+1 oy
59 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,393 puan) tarafından

Çok kötüyüm. Bi türlü tam bosalmiyo

4 Cevaplar

+1 oy
önce (1,648 puan) tarafından

Bence bir hastaneye görün canım 

önce (1,393 puan) tarafından

Gittim zaten birşey yapmadilr antibiyotk verdiler

-Reklam-
0 oy
önce (2,247 puan) tarafından

Sarımsak kürünü tavsiye ediyorlar genelde. 2 diş sarimsagi minik minik dogra bal limonla karıştırıp yut. Bir de doktora mutlaka git

Gttm artık ileri düzeydeydi antibiyotk verdi

önce (2,247 puan) tarafından

Allah şifa versin inşallah çabuk gecer

0 oy
önce (3,791 puan) tarafından

2 hafta önce yaşadım tekrardan. Bebeğim 7.5 aylık az tutmaya başlamıştı maf oldum sürekli emzir makineyle Sağ elinle boşalt bunu böyle 10 15 kere tekrqrla taaaa ki açılana kadar. En son makineyle sagarken kan akmaya başladı sonra düzeldi maf olmuştum 

Canım makinaya gelmiyo damla damla ucu çok agriyo öyle bnmkide 1 yaşında ilk aylar olur sanıyordum aklımın koltuk altına doğru aşırı sertlik. Var 

Saglamkla inmiyo ucu yara ettedm çatlamış kaç günde iyileşti sizin

önce (3,791 puan) tarafından

image

Sen merak etme benim de aynıydı damla damla derken derken arttı emzir sürekli uyandır emzir ağlasa da tuttur azıcık icsw bile kardır sonra tekrar makineye koy. Sabaha kadar uğraştım az da olsa açıldı sonra 2 3 güne tam düzeldi ama artık kanlar akıyordu taş gibiydi damarım 

Bugün daha iyiyim canım sağol Allah'ım sanada tekrarını yaşatmasın çok zor çocuk değince siglik atıyordum bugün iyiyim biraz emzrdm zaten memeye çok duskub değl haşta da hiç gündz emmıyo biraz ondan belki oldu bilmiyorm  heryerimden uçuk çıktı grp öksürük zaten vardı çok zorlandım annem geldi memleketten tek yapamadim inşallah tamamen geçer 

0 oy
önce (72 puan) tarafından

Sagip bosaltmak tek cozum. Kac kere acile gittim parasetamol verip bosaltmaniz lazim deyip gonderdiler. Neredeyse uyumuyordum surekli sicak kompres masaj sagim yap bitince soguk kompress şeklinde actim bir sekilde. Ileri dereceyse doktor antibiyotik verebilir. 

Aciyi azaltmak ve akisi hizlandirmak icin lahana yaprağı ile sıcak ve soğuk kompres, masaj, ilik dus iyi gelir.

Özel hastanelerin pediatri bölümünde emzirme odalarında hastane tipi (genellikle medela) pompa makinesi olur. Sagim aparatiniz varsa makineyi ucretsiz kullanabilirsiniz. 

Antibiyotk verdi hic birşey yapmadılar sağım yaptm ama damla damla zor geldi bol emzrsn dedi dokyor emziriyom dün hiç emmek istemedi oğlum sabah etti. Bugün emdi az az geldi galiba çok zorlayrak emdi lahana ılık su zeytin yağı ile masaj yapıyorum çok kotydm girmeyi bile unutmuşum buraya

En iyi pompa bebektir ama emdikten sonra sagim yap yine de. Sagimdan ya da emzirmeden once masaj yap ama sert yapma kanallar daha cok tikanir. Youtube ta fln gosteriyorlar. Cok uzun sagim yapma sık sık 15-20dk falan yap max 30dk. yoksa meme ucun cok yara olur. Meme ucuna evicap gibi e vitamini surebilirsin e vitamini cilt yeniler. Bebeğini emzirirken futbol topu tutusu diyorlar oyle koltuk altina dogru bebegini ters tutturup emzir bir sure. Mastitte sislik nerdeyse tam zitti yonune bebek emince daha hizli aciliyor. Hastanede hemsireler hastane tipi pompalarla yardimci olabilir sagim yapmana. Cok agrin olursa minoset gibi parasetamol iceren bir agri kesici kullan. Aklima gelenler bunlar simdilik. Sagim sabir isi biraz arkadasim kimsenin basina gelmesin temennim.

Sağol canım bugün daha iyyim sagmaya cesaret edemedim ucu çok agriyodu xatladigi için emzirdm diğerini elimle bosaltgm ama ateş yaptı galiba heryerimden uçuk cikti

Enfeksiyondandir. Her turlu enfeksiyon ates yapar. Bir an once sagligina kavusursun ınsallah.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 77 göst.
0 oy
2 cevap 46 göst.
+1 oy
1 cevap 43 göst.
+1 oy
6 cevap 82 göst.
26 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Hasret3434 (73 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,885 soru