+1 oy
410 göst.
Diğer kategorisinde (195 puan) tarafından

Arkadaşlar namaza başladim ben çocukken camiye yada kurslara gidemedim kitaplardan öğrendim

.kimseyede soramiyorum kinarlar diye şimdi 4 rekat kilarken farklı süreler okuyorum  bu sürelerin sırasi önemlimi

6 Cevaplar

+2 oy
(9,492 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bunda utanılacak kınanacak bşrsey yok bemde yeni ögrenmeye basladım bi sabah namazını ögrendim dierleri duruyor sureler cok bilmediğim için hep her rakatta aynıları okuyom önemli olan niet Allahın huzuruna cıkmak❤️

Tam tamamıyla ögrenmem cocukları büyüttükten sonra olacak sanırsam fırsat vermiyorlar bi

(195 puan) tarafından

Evet canım RABBİM  kabul etsin ben bırakmak istemiyorum ALLAHIN İzniyle devam etmek istiyorum

(195 puan) tarafından

Teşekkürler ❤️ 

-Reklam-
+1 oy
(7,266 puan) tarafından

Evet canım sırayla okuman lazım farzlarda.! 

nafilelerde sorun değil

Namaz sureleri olarak adlandırılan 10 surenin namazda okunma sırası ise Fil suresinden Nas suresine doğrudur.

.

1. Fil Suresi

2. Kureyş Suresi

3. Maun Suresi

4. Kevser Suresi

5. Kafirun Suresi

6. Nasr Suresi

7. Tebbet Suresi

8. İhlas Suresi

9. Felak Suresi

10. Nas Suresi

🌷

(104 puan) tarafından

Ama bunlar zorunlu değil benim bildiğim bildiğin herhangi bir kısa süreyi okuyabilirsiniz 

(7,266 puan) tarafından

Şöyleki zorunlulukla alakası yok mesela sen ihlas felak nas tek biliyorsun ya 

1.rekatta ihlas 

2.rekatta felak okuman lazım   yani önce felak sonra ihlas okunmamalı

(11,909 puan) tarafından

Bu sıralama tek bir namaz için mi sorum için kusura bakmayın bende cahil kaldım 

(195 puan) tarafından

Tmm canım anladım❤️ teşekkürler 

(7,266 puan) tarafından

Kız hayır yaa ahaha 😁 şöyleki zaten ilk 2 rekatta zammı sure okunur o iki taneyide sıraya riayet etmen lazım 

Ard arda gelen süreler okumaya dikkat ediceksin okadar 

Mesela ihlas okudun 1.rekatta 

2.rekatta kalkıp nas süresini değilde ardından gelen felakı okuman daha uygun olur 

(7,266 puan) tarafından
+1

Karışıklığı önlemek için yazıyorum 

Birinci rekatta fil okudun ya ikinci rekatta kalkıp sıralamada ona baya uzak olan kafirunu okuyacağına ardından gelen Kureyş süresini okuman lazım en fazla bir tane atlayıp maunu okursun okadar

Mesela nas süresi son süre 1.rekatta onu okudun 2.rekatta süre kalmadı sıralamada ( nas son sure ya) kalkıp 2de tekrar nası okursun 

(195 puan) tarafından

Tmm çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun

(11,909 puan) tarafından

Ya gülme ama Google amca sorumu anlamıyor o yüzden sana soruyorum 🤣 şimdi  sıraya riayet ettik kıldık. Selam verdik. Bi sonra ki rekatlarda baştan mı başlıcaz sıralamaya 🫣🫣

(7,266 puan) tarafından

Ahaha ney kız bende gülüyorum Google amcaya error verdirtmişsindir güldürerek  😃😅 

Her namazda dikkat etmen lazım hepsinde ihlas felak okusanda ilk ihlas sonra felak okursun :)  

Fil okursan ardından Kureyş okursun  vs vs  

İlla filden başladın nasa kadar bitti diğer namazda tekrar filden başlamana gerek yok tek kural hangisini okursan oku diğeri ardındaki süre olcak

(11,909 puan) tarafından

😄 anladım canım sabırla cevap verdiğin için çok teşekkür ediyorum 😘  

(7,266 puan) tarafından

Ne demek herzmn ❤😃🌷

(9,492 puan) tarafından

Sey diecem ben sabah namazında subhaneke kevser fatiha ilk 2 rekatta onları okuyom fazda da ihlas kevser fatiha okuyom sure bilmedigimden ama ögrencm inşallah olurmu gene böyle😁

(53,390 puan) tarafından

subhanene kevser fatiha olmaz 

Sübhaneke fatiha kevser okuman lazim 

+1 oy
(926 puan) tarafından

Evet, sırayı gözetmek lazım. Farz namazlarda vacip, nafile namazlarda sünnettir. Sıra gözetilmemesi mekruhtur.

