+2 oy
208 göst.
Diğer kategorisinde (1,174 puan) tarafından

Neden bilmiyorum ama bu aralar kadın olma meselesini çok sorgular oldum. Geriye dönüp bakıyorum evde herkes hasta ama kadın kalkıp o herkese bakmak yedirmek içirmek temizlemek zorunda. Gece erkek çıkıp hastaneye gidebilir ama kadın sabahı beklemek zorunda çünkü çocuklar uyuyo. Kadın tek başına biryerlere gidip saatlerce duramaz çünkü evde erkek çocuklara tek bakamaz yemek yapamaz. Ama erkek isterse gece geç saatlere kadar arkadaşkarıyla takılabilir. Kadın toplumda oturmasına kalkmasına dikkat etmek zorunda ama erkek isterse küfür bile edebilir. Erkek yorgunsa yatıp dinlenebilir ama kadın çocuklar yatmadan yatamaz ve daha bir sürü örnek.Bugün farkettim ki tek başına bırak gezip tozmayı bulaşık yıkarken bile yalnız kalamıyorum sanki artık kendi hayatım yok gibi. Bilmiyorum tek ben mi böyle hissediyorum 

8 Cevaplar

+4 oy
(8,015 puan) tarafından

Bu tamamen hayatını paylaştığın adama bağlı tüm bu yapamaz  dediklerini yapıyorum bu hayatı paylaşarak yaşıyoruz eşimle ikimizde hastaysak hali olan kalkar yada beraber kalkarız kızımı kocama bırakıp market gezme ders heryerede gidiyorum gündüz yada akşam farketmiyor bebekliğinden bu yana böyle ben anneysem oda baba ve bakabilir 

(1,174 puan) tarafından

Benim eşimde bakar ama ben ne kadar paylaşılsa da asla kadının erkek kadar ögür kalabildiğini düşünmüyorum 

(8,015 puan) tarafından

Ben kocamdan daha çok geziyorum valla canım ev kuşudur kendisi arkadaş ortamı gezmesi vs yok o yüzden daha rahatım galiba 

(720 puan) tarafından

Kesinlikle doğru bir yorum . Ben hastaysam eşim ev işi yapar zaten normalde de iş paylaşımı yapıp sorumluluklarımızı bilen eşleriz birbirimize karlı ama hastalıkta o benim sorumluluklarımı alacak durumda çok şükür 

-Reklam-
+1 oy
(2,955 puan) tarafından

Turkiyede böyle, yurtdışında biraz daha eşit gibi gorunsede kadina her yerde daha fazla taciz, baskı yapılıyor. Allahın emrini bilen, peygamberin sünnetine uyan, anası iyi yetiştirmiş bir adam gibi adamla evliysen ikinizde birbirinizin başında taç olursunuz

(1,174 puan) tarafından

Evlilikte mutluluktan ziyade toplumda kadın ve erkeğin  eşitsizliğinden şikayetçiyim aslında. Canın birşey çekse bu saatte bi erkeğe yalvarmak zorundasın neden? Çünkü muhtemelen dışarda başına bilşey gelir.

(2,955 puan) tarafından

Bende bir ara buna benzer post açmıştım. Benim eşimde yardım eder ama buna rağmen bu eşitsizliği hissederim zaman zaman. Kadının fiziksel olarak daha zayıf yaratılmasını kötüye kullanan bir toplumda yaşıyoruz maalesef çocuklarda böyle. Allah bizleri korusun

+1 oy
(3,621 puan) tarafından

Bu sizin yaptığınız seçimlere bağlı. Her ailede dengeler böyle değil. 

Evde herkes hastaysa eşim de babam da yedirir içirir temizler bakar hastalara. Eniştelerim öyle. Maşallah. 

Gece ben çok gittim hastaneye çocuğu eşime bırakıp. 

3-4 günlük iş seyahatlerim olur çocuk ve ev eşime emanet. Çiçek gibi bakar.

Kimse oturuşuma giyimime karışamaz. 

Eşim yorgunsa elbette dinlenir. Ama ben de yorgunsam ben de dinlenirim. 

Bu sizin eş diye seçtiğiniz erkeklerin kadına bakışına bağlı. 

