Oruç tutuyorum soğan dolması yaptım ocakta pişiyor ama pistini nasıl anlarım diri sevmiyo eşim pişmiş seviyor bende öyle şimdi yarim saat pişireyim dedim tencere de en kısık ateşte pişiriyorum süre azmi çokmu
Oruc tutmakla ilgisi neki. Hee tadina bakiyorsunuzdur.
Ben hic bakmiyom tadina.. 😁amaaan pismistir diyip aliyom pismis oluyor
Yani hani tadım yapamiyosun pismismi diye emin olamiyosun pismismi cigmi dirimi diye ondan dedim
Hic yaptigim yemegi tatmam göz karari yaparim ondan sorun yasamiyorum
Goz kararı kapatıyorum valla canım
Bıçakla yemeğin içinden parça alıyorum keserek bakiyorum
Dün yaprak sarması pisirdim rastgele kapattim
Allah'tan pismisti
Bende kapattım gitti pişmiş gibi geldi
Mesela Nohut pişirdim ezip baktım hemen ezildi demekki pişmiş, çatal batır belli olur zaten.
Anladım teşekkürler kapattım valla pişmiş gibi geldi
az çok me kadar sürede piştiğini bilirssin.ya da bi tane dolma feda edip içini açar bakarsın, pirinçi eline alıp ezersin.
baharat durumu için dil ucuyla bakılabiliyor, rolu bozmuyor bu ama kişinin kendi tercihine kalmış tabi
Göz kararı kapattım artik tadarak bakmaya alistimdan emin olamamistim kapattım yarım saat dolmadan Allah'tan pişmişti
Yemekleri ne olursa mesela . Patlicsn fasulye kasiga koyuyorum. Ordan Anliyorum pisip pismedigini
Ben çatalla dürtüyorum, yumuşak gibiyse kapatıyorum az da sıcağıyla demleniyor 😄
Kız Allah iyiliğini versin durtuyorum ne çok güldüm bende dürttüm baktım artik göz kararı kapattim
Yarim saat az olur canim tabi soganlari cok haslamadiysan. 1 saat anca. Ben kisik ateste 1.5-2 saate. Pisiririm. Ama ben soganlari cok haslamam.
Bi tanesini tabaga al bicakla kolayca kesiliyosa pismistir.
Valla soğanlarida çok haslamisim göz kararı kapattım yarım saat dolmadan pişmişti Catal batırıp ezdim aldım artik
Çatalla bakıyorum mesela dün sarma sardım onu da çatalı batirdim hemen anladım piştiğini kapattım altını 😁
Bende göz kararı anladım artık tadarak bakmaya alıştım için zor geldi valla anlamak
Dilinin ucuyla bakabilirsin dikkat et boğazına kaçmasın
Vallami bunu bilmiyordum hiç tadilmicak sandım ama yinede emin degilim
Normal zamanda bile tadına bakmam pişmiş mi dıye görüntüden anlarım zaten sürekli yapa yapa insan anlıyo el ayarı diye birşey var tadına tuzuna bile bakmam 😀
Bende bakmaya alışmışım bakamayinca zor anlıyorum valla
Gözümle anlayabiliuorum
Bende göz kararı anladım artık pismisti emin olamamistim ama
Yemek yaparken hiç tadına bakmam sevmem
Ben bakıyorum ama oruclu iken bakılmıyor bakmaya alistimdan emin olamıyorum
1,451,030 soru
23,825,095 cevap
318,562 kullanıcı