Ancak şu da var ki hayatın boyunca sadece ihlas suresiyle bile namaz kılabilirsin. Mühim olan Betigül kardeşimizin de dediği gibi hangisini okursan oku, diğer rekatta bir sonraki surelerden birini okumalısın. Öncekileri değil. 

(400 puan) tarafından

Surelerin iniş sırası kurandaki gibi değil, bu bilinen bi gerçek, neden kurandaki sıralamaya göre okumamız gerekiyo onu anlayabilmiş değilim

(926 puan) tarafından

Çünkü kuranın şu anki sıralaması da vahiy yoluyla yapılmıştır. Sıralamayı kafamıza göre biz yapmadığımız için, Rasulullah (sav) nasıl ezberleyelim sorusuna bu şekilde diye cevap verdiği için sırayı bozmuyoruz. 

Tek bir sureyle bile tüm namazlar kılınır. Her surenin sevabı kendine has diye başka başka sureler veya ayetler okuruz.

Cümlemizden.

(400 puan) tarafından

Peygamber efendimiz öldükten sonra yazılı metinler toplanıp kitap haline getirildi diye biliyorum, öncesinde bu sıraya göre mi dizilmişti sureler acaba 

(926 puan) tarafından

Kitap haline getiren Hz Osman ra ama öncesinde hafızlar bu tertip üzere ezberletilmişti. Zaten Hz Osman da asrı saadet döneminin hafızlarından dinleyerek bu tertibi bir kitap haline getiriyor. El yazması şeklinde bir tane vardı zaten. 

(400 puan) tarafından

Anladım teşekkür ederim anlattığın için 🤗

+1 oy
(4,387 puan) tarafından

Canım 190 ı ara sor 

Diyanet yeri orası kadın hoca yada erkek hoca oluyor 

İstediğini sor oraya 

(195 puan) tarafından

Teşekkürler ❤️ ALLAH RAZI OLSUN 

0 oy
(104 puan) tarafından

Yani başta Fatiha okuyup sonrasında bildiğiniz kısa sureleri okuyabilirsiniz 

(195 puan) tarafından

Atıyorum birinci rekat maun okuyabilirmiyim

0 oy
tarafından
düzenlendi

Sabah namazı 

2 rekat sünneti 2 rekat farz 

Niyet 

Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının iki rekatlık sünnetine 

ALLAHU EKBER 

Subhaneke 

Fatiha 

Fil suresi 

Allahü Ekber 

Subhane Rabbiyel aziym 3 defa 

Kalkarken semiallahu limen hamide 

Secdeye giderken Rabbena lekel Hamd

Secdede 

Subhaneke Rabbiyel ala 3 defa 

Allahü Ekber otururken tekrar secde 

3 defa subhaneke Rabbiyel ala 

Allahü Ekber diyip ikinci rekat geçiyoruz 

Fatiha 

Maun suresi  sonra tekrar rüku kıyam secde yani ediliyorsun kalkıyorsun sonra yere ellerinin arasına kapniyorsun en son iki secdeden sonra oturduğun tahiyyat  şallı barik Rabbena okuyup esselamu aleyküm ve Rahmetullahi diyip sağa sola selam veriyorsun farzinında aynı kalıyorsun.diger namazları da şöyle anlatayım sünnetleri aynı kiliyorsun.dört rekatlık farzları ilk iki rekatinda  fatihadan sonra süre okunur oturduğumuz ikindi ve yatsı namazının sunnetlerinde tahiyyat şallı barik farzları sadece tahiyyat okunur.farzlarin üçüncü rekatinde sadece   Subhaneke fatiha okunur dördüncü rekatde sadece fatiha okunur .anlamışsındır inşallah illa sıralı süre okuyacaksın diye bosey yok biliyorsan yaşında okuyabilirsin hasr süresini de 

(18,064 puan) tarafından

Rükû da Sübhane rabbiyel azim denir. Orası yanlış olmuş 

(195 puan) tarafından

Teşekkürler ❤️ Allah razı olsun 

(2,296 puan) tarafından

Canim Rabbena lekel hamd tam ayaktayken denir . Rukudan dogrulup dimdik olunca . Allah kabul etsin cumlemizin namazlarini

(18,064 puan) tarafından

Aynen ayakta rabbena lekel hamd denir secdeye giderken Allahu Ekber denir 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 388 göst.
31 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Eymir (1,091 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 528 göst.
10 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 496 göst.
20 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde &Minikpanda& (874 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 133 göst.
4 Mart 2025 Diğer kategorisinde BetusMoms (4,012 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,450,683 soru

23,820,813 cevap

318,289 kullanıcı

...