0 oy
362 göst.
Diğer kategorisinde (1,852 puan) tarafından

Öncelikle iyi akşamlar diliyorum, kızım iki gün üst üste aynı şekilde düştü dün takip ettim bir sıkıntı yaşamadık.Bugün yine sandalyeden düştü kocaman oldu artık 3 yaşına gidiyor inmeyi biliyor sandalyeden ve arkamı döner dönmez sandalyeyle kızımın arkaya yatık düştüğünü gördüm kafasını vurdu çünkü çok ağladı acıyor dedi.Acile götürdüm genel haline baktı sıkıntı görmedi ki dikkat etmemiz gereken şeylerin yazdığı listeyle eve gönderdi.Ben hem evhamlıyım hem kaygılı kızımın ateşliyken geçirdiği bir havale öyküsü de var düşünce tetiklenir mi diye kafama takıyorum.Bu annelik nasıl bişey anlayamıyorum ne kadar önlem alırsam alayım bir yerden bi şekilde olan oluyor.

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Hali varsa bisey olmaz canim korkma cocuk bu düşe kalka öğrenecek. Benimki Cook düşüyor 2 yaşında şişme morarma olmadığı sürece ve aşırı ivmeli yada yüksekse alır giderim ama koltuktan sandalyeden düşmüşse boyu zaten koltuktan uzun zemin parke ve halı hemen normale dönerse asla korkmam takipte kalırım ve huysuzluk kusma uyku halı varsa direk acile tabii . 

Bide tepe üstü felan cakilma  dediğimiz durum olursa direk acil . 

Yani aslında onlara devamlı söylemek lazım oğlum kızım bunu yaparsan bu olur bak geçen yaptın düştün dr a gittik yapmayalım diyin dr la konuşun o desin çocuğa çıkma yapma düşersin diye . Benimki dr bisey desin dışına çıkmaz bak mesela gider gelir anne karnım ağrıyor parol ver der ağlardı vermeyince bigun dr a gittim yanımda oğlum dedim dr a benden devamlı parol istiyor dedim dr hemen anlattı açık açık öyle kafana göre ilaç içme yoksa organların iflas eder dedi akşam eve babası geldi baba parol içilmez öyle organ iflas eder dedi dili döndüğünce yarim yamalak  😀

Babasi da nediyor anlamadim diyor  😀😃.

Benim oğlum koltuktan düştü kolu incindi ogun iki dr a götürdm kullanamadı diye bi sabah bi akşam korktuk yalan yok. Yazın oldu bu da sonra oturduk konuştuk daha koltuk tepesinde gezmiyor.  

(1,852 puan) tarafından

Çok güzel bir ailesiniz 🙏 Bundan sonra her gün konuşacağım düşebileceği yaralanacağı durumları.Uzun uzun anlatımınız için ayrıca teşekkür ederim.Çocuğum hareketli oyun oynuyor şuan.Ama ateşliyken bir nöbet geçirmişti tetiklenir diye korkuyorum.İnşallah birşey olmaz

tarafından

Yok korkmayın benim oğlumda mayısta ateşli havale geçirdi nobet gec9rdi . Ağır travmalar sonucu olur genelde yüksekten cakilma , beyine oksijen gitmeme gibi ağır beyin travmaları ve genetik epileptik nöbetleri oluşma sebebidir oğlum 5 aylikta dublexin merdiveninden yuvarlandı çok şükür bisey yok ben epilepsi hastasıyım tedbir amaçlı 5 aylıkken eeg side çekildi doğumdan itibaren uykularını da gözlemledim iş yapıyorsam sabit kamera kaydına aldım o uyurken izledim el kol hareketleri var mı benzer belirti vs. Yoktu çok şükür eeg ile de tam olarak içim rahatladı buarada eeg düştüğü için değil ben epilepsi olduğum için tedbir amaçlı talep ettim.  1bucuk yaş ta da ateşli havale oldu nobet geçirdi yanındaydım aşırı sarıldım bi gece yattık ama crp yüzünden bi atesti kan enfeksiyonu vardi değerler anormaldi potasyum sıvı takviyesiyle düzeldi çok şükür.  Korkmakta haklısınız ama bidahs tekrar olur diye de çocuğu sıkmayın ikinizde de bu yollardan bi kere birlikte geçeceksiniz ikincisi yok malesef az rahat olun. Tadını çıkarın.  Oğlumda düşüyor evet bi kural var gozlemlersin şişlik morarma varsa huysuzluk bulantı kusma uygulama birisi dahi varsa allir götürürsün teme bi bt bakarlar kan alırlar tamamdır. Sonra mi ne ? Yaramazlıga devammkeeee ❤️

Kız bunlar böyle. 😀😃 rabbim dermansız dert vermesin yarabbim. Hepimiz canimizla ciğerimiz ile ona emanet8z oyuzden tedbir aldıysan hiç korkma derim. 

Bide kusura bakma ben çok konuşurum.  😀😃

tarafından

Nöbetler belirli bi periyotta tekrar etmedikçe ona epilepsi denmez bilginiz olsun buarada. 

-Reklam-
+1 oy
(6,202 puan) tarafından

Benim kızım da 3 yaşında. Sandalyede otururken şekilden şekile giriyor, sonra bam yere düşüyor. Bizim evde her şey çocuklara uygun şekilde, kendilerine zarar verme riski az olmasına rağmen mutlaka düşme, çarpma vs oluyor. Ki çok normal, çocuklar, düşe kalka büyüyecekler. 

+1 oy
(2,275 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum sırf bu evhamdan tüm eşyaları kaldıran ben memnunum düşecek olan gene düz yerde düşer. 

0 oy
(7,985 puan) tarafından

3 yaşındaymış canm konuşsana anlayabilecek yaşta üst üste kafasını vurması kötü olmul

(1,852 puan) tarafından

Konuşmaz olur muyum canım bir inadı vardı bugün zaten yemek yapıyordum yanıma gelip yardım ermek istedi bende tamam birlikte yapalım diyip sandalyeye oturttum.Yemeği ocaga koymamla düşmesi bir oldu 

0 oy
(2,736 puan) tarafından

İstediğin kadar dikkat et canım yine de oluyor benim kızımda 3 kere düştü ikisi çok kötüydü bir merdivenden yuvarlandı ikincisi de gece çok ateşlenmişti bende uykusuz kaldım uyku sersemi yanıma aldım hiç düşeceği aklıma gelmedi insanlık hali işte bazadan düştü alnı davul gibi şişti şükür ikisinde de birşey olmadı bize doktor nasıl düştüğü ve ne kadar yüksekten düştüğü önemli demişti 

(1,852 puan) tarafından

Sandalye yüksekliği kadar dedim banada sordu.Çok korkuyorum ya üst üste nasıl oldu anlamıyorum dün de düştü bugün de.Dünyanın en tuhaf olayı değil ama iki gün üst üste de düşme değil mi :(

Size de çok üzüldüm Rabbim beterinden korusun yavrularımızı.Şimdi iki saat oldu kaç saat önemlidir

(2,736 puan) tarafından

İlk 24 saat takip edin 2 3 saat de uyutmayın

Amin canım cümlemizinkini insan suçluluk duyuyor ama çocuk bu iki dakika yerlerinde durmuyorlar ki

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 435 göst.
0 oy
5 cevap 431 göst.
14 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Aslsalmyr (1,178 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 178 göst.
0 oy
1 cevap 84 göst.
22 Mart 2026 Diğer kategorisinde Meteberra (30 puan) tarafından soruldu

Kategoriler