0 oy
311 göst.
önce Diğer kategorisinde (92 puan) tarafından

Kızlar telefonların kullanım ömrü 2 3 yıl diye bir yerden duymustum yani bu süreden sonra donma olayi yavaşlık oluyormuş. 4.yılına girdiğim telefonum su an bu şekilde donma yapıyor ve yavaşlık ben bunu 2 sene falan daha kullanırım diye düşünüyordum :D en fazla kaç sene bozulmadan bir telefonu kullandınız benim eskiden 5 sene sonunda bozuldu bir telefonum.

Su an yaptırsam mi değiştirsem mi bilemiyorum eşim yapılması faydalı olmaz yenisini alalım dedi ama ben telefon konusunda biraz cimriyim yani isterim ki uzun süre kullanayım telefonlar pahalı bir şey sonuçta:) kendi emegimle mesai yaparak almıştım o yüzden kiyamiyorum ama değişecek gibi mecbur

28 Cevaplar

+1 oy
önce (7,674 puan) tarafından

2 yıldan fazla kullandığım olmadı hiç 😅 bu elimdeki bir buçuk yıllık 

-Reklam-
+1 oy
önce (904 puan) tarafından

5 yıl kullandım rahat sonra desteklemedi bazı uygulamalari güncelleme almadi. Donmaya başladı ve gitti :)

önce (92 puan) tarafından

Ortalama 5 yıl gidiyor iyi kötü:)

önce (904 puan) tarafından

Aynen gidiyor.  

0 oy
önce (2,200 puan) tarafından

Bence maksimum 5 sene. Ben de 4.5 yıldır kullanıyorum ama gerçekten yavaşladı 

0 oy
önce (14,115 puan) tarafından

Benimde 4.5   5 senelik falan kızım sagolsun yıkadı, ekranı kırıldı, avize patladı... tamirler dışında maşallahı var arada takılıyor da normal bi dünya oyun var çünkü baş edemeyince kızıma veriyorum telefonu tek kullansam giderdi epey 😅

0 oy
önce (14,478 puan) tarafından

ram i ne ladar yüksekse o kadar uzun gider. düzgün kullanımda 5 seneyi rahat çıkarır 

1 sene daha durayım o zaman çünkü yüksek canım 

0 oy
önce (1,449 puan) tarafından

Tam 7 yıl kullandım. Aşırı helal bir parayla almıştım ondan herhalde 🙂 ama tabiki son sene bayağı donma falan oluyordu. En son değiştirdim. 

Bende çalışıp emek verdiğim paramla almıştım ve baya güveniyordum telefonuma ama donma olayi yavaşlık olunca mecbur değişecek gibi

Bazen üretim aşamasında da telefonda sıkıntı olabiliyor. Daha senesi yeni dolmuş telefonumda sorun çıkmıştı mesela. Ki çok düzgün kullanmama rağmen. 

4.yıla girene kadar takır takır çalışıyordu gerçekten belli bir süresi  var galiba 

Tabiki var. Süresiz olsa idi kimse telefonu değiştirmek zorunda kalmazdı. Bu şekilde telefon sektörü nasıl para kazanacak. 

0 oy
önce (1,062 puan) tarafından

Her zaman ikinci el alırım bekarken hep sıfır aldık çocuk yok bişey yok iki seneden fazla kullanmadım iPhone denedim o sağlamdı birine vermeseydim on sene kullanıyordum herhalde onun dışında yok evlendikten sonra ikinci el aldık iki kere daha kullanıyorum maşallahı var 

0 oy
önce (179 puan) tarafından

Beni ortamala 4-5 yıl götürüyor bir telefon 

0 oy
önce (328 puan) tarafından

Sizin soyledklrnzn hemen hepsini aynisi bende de benim kide 4.yili diyorum ki biraz daha idare edeyim

0 oy
önce (5,725 puan) tarafından

2019 aralikta alındı yazin ekrani sve bataryasi degisti oglum sagolsun dusurdu biraz catlak ekran kullandim  birgun hic acilmadı suanlık iyi sükur ama eskisi kadar sarji dayanmiyor tek sorunum o eski telefonumuda 2014 de almistim 2019 araliga kadar kullandim ondan önceki telefonum cok gitmedi 2011 de aldık 2013 sonbaharda mefta oldu onarilmadı kac kez tamire gitti geldi yapamadilar sonra bir sure kuzenimin eski telefonunu kullandim 2014 babam aldi sonra

0 oy
önce (15,336 puan) tarafından

4 5 sene sonra ömrü tükenmeye başlıyor

0 oy
önce (1,810 puan) tarafından

2020 de Xiaomi note 9 pro aldım 4.5 senedir kullanıyorum kasım ve Ocak ayında 2 kez tamir ettirmek zorunda kaldım ekran kırıldı 2 kez ekran değiştirdikten sonra kafayı yedi telefon önümüzdeki ay arabayı değiştirmezsek telefonu değiştirmeyi düşünüyorum

0 oy
önce (2,457 puan) tarafından

9 yildir kullanıyorum taş gibi maşallah bir kez olsun bozulmadı hicbir parçası değişmedi. Aman nazar değmesin. 

Maşallah canım:)

0 oy
önce (415 puan) tarafından

Vallahi hiç sene olarak felan tutmadım ben bir kaç model üst çıkınca değiştiriyorum ben

0 oy
önce (42 puan) tarafından

2019 dan beri benimle telefonum

0 oy
önce (649 puan) tarafından

6 sene kullandığım oldu ama tamıre gitti bir kaç kez en son tlfnm 4 sene kullandım hiç tamıre vermeden değiştirdim. Bir kez sıkıntı cıktı mı devamı gelıyor o paraya biraz da ekleyerek aldım 

0 oy
önce (627 puan) tarafından

Temiz kullanıma bağlı ben 6 yıl kullandım. 1 yıldır da abim kullanıyor hafızası doldukça kasma ve donma oluyor format atınca düzeliyor.

0 oy
önce (2,112 puan) tarafından

İlk telefonumu 7 yıl kullandım ikinciyi de 6 yıl kullandım yeni değiştim hafıza yetmediği için yetmiş olsaydı daha dururdu 😄

0 oy
önce (1,120 puan) tarafından

Huawei vardı 2 sene anca kullanabildim kamerası bozuldu ekranın köşesi siyahlaştı birden bire düşme falan olmadı hiç şu an iPhone 11 var ilk çıktığı zaman almıştım kamera falan iyi ama höporleri bozuldu yenisini almayı düşünüyorum tahmini 4 sene oldu 

önce (65 puan) tarafından

Bende huawei kullanıyorum 7 yıldır masallah hala iyi biraz hafızası dolu o kadar 😊

0 oy
önce (4,473 puan) tarafından

Eşin haklı yapılsa bir iki ay idare ancak eder yenisi daha mantıklı 

Benim telefonun 2ci yılı şarj hemen bitiyor 2 ay önce şarj yeri yapıldı arkası komple kırık eşim ilk aldığımız hafta düşürmüştü gittiği yere kadar gidecek sonra yenisi ☺️

Evlenmeden önce 6 sene aynı telefon kullanmıştım 3 senesi ablamda 3