+2 oy
205 göst.
önce Diğer kategorisinde (109 puan) tarafından

Kızlar internet o kadar kafamı karıştırıyor ki. Bugün baktm hasta olmsm, kendimi alistrdm kucuklgmden beri yatmadan ihlas nas Felak Ayetel Kürsi okuyup yatarm hep, Bazı yerlerde okunabilir diyor bazilarnda okunamaz. Regliyken korubmak için hangi dua ve süreleri okuyyabilirim 

6 Cevaplar

+2 oy
önce (45 puan) tarafından

Adetli iken dua etmek dua okumanin sakıncası yok canım 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,188 puan) tarafından

21 besmele, salavat, kelime-i Tevhid okuyabilirsin dua edebilirsin canım. 💕

önce (109 puan) tarafından

Besmele çekiyordm ama geçen youtubede gördüm. Besmele de kuranı kerim olduğu icin okunmuyorms

+1

Çok teşekkür ederim ♥️❤️

önce (2,188 puan) tarafından

Aa benim annem medresede okumuş hoca ve bize besmele çekebileceğimizi söylüyor hayızlıyken. 

önce (797 puan) tarafından

Safi mezhebinde besmele tam soylenirse ayet hukmundedir hayizken okunmaz bismillah dersin sadece hanefi mezhebine gore okuna bilir 

+1 oy
önce (507 puan) tarafından

Besmele çekebilirsin Allah'ın esmalarını zikredebilirsin salavat tevhit şehadet bunları bol bol okuyabilirsin eğer çok korkuyorsan öyle bir durum olursa ihlas felak nas ve ayetel kürsi okuyabilirsin ama dediğim gibi korku durumu varsa 

önce (514 puan) tarafından

Korku durumu varsa da okunmaz. Okunabileceğine dair ayet veya hadis hiç yoktur. Aksine okunmayacağına dair ayet ve hadisler mevcut.

Korkuyorsa okuyacağı şeyler de hadislerde var. 

Ben geceleri çok korktuğum için bunu bir hocamıza danıştım okumamak uygun olur ama çok korkuyaorsa okuyabilirsin demişti çünkü ben ayetel kürsi okumadan uyuyamıyordum bir ara baya kötü durumdaydım sadexe bir hica değil aslında başka hocalara ve fetva veren hocalara da sordum ama dediğiniz gibi okunmaması lazım ama benim gibi olanlara cevaz veriyorlar

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için yanlışım varsa düzeltin lütfen

Hayır çiçeğim olur mu hiç, cevazı yok. Hadislerde adet olan kadının okuması gerekenler yazıyor zaten. O fetva verenler de ateşten gömlek giymekten beter olduğunu bilmiyor mu da böyle olmaz şeye sana olur diyorlar? Ayrıca korku dediğin nedir ki ayeti adetken okutacak kadar olsun? Korkan için okunacak şeyler bellidir. Ama hiçbiri ayet değil. 

Asında islami ilimler okuyorum ben. Normalde araştırırım ama bu konuda direk fetva alma yoluna gittim hata etmişim Allah razı olsun tekrar araştıracağım

0 oy
önce (151 puan) tarafından

Bize ezberinde olan sureler okunabilir, Kur'an'a dokunulmaz diye öğrettiler sanki Kur'an gökten kitap olarak inmiş de önemli olan kağıt üzerinde olmasıymış, ezberinden okuyunca Kur'an okumuyomuşsun gibi. Allah biliyo ya, 25 yaşıma kadar adet vs ezberimde olanı okumaktan geri tutmadı beni bu bilgiden dolayı, 27 yaşıma girmeme 3 ay 10 gün var. Adetli kadın ve cünüp olan kimse kurandan hiçbir şey okuyamaz diye bi hadis var, o hadise göre okuyamayız ama en doğrusunu Allah bilir tabi. Bismillahillezi duası vardır, onu 3 kere okuyabilirsin, 3 kere la havle duasını okuyabilirsin

önce (52,403 puan) tarafından

kisaca 27 yasindayim desen ☺️

Kesinlikle olmaz daha 3 ay 10 gün var 27ye 😂😂 ama tam 26 da diyemiyorum 😂😂 

9 oldu bugun ☺️26.5 de o zaman sende ☺️

Ramazan ramazan seni mi kırıcam hadi 26 buçuk diyim 😇

☺️anlastik

0 oy
önce (797 puan) tarafından

Hayir canim onlar ayettir okunmaz 

Asagida yazacagim duayi sabah aksam 3 kez okuyacaksin 

Bismillahillezî lâ yedurru ma'a'smihi şey'ün fil ardı velâ fissemâi ve hüves Sem'îul Alîm.” 

ANLAMI: “O Allah'ın ismiyle (akşamladım) ki, O'nun ismiyle birlikte ne yerde, ne de gökte hiç birşey zarar veremez

Çok teşekkür ederim ♥️ 

0 oy

Sakın güzelim, ayet okunmaz.

Bismillahillezi la yedurru measmihi şey’ün fil erdıi vela fissema’i vehüves semiul alim.

Euzü bikelimetillahit teemmeeti min şerri ma haleg.

Buları okuyabilirsin 3 defa.

Tamam çok teşekkür ederim ♥️ 😘

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 254 göst.
23 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 543 göst.
0 oy
5 cevap 274 göst.
1 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Almilayla (1,315 puan) tarafından soruldu