+2 oy
308 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,374 puan) tarafından

Kızlar şimdi ben ikinci sezeryan olucam ilkinde bilmiyordum normal diye  gittim sezeryan a aldılar çıkar çıkmaz açlıktan başım döndü eşime dedim bana dürüm getir bide acılı ağrıdan afedersiniz gaz sancısından çektim hemşireye söyledim yedikten sonra mı bize soruyorsum dediler 😃sonra bol bol sıvı ve hafif şeylerle dengeledim şimdi acaba kendime tavuklu yayla çorbası falan  yapip gotırsemmi (yapacak kimse yok hastanede uzak ) 

Siz ne yediniz

20 Cevaplar

+3 oy
önce (5,191 puan) tarafından

İlk gün sadece kahve, petibör bisküvi, çikolata ve meyve suyuna izin verdiler 

2. Gün gaz çıkarana kadar bunlarla devam et dediler akşam da tuzsuz salçasız hafif yemekler vardı. Eve geçince de bol protein 

-Reklam-
+1 oy
önce (11,764 puan) tarafından

Pırt yapınca hastane kendi çorba ve bisküvi verdi . Ben götürmedim 

önce (2,374 puan) tarafından

Özel hastane de aslında verirler belki bana da 

önce (11,764 puan) tarafından

Özelse zaten verirler canım 

+1 oy
önce (2,196 puan) tarafından

Ben bir sürü kayısı kompostosu içmiştim böyle incecik oldum çok beğeniyordum kendimi doğum sonrası. Kaynanam bahçesindeki kayısılardan yapıp yapıp getirdi hakkını yiyemem. O hem süt yaptı hem metabolizmama iyi geldi. Bir hafta kadar sıvı ağırlıklı beslendim. Tavuklu çorba da içilebilir bence. Geçmiş olsun şimdiden Allah kolaylık versin 💕🤲

+1

Bende kuru kayısı ve dut ayarladım eve gelir gelmez yapacam inşallah sen nasıl yapıyrsun canım kompostoyu be kadar kaynatılmalı

önce (2,196 puan) tarafından

Belli bir süresi var mı bilmiyorum canım ama kaynanam kaynattıktan sonra rondodan geçirmiş güzeldi 😋

+1 oy
önce (1,289 puan) tarafından

Yoğurt yedim ilk iki gün Hoşaf pirinç çorbası hastanede veriyor lar zaten kabız olmaman gaz çıkarma için o durumda ben yiyecek düşünecek halde olmuyorum genelde ilk iki hafta sıvı beslenmeyi tercih ettim hep sabah peynir ekmek çay öğlene çorba akşam çorba arada sütlaç hoşaf falan aklıma dürüm en son gelen yiyecek olabilir 

+1 oy
önce (2,946 puan) tarafından

Oo iyi cesaret kız 😅 bende çorba yemiştim kek meyve suyu filanda içmiştim öyle hafif şeyler yani

+1 oy
önce (506 puan) tarafından

Gaz çıkarmadan bişey yemiyosun sadece sıvı su kahve falan yemek yok ben rezene çayı sakız falan götürmüştüm zaten serumlardan açlık hissetmedim ikisindede gaz çıkarınca yemek yolladlar hemen bana çorbada içirmediler kayısı kompostosu falan götürmüştüm ben yanıma oglumda kızımdada hastane getirmişti çorba da Hurma zemzem faln koy

+1 oy
önce (6,591 puan) tarafından

oha sezeryan sinrasi durummu:) kendi kendinin kafasina sıkmisin resmen😁😁 uc adet petibor buskibi ve yarim bardak kompisto😅ikincide de yarim kase corba

önce (6,591 puan) tarafından

hastaneye bise goturmene gerek yok. sadece hurma gitur. kuru kayis gotur r ara ogun gibi atistirirsin . ben mesela kuru meyveleri kaynatip blendirdan cektim marmelat gibi yaptim onu yedim ertesi gun. ilk gun corba falan verfiler zaten

Bir kaç adet koyalım çantaya hurma ve kayısı teşekkürler fikir için

+1 oy
önce (5,725 puan) tarafından

Petibor.biskuvi ve ihlamur getirdiler sonra domates mi yoksa tarhana mi tam anlayamadim corbayla yogurt yedim aclik degilde susuzluk mafetti bildigin doktora yalvarmistim 6 saatim dolmamisti bir yudum icmeme izin vermisti suyu  :)

Banada 12 den sonra yasak birşeyler yicem şimdi

önce (5,725 puan) tarafından

O var canim ondan sezeryandan sonrada 6 saat yasakti hemsire yurutmeye gelene kadar birsey vermemislerdi

