+1 oy
133 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,765 puan) tarafından

Kizlar 28 haftalik 3 bebegime hamileyim diger iki gebeligimde 5 6 aydan itibaren sutum akmaya basliyordu yani oyleki 2 gebeligimde bebegim dogmadan mastit oldum o derece sut akiyordu

Ama cocuklarimi emziremedim mastitden dolayi yaşimda kucuktu ne sut sagma pompasi aldim ne baska bisey yaptim cevredende akil veren olmadi anliyacaginiz resmen boş yere aci cektim ve emziremedimde

Ama bu bebegimde artik bilgiliyim bi suru sut pompasi sut saklama poseti gogus pedi fln aldim ama 7 aylik hamileyim sutum gelmedi toplasan 3 kere akti atletimi islatacak sekilde ve kendim gogsumu sıkmasam asla gelmiyor sıktıgım zamanda bi damla geliyor 

Sutum olmayacak mi diye endise ediyorum bide o kadar pompa fln siparis ettim 

Çok stres oldum 2 gundur ruyamda bebek emziriyorum ve sutum az geliyor ruyalarima bile girer oldu

Benim gibi bu durumu yaşayan oldumu acaba? Ilk hamileliklerinde sutu olupta digerlerinde sutu olmayan yada geç gelen🥺

7 Cevaplar

+1 oy
önce (6,551 puan) tarafından

hamileyken sut gelmesi anormal bir durum zaten . millet dogurunca gunlerce sutu gelmio hamileyken sut gelme olayini burda okuyup şok olmustum😁zaten hamileyken gelmes ki gelmemesi de lazim . nirmal olan dogum sonrasi gelmesi ilk gun gelirse on numara. normalde gorurunca 3. besinci gun gelse yat kalk sukret herkes bole yani

önce (2,765 puan) tarafından

Ay bende goruyorum bazilarinda dogum sonrasi geliyor ama bende hamileyken geldigi için endise ediyorum bu hamileligimde neden gelmiyor acaba

Bide heves ettim sut pompalsri fln aldim bu sefer belki emzire bilirim diye ama sut yok ortada

Kiz yok dokunmuyorum sadece 2 kez sıktım bakim gekiyormu diye 

Zaten erken dogumu fln tetikliyormus  o yuzden dokunmuyorum

önce (2,174 puan) tarafından

Casperiye geliyor hamileyken bir kız arkadaşın yatakları islaniyordu o derece aşırı süt üretim hamileyken akıyordu hatta fışkırıyordu poşet poşet  buzluğa attı bir buzluk dolusu çocuk doğduu ne buzluk sütünü emdi nede memeyi 3 ay zor zar emzirdi... oluyor aşırı süt üretimi..ben tek damla sütle 34 ay emzirdim okadar dolu dolu olsun isterdimki

önce (6,551 puan) tarafından

alla alaah masallah da iste nasip demekki bak birton stok yapmis onu bile  alalamis nasipde ne varsa iste bu isler birazda

önce (2,174 puan) tarafından

Evet nasibinde yokmuş malesef emmedimi emmez 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,276 puan) tarafından

4. Gebeliğim hiç birinde dediğin gibi süt gelmedi hep doğumdan sonra geldi şimdi de 28 haftalık hamileyim ellemiyorum bile göğüslerimi doğumu tetikledigi için doktorum uyardı sende boşa stres yapıyorsun gibime geldi 

Ilk 2 hamileligimde erkenden sut gelince bunda gelmeyince endise ettim

Yoksa diger hamileliklerde sutum gelmese umrumda olmazdi tabi

+1 oy
önce (2,149 puan) tarafından

Zaten gelmemesi gerekiyor hatta erken doğumu tetikliyor. Normal olanı doğumla birlikte gelmesi yani bir sorun yok

Umarim dogum yapinca gelir tesekkur ederim

0 oy
önce (854 puan) tarafından

Neden gelsin ki süt o haftalarda bende 37 de hafif ter gibi islanmalar olurdu uçta doğumdan sonra da maşallah diyim iyi süt geldi yalan yok.  Doğumda 80 bedendim emzirme dönemi 85 ,90 arası değiştim tabi sutten ayirinca 2 yaşa doğru yine 80 oldum . Ama korkucak ağlayacak bisey yok . Gebelikte hafif sızıntı olmalı değil olabilir aşırı akarsa dr görmeli diye biliyorum . Bence bu tarz konuları dert etme bak erken yaşta anne oldum dedin emziremedim dedin biraz travması olmuş bence oyuzden düşünmekten rüyana giriyor belli ki . Akışına bırak biraz stres yapma karnindakkine zarar agresif hırçın sinirli bi cocuk olur sonra bak sters hormonu salgılanmaasi anne karnındaki bebeği de korkutur ruhsal dengesini de bozabilir bırak takma buksdsr . Sen bunu yaptıkça herseyy daha kötü olcak hamilelik güzel şey 

Bırak tadını çıkar zehir etme kendine ❤️

Ben ilaç kullanarak gebelik geçirdim hastayım bak ben bile takmadım evet aklıma geldi korktum ozmaan nolcak dedim ama şükrettim kalbi atıyor karnımda diye herseyiyle kabulüm dedim hamilelik sürecinde yapmayın şunu kendinize içiniz korksa bile siz gülümseyin. Olmaz böyle. Gerçekten sizi üzmek g8b8 niyetim yok ama nekadar relax okadar rahat . 