(1,174 puan) tarafından

Bahsettiğim karı koca ilişkisi değil aslında toplumsal cinsiyet eşitsizliği. Benim eşimde bakar gezeriz tozarız ama sen gece 2 de arkadaşından ya da bi kafeden gelebilirmisin? Sen bi ortamda küfür edebikirmisin ya da bu ne kadar normal karşılanır? Gece çıkıp markete gidebilirmisin başına gelebilecekleri göze alıp? Bunlardan bahsediyorum aslında

(3,621 puan) tarafından

Belki benim hayatım istisnadır ama üniversite yıllarımdan beri gece 3'te dönmüşlüğüm de vardır. Çıkar gezerim. Yurt dışına giderim. Tatilimi yaparım. Kendime kondursam küfür de ederim ama kendime yakıştırmam cinsel uzuvlar üzerinden saldırmayı. 

0 oy
(1,714 puan) tarafından

Bütün bu dedikleriniz bizim toplumda genel olarak var ama asıl önemli olan eşiniz. Eşiniz ile gerekli yerde rol paylaşımı yapabilirseniz aslında bu dediklerinizi hissetmezdiniz. Ama evet, dediklerinizin çoğu doğru.  Çoğu aile bû şekilde yetiştiriyor erkekleri ama öyle olmayanlar da var. Biraz seçimlerimize bağlı aslında. 

(1,174 puan) tarafından

Evet iyi bir eşle bu saydıklarım hafifliyo ama asla adaletli bi seviyeye gelmiyo geliyo diye düşünen kendini kandırır. 

(1,714 puan) tarafından

Gerçekten adaletli seviyeye gelmesi için toplumun kökten değişmesi, gelişmesi lazım. Hadi Türkiye de daha ataerkil düzen var diyelim, yurtdışında da tam anlamıyla eşitlik yok. Mesela ben İstanbuldayken gece çok rahat çıkardım. Her yere rahatlıkla giderdim. Başka bir ilde bu mümkün olur mu, bilinmez. O yüzden kendi çekirdek ailesi iyi olunca her şey daha bir kolay olur ama, diğer ailelerde düzen değişmediği sürece de etkileri size yansımaya devam eder. 

0 oy
(16,684 puan) tarafından

Evin hanımının; evi temizlemesi, eşine ve çocuklarına yemek yapması, çocuklarıyla ilgilenerek kocasının yükünü hafifletmesi, hep kendisi için bir sadakadır. Dolayısıyla, beş vakit farz namazını kılmak şartıyla, evi için yaptığı her çalışma da ibâdettir. Hanımların işi hayli zordur, ama bu zorluk, alınacak mükâfatın yanında hiç hükmünde kalır.

Sizden birinizin kendi evinde yapacağı bir iş, mücahitlerin yaptığı cihat sevabını kazandırır inşaellahu tealâ.” (Kenzu’l-Ummal, h. No. 45146

(16,684 puan) tarafından

Kadınlar cook frdakarlar ve ben inaniyorumki rabbim bizleri mükafatsız bırakmaz. Bak günlük ev islerimizi bile yaparken sevap kazanıyoruz. Bu bile bizlerin ne kadar degerli oldugunu gostermezmi sence? 

(1,174 puan) tarafından

İşte tam olarak bahsettiğim bu. Kadınların yükü o kadar ağır ki Allahu teala mükafatlandırıyo sabrı karşısında. Keşke bunu bizim toplumumuzda anlasa

0 oy
(14,235 puan) tarafından

Bu algıyı yikarsa yeni nesil gelinler yikar. Onlar oğullarını nasıl yetiştirirse o şekilde şekil alır gelecek. Kaynanalik da öyle. gelinine kaynanalik yapmaya devam ettiği sürece bizim geleneğimiz böyle dediği sürece, erkek çocuğu onu yapmaz bunu yapmaz böyle olmaz diye kalıplara sokmadigi sürece bu düzen ancak öyle değişir 

0 oy
(353 puan) tarafından

Canım sen kendini yapmakla yükümlü sanıyorsun ondan bizim bir oğlumuz var ben arkadaşa kahveye gidiyorum eşim bakıyor bazen başka arkadaş çaya çağırıyor oğlanın uyku saati oldu mu bırakıp gidiyorum o uytuyor sallıyor bir isim oldu mu gidiyorum yani kafa dinleyecem diyorum cikiyorum

0 oy
(1,135 puan) tarafından

Offff gece gece en derinden vurdun beni o kadar doluyum ki saatlerce ağlamak istiyorum 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 234 göst.
+2 oy
8 cevap 423 göst.
0 oy
2 cevap 94 göst.
1 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (788 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 187 göst.

Kategoriler

1,439,337 soru