+1 oy
önce (1,860 puan) tarafından

Askm kendine güzel tavuk suyu çorba yap kahve al gazını cikartiktan sonra zaten 24 saat geçince yiyebilirsin diyolar termos varsa sıcak su götür yanında 

0 oy
önce (171 puan) tarafından

İlk 9 saat su bile vermediler bana sonra gaz çıkardıktan sonra yavaş yavaş çorba vermeye başladılar 3 gün sonra katı gıdalara gelebildim ben iki sezeriyan da aynı şekilde oldu

0 oy
önce (1,062 puan) tarafından

Doğumdan üç saat sonra gaz çıkışım olmasına rağmen ilk gün kahve meyvesuyu hariç hıc birşey ikinci gün bisküvi meyvesuyu. Tabiki açlıktan öldüm ve ilk günde meyvesuyuna bisküvi batırarak yedim yani 

0 oy
önce (2,174 puan) tarafından

Vallaha 9 ay kustum dogurur dogurmaz hastaneden önüme  hafif yemek olsun diye patates  ve brokoli püresi getirmislerdi bide petibör bisküvi  dedim ben 9 ay kustum bunu yesem doyamam yemedim et doner sipariş edip gömdüm😀

0 oy
önce (1,019 puan) tarafından

İki gün hastane yemekleri yedim hiç gaz sancım olmadı ama aşırı canim durum istiyordu taburcu olduğum gün döner yedim elhamdülillah bir sıkıntım olmadı 

0 oy
önce (3,664 puan) tarafından

Hastane yemeklerini yedim canım 

Sonra zaten eşim yaptı hep çorba Hoşaf gibi 

0 oy
önce (815 puan) tarafından

Hastanede verirler kiz yemek onlardan habersiz bisey yeme ben hic hatirlamiuoeum kahvalti yapmistim heralde 

0 oy
önce (9 puan) tarafından

Bana et haşlama ye demişti hemşire yağlı olsun onu yedim bide ekmeksiz bide asitli içecekler iç demişti şükür sorun olmadı ama gece dayanamadım eşim ablam lahmacun almıştı gece gizli yemiştim açımdan duramıyordum 

0 oy
önce (9,082 puan) tarafından

Deli gibi  buz gibi su ictim sonra kek cubuk yedim hep meyve suyu

0 oy
önce (4,473 puan) tarafından

Sorunun cevabını bilmiyorum ama ilk doğuma giderken bilmiyordum doğuma alacaklarını acıkmıştım birşey yemeden gitmiştim yatış doğum deyince eşime koş bana dürüm getir demiştim sağolsun getirdi tam yiyecektim hemşire kızdı doğum yaparken aklım dürüm de kalmıştı eşimi tembihlemiştim yersen seni döverim diye doğum oldu dedim dürümü getirin hemşire çorba getirecekler dedi ağlaya ağlaya çorbayı içtim odaya çıkar çıkmaz köşede dürümü yemiştim 😂

İkinci doğumdan çıkınca çiğköfte istemiştim eşimden sağolsun gece 3 te bir yer bulamadı bir arkadaşı o gün mercimek köftesi yapmış yemeğe onunla konuşurken anlatmış durumu arkadaşı o saatte taksi tutup köfteyi getirmişti bana 😂

Not normal doğum ☺️ Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ❣️ 

0 oy
önce (1,037 puan) tarafından

Çıkar çıkmaz su için bol dediler sonra ıhlamur ve petibör bisküvi gönderdiler 1 saat sonra çorba ve yoğurt gönderdiler çok baharatlı ve kuru olmamak şartıyla istediğini ye dediler kek yemiştim hatta çayla:)) sonra hastanenin yemek saati gelince normal menüdekileri yedim ne verdilerse

0 oy
önce (1,712 puan) tarafından

Meyve suyu, çorba ve Biraz kek yiyebildim ama eve geçince sadece ilk 3 gün Biraz sıvı ağırlıklı beslendim ondan sonra ne bulursam yedim ablamın hakkını yiyemem bana kompostu yapmıştı çilekten ve vişneden hem süt olmuştu hemde bağırsakları iyş çalıştırıyordu meyve suyu niyetine günde 5 bardak içiriyordu😂😂

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 583 göst.
16 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Papatya-ya (557 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 323 göst.
2 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cerencim35 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 118 göst.
0 oy
14 cevap 212 göst.
25 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Esme42 (57 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,792 soru

23,597,142 cevap

305,833 kullanıcı

...