Böyle yapmaya devam ederseniz doğumda stres yüzünden var olanida kaybedersiniz gülümseyin 

😀😃 😀😃

İşte böyle 😉😘

Çok tesekkur ederim canim haklisin aslinda diger cocuklarimi emziremedigim için uzuluyorum bu bebegimde çok heves ettim sanirim o yuzden kafama taktim artik dusunmiycem akisina birakicam

Akışına bırak tabii ya. Annelik içgüdüseldir. İki kere anne oldun ve nasipse 3 geliyor bazen Akışına bırakmak relax olmak gerekir bebek sağlıklı mi miyadindayken gelir zaten. Sağlıkla kucağına al da inşallah emzirmek felan bunlar kendiliğinden olacak bi döngü.  Öyle hemen süt artmaz çok sık emzirmeni öneririm. Hem bebegin çene kaslari da gelişir aranızdaki bağ da güçlenir. Ben ilk 6ay ağladıkça emxirdim hep ilk doğduğunda 1 ay boyunca önce 15 dk da 30 dk da bir ben beslemeyi uzun tutardım 15 dk gibi yarimsaat gibi benimki yavaşti başlarda ilerleyen aylarda gelişti çene kaslari bide sarılık oldu sık sık verdim.  Bende ilk baslarda doğuma yakin ya doymaz ise emmezse derdim doğurdum meğerse hersey kendi kendine oldu. Merak etme hersey yoluna girer sen rahat  ol ki bebek te mutlu olsun hem bak diğer evlatların da var . Bu bebekte nekadar sakin soğukkanlı olursan onlara okadar yardımcı olursun gergin olursan onlarda üzülür. Sebebiymis gibii hissederler. Artık üçü de sana muhtaç sevgine , ilgine,, merhametine, gülüşüne.  ❤️

Çok tesekkur ederim canim içimi rahatlattin inanki ❤️

❤️🧡💛💚💙💜

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Sütünün gelmesi için sakın uğraşma. O ilk ve en değerli olan kolostrum denilen süt boşa akar. En değerli süt. İlk içtiği süttür 

Yok artik biraktim takmayi nolucaksa olucak 

0 oy
önce (742 puan) tarafından

Kiz nazar ettircen kendine biz dogurduk gunlerce sutumuz gelsin diye kendimizi parcaladik benim gibi kac kadin vardir hamilelikte bi kere bile oyle bisey yasamadim ben o sekilde dusunme diger cocuklarin nasibi yokmus emememisler bununda nasibi varsa emecek yani o dogumdan sonra dert edilecek bi konus siimdiden degil 

Canim bunlar nasip isi kiminin sutu hic olmaz kiminin olur cocuk ememez kiminin baska sikintilari olur o cocugun nasibinde anne suti varsa hic bisey engel olamaz benim sutum hemen gelmedi sut artirici caylar yemekler tatlilar neler neler yaptim sutum gelsin diye oglum bi de sarilik oldu o surecte mama da icti kaynanam bi taraftan annem bi taraftan sutun yetmiyo sutun yetmiyo doktor mamayi kes dedi bunlar hala bi kutu daha icsin garanti olsun diyolar bende cahilim dinliyorum oglum meme reddi yapti bak cok guzel tutuyo sutum var ama cocuk emmek istemiyo biberon istiyo ben emziriyorum bi kere cocuk algiyo kaynanam ne dese begenirsin niye agliyo biliyon mu emiyo agzina bisey gelmiyo ona agliyo dedi tuttum ama yutkunma sesi geliyo duyorum olsun diyo cikardim gogsumu siktim 3 kanaldan fiskirdi bi daha bisey diyemedi o gun doktora gidip geliyoruz cocuga zarar veriyosun kes mamayi sutun varken emzir diyolar eve geliyoruz kaynanam ariyo demekki doktoru dinlememek lazim annem ariyo ver ver swn yinede ver 6 aylik olana kadar emseydi bati tuh diyo bi de anneme bi patladim boyle diceksen bi daha arama dedim onu kaynanam da duydu bi daha sut mama konusu acamadilar gecelerce yatakta ziplayarak koridorda boydan boya volta atarak emzirdim cocuk inat etti ben inat ettim tama cok guzel kilo artisi olmadi ama memeye dondu ve benim olgum 2 yasina kadar emdi anladin mi demek istedigimi o nasip isi Allah isterse cocuguna cene kuvveti sana sut verir emzirirsin ama bu surecte kimseyi dinleme konuyu hatirlayinca sinirlendim yanlis yazdiysam kusura bakma 

