0 oy
358 göst.
Diğer kategorisinde (316 puan) tarafından

Kızlar bende kronik migren var 3 günde 1 başım ağrıyo o yüzden oruç tutamıyorum 

Fitre ödemem gerekiyo ama eşim ödemiyo bildiği halde sizce benim günahım var mı ya kafama takıldı 

8 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Seninki fitre değil fidye. Madem ödenmiyor. Orucunu tutucaksın. Başın ağrıyor diye ölmezsin. Kaldı ki migren sen de bilirsin ki yisen de içsen de ağrıdığı vakit günlerce ağrır. Oruç tutmamana engel değil. 

tarafından
+1

Sen ehli sünnet doktora gittin mi doktor sakın tutma baş ağrısından ölürsün dedi mi ? Gitmedin demedi böyle bir şey olsa yazardın zannımca. O yüzden tutmadığın günleri kaza tutucaksın. Ölümcül bir hastalık değil seninki.

(316 puan) tarafından

Ölümcül hastalık demedim ki sadece çok zorlaniyorum Bi öğün aç atlatsam başım agriyo Bi gün boyunca geçmiyo oruçlu olsam ilaç yutamiyorum bu arada dinde zorlama yoktur.

-Reklam-
0 oy
(4,089 puan) tarafından

Bu konuda bilgim yok. Bilgisi olan biri yazar belki.

Ama sevap kazanmak için çok başka seçenekler de var. Her şey maddiyat değil. 

*Eşiniz maddi olarak karşılamadığı için bunu yazdım. Yani Allah içinizi biliyordur. 

(316 puan) tarafından

Oruç farz olduğu için sordum kız 

0 oy
tarafından

Fidye ödemen gerek hergun için 180 lira ödemiyor hergun evde bir fakiri doyuracak yemek yapıp verebilirsiniz.

(316 puan) tarafından

Tamam.canim sağol 

0 oy
tarafından

Bende de var sol yanım uysuyir ağrıdan artık ama titiyorum ☹️

(316 puan) tarafından

Çok kötü oluyo o ağrı ya 

0 oy
(9,702 puan) tarafından

Bugğn benimde cok agrıdı hala agrıyor gözlerşm çıkacak sanki ama tutuyorum 3 gündür birsey yoktu bugun başladı 

(316 puan) tarafından

Geçmiş olsun

0 oy
(1,140 puan) tarafından

Mesela ne gibi etki yapiyor genelde migren hastalari oruc tutuyir

(316 puan) tarafından

3 günde 1 agriyo kusma yok ama bende bazen kusuyorum

tarafından

Seninki gibi ağrım olsa canıma minnet valla bacım. Benimki bi başladığı zaman günlerce kesilmiyor ilaçda fayda etmiyor. Üzerine her ağrı başladığında kesin kusma oluyor maalesef 

(316 puan) tarafından

Kız ben çok zorlanıyorum migren başıma zonk zonk vuruyo yemek yedirmiyo ev işini zor yapıyorum 

Geçmiş olsun nasil baş ediyosun migrenle 

tarafından

Tuttuğu zaman ağrı kesici alıp karanlık bi yere geçiyorum kendimi serbest bırakıyorum düşüncelerden uzaklaşıyorum. Eğer kafanı boşaltmazsan ağrısı geçmiyor

(1,140 puan) tarafından

Canim 3 gunde bir herkezin Agrir bu oruca engel degil ben hergun ilacla ayaktayim  bence bu sekilde oruc icin fidye verilmez

0 oy
tarafından

Bende de var sahur sonrası ağır bi ağrı kesici atıp yatıyorum günü hafif kurtarıyorum. 

(316 puan) tarafından

Bende öyle yaparım teşekkür ederim 

0 oy
(2,087 puan) tarafından

Sahurda arveles içerek niyetleniyorum o şekilde gün boyu idare ediyordu. Dr tavsiye etmişti bana öyle yap diye 

(316 puan) tarafından

Sağol canım Bende öyle yaparım artık 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 280 göst.
13 Mart 2024 Diğer kategorisinde S. A. M05 (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 156 göst.
13 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde S. A. M05 (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 160 göst.
27 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Nefesimm (222 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 253 göst.
5 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cigdemasya (444 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,480,823 soru

24,229,613 cevap

339,070 kullanıcı

...