli işi bahane ediyor 6aylık hamileyim kızıma oda yaptırmak istiyorum ama evde boş oda yok. Bekar kaynım var oda yaşıyor o odayı yapacak değilim ya. Ocak ayında doğum günümdü eşim araba hediye etti bu akşam iftardan sonra konuştum bebekte olucak bu evde sıkılırız dedim bana dediği o zaman arabayı istemeseydin gider ev alırdık mecbur bekleyeceksin kara para aklamıyorum ben altımda banka falan yok. Ben ondan araba falan istemedim git bana araba al demedim ayrıca hamileyim ve karnım kullanmama müsade etmiyor hediyeyide gözüme sokması doğru mu yada ben mi abartıyorum? 

Daha sonra balayını bahane etti ordada para gitti o zaman bende para harcamıştım ortaktı. Bebek doğduktan sonra annemde sana yardım eder daha ne istiyorsun sanki hepimizin ayrı ayrı odaları olduda o şekil büyüdük. Ama gerçekten kalabalık oluyoruz ve darlanıyorum artık eskiden sevdiğim mutfak bile şuan bana küçük geliyor büyük bahçeli evde kızım ben ve o olsun istiyorum. Ama sanırım gerçekten hayal olarak kalıcak🙁

9 Cevaplar

+7 oy
önce (14,372 puan) tarafından

valla kimse kusura bakmasın. baştan aynı eve girmeyi kabul etmeyeceksiniz. gözünüz bu kadar kör olmasın. 1 sene 2 sene otururuz çıkarız yok, 1-2sene daha bekleyin, evinizi kurun öyle evlenin. 

madem öyle o zaman satın arabayı ev alın

önce (352 puan) tarafından
+2

Vallahi bende kaynanayla  aynı evde yaşamayı kabul eden insanların psikolojisini anlamıyorum...

önce (16 puan) tarafından

Kaynanam kötü biri değil kaynana dırdırı çekmiyorum tek sorun evin küçük olması boş oda olmaması

önce (352 puan) tarafından
+1

İyi olsun kotu olsun ev ev üstüne kurulmaz hiçbir zaman 

O zaman nasıl ikna edeyim? Önüme engeller koyuyor sanki ben yakasına yapıştım git bana araba al sonra yüzüme çarp diye

-Reklam-
+4 oy
önce (993 puan) tarafından

Bence senin beklentilerin de yüksek biraz o da göz korkutuyor olabilir ayrı evimiz olsun küçükte olsa bize ait olsun değilde büyük bahçeli evde üçümüz olalım falan tabi eşine de diyorsan belki talepleri karşılamaya gücü yetmez korkutuyor bu gözünü bilemedim.

Keşke en başta ayrı ciksaydin

Ben ondan hediye istemedim yüzüme çarpması saçma değil mi? 

O zamanki durumla bu zaman aynı değil ki kayınpederimin kendi evi kira değil merkezde ev hamile olmadan önce bu evi o kadar çok istiyordum ki ama şimdi boğuluyorum resmen

+2 oy
önce (40 puan) tarafından

Beraber yaşamak berbat bir şey 6 yıl beraber yaşadık çok zor

6yıl yaşayamam ben ya sorun kaynana dırdırı değil ama gerçekten sıkılırız🙁

önce (40 puan) tarafından

Bende öyle diyordum bırak 6 yılı 1 yıl yaşamam diyordum ama maalesef yasadık

+1 oy
önce (315 puan) tarafından

Yani bence evi ayirasi yok çünkü arabalr bile pahalı yani araba alana kadar ev alabilrdi durumunuz iyi belliki eşinin gönlü yok net yani Allah yardımcın olsun canim 

Ben bana araba al demedim ki kendisi arabayı ortaya attı sonda beni borçlu gösteriyor sen arabada istedin diye e şimdide ev istiyorum onu alsın arabanın borcu varmış 100sene sonramı bitecek bu borç

önce (315 puan) tarafından

100 sene sonrami 10 sene sonrami maşallah valla diyecek bişey yok eşinin taşınması yok 100 senelik borç ise baya pahalı olmalı 

+1 oy
önce (3,956 puan) tarafından

Yanlış anlama da canım senin istekler de biraz göz korkutuyor 

Baştan kabul etmeseydin keşke 

Ayrıca hediye olarak araba alması büyük bisey 

Su saatten sonra da ayrı eve çıkmaz bence 

Geçmiş olsun 

İşte aşkın gözü kör oluyormuş başta hiç sorun etmedim hatta o eve yeni mobilyalar aldık o bile gözüme eski geliyor şuan

0 oy
önce (19,345 puan) tarafından

Şartları bilerek peki demişseniz şu an değiştirmeniz pek mümkün durmuyor ev'lenmek sadece medeni halin değil yaşadığın evin de değişmesidir iki kişilik yeni bir aile olmaktır ama sizde öyle olmamış ve maalesef ki elinizdeki para yanlış yatırımlara gitmiş 

O zamanki şartlarla bu zamanki şartlar aynı değil ama 

önce (19,345 puan) tarafından

Ev almak ya da müstakilde oturmak zorunda değilsiniz makul şartlarda kiraya da çıkılır yeterki buna istek olsun 

0 oy
önce (2,892 puan) tarafından

2 sene yaşadık, evlenmeden hiç istemesemde mecbur kaldığım için kabul etmiştim. Dünyanın en pis kaynanasıyla yaşadım üstelik. Başta söylesem de eşim babam ev alacak diye oyalıyordu. Sonra baktı ev alınmıyor, kızım doğdu bir odada kalıp özel hayat kalmayınca kendisi ev ayırmak istedi. Bebeğin doğsun bırak rahatı kaçsın, odaya sığmayın, yanına yanaşmak istediğinde bebek uyanır de başka çaresi olmuyor

Bir çaresi olsaydı doğum olmadan ayrı eve çıksaydık

önce (2,892 puan) tarafından

Bir oda yapmak için ev ayırmaz eşiniz görünüşe göre. Zaten doğunca anlamıyor bebekler. Ya da araba almiş şişe onu satalım sende üstüne ekle alalım ev diyin

0 oy
önce (244 puan) tarafından

O ev isterse saray olsun kaç kişi ile yaşanırmı lohusa olacaksın nasıl rahat edeceksin kayınvaliden melek olsa bile aynı ev çok zor biz babannemlerle beraber otururduk ve o evdeki ses gürültü kavga hiç eksik olmazdı yeri geliyor kocanla tartışıyorsun birde onların olması çok zor sat arabayı kiraya çık gerekirse beni doğum sonrası çağırdılar hayatta gidemem haftada 1 zor dayanıyorum iki tarafada 

Bide apartman komşu var kavga etsek gürültü kopsa duyuyorlar

önce (244 puan) tarafından

Dediğim gibi sat arabayı kiraya bile çıksan olur orda yaşamaktan

0 oy
önce (2,167 puan) tarafından

Tek problem kızınıza oda yapamamaksa kimseyle yasamiyorum kiradayiz ama ev küçük o yüzden oğlumun odası yok beşiği bizim odamızda daha büyük bir ev alma planimiz var ama 3 5 seneyi bulur o da. Yani bazı şeyleri abartmamak lazım ya da arabayı satın evinizi alin 

İşte oda böyle söylüyor biz ayrı odalardamı büyüdük falan ama o zamanki şartlarla bu zaman aynı mı? 

önce (2,167 puan) tarafından

Şartlarınız müsaitse tabi ki kendi evinize geçin ama bu bana göre bir kavga konusu değil. 

İlgili sorular

+3 oy
22 cevap 720 göst.
17 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Realisthanim (2,757 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 137 göst.
21 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Glstanbeste (314 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 127 göst.
0 oy
7 cevap 142 göst.

414,151 soru

12,464,015 cevap

46,832 kullanıcı

Kategoriler

...