Benimde zaten oyle oldu kaynana akraba baskilari yuzunden rahat bebegime bakamadim hep kendimi sucluyorum keske simdiki aklim olsaydi belkide farkli ola bilirdi çunki çok zorluk çektim mama verdim tabi ama gaz sorunu baya oldu suçlularda kaynanam babam diger akrabalar

Ama 18 yasindayim cahilim şimdi olsa bi gram yaklastirmam kimseyi çok haklisin aslinda olacagi boyleymiş demekki sadece insan bazen dusuniyor rahat biraksalardi bebeklerimle bas basa olsaydim.ailevi sorunlar olmasaydi belkide her sey farkli olacakti şimdi bu bebegimi heyecanla bekliyorum insallah her sey guzel olacak

Yazdigin için tesekkur ederim

Canim cok kucukmussun bakma benim boyle aklimin basinda plduguna benim bi tane occugum var o da 25 yasinda dogurdum kucuk degildim herkese kardi tepkimi koydum esimle kac kez kavga ettik kim ne dese haklidir buyuktur o daha iyi bilir kafasindaydi hele kendi ailesine tobe hasa sanki Allah gibi goruyodu onlar ne derse o dogrudur ne yaparsa en iyisini onlar yaparlar hep onlarin dedigi olmak zorunda biz hep gider gelirdik ksvga ederdik esimle kendi aileme tepkimi koyabiliyorum da esimin ailesine bisey diyemiyorum esimde yanimda degil diye surekli ksvga ederdik ikk 6 ay sustum alttan aldim cok nadir tapki gosterdim guzellikle o da baktim olmuyo biz bi kavgaya basladik cocuk 1 bucuk yasindaydi ben resti cektim artik bosancam dedim o gunden sonra kimse bisey diyemoyo cok sukur esimle de ailesiyle de suan cok iyiyiz benden izinsiz cocugun corwbini cikartamazlar ki oglumda 3 yasina girecek yaptirmaz kimseye bisey anca oyun oynarlar onlarla benim yasim vardi aklim basimdaydi kimseye karistirtmadim laf cekmedim ben mesela calismiyorum esime her zaman derim suan calismiyo evde oturuyosam zannetme kor cahil kaldim is basa dustu mu her isi yapar cocuguma evime tek basima bakarim evelallah suan calismiyorum cunku azla yetinip cocugumu kendim buyutmek istiyorum oyle de bi zorunlulugum yok sen bana bakmata mecbursun ibadet edecegim zamani niye çalışarak harcayim diyorum o yuzden esimde hic biseye cesaret edemiyo sen daha cok kucukmussun ama artik ksc yasindasin bu sefer ezdirme kendini ben konistukca aciliyorum hakkini helal et okudugun icinde ben teşekkür ederim 

Helal olsun canim sende hakkini helal et 

Ben şu an 24 yasindayim aynen dedigin gibi o zamanlar çok toydum o yasima ragmen bende mucadele ettim buyuk kavgalar oldu karistirmadim aslinda ama yinede çok yiprandim yani 20 kisiye karsi tek basina olmak kendi dogrularini savunmak çok zordu mesela bebek arabasi almadim kanguru almadim kaç kez mastit olmama ragmen sut pompasi almadim cocuklar evde sabahlara kadar aglarken bi parka goturemedim şu an dusunuyorum resmen boş yere zulum çekmişim o depresyonlu halimi hatirladikca kendime çok kiziyorum çunki çevreyle baş etmeye çalişmaktan o yazdiklarimi almak aklima bile gelmedi 

Anliycagin hamilelik lohusalik resmen burnumdan geldi şimdi insallah bu sefer her sey guzel olur diye dua ediyorum 

Hakkında hayirlisi olsun canim Rabbim guc kuvvet versin 

0 oy
önce (11,761 puan) tarafından

Gelmemesi iyi bişey o ilk süt bebek için çok çok yararlı  akıp boşa mı fgitsin sakın sıkma göğsüni

Yok dokunmuyorum zaten umarim dogumdan sonra gelir tesekkur ederim

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 42 göst.
+1 oy
4 cevap 390 göst.
+2 oy
14 cevap 262 göst.
0 oy
5 cevap 138 göst.

414,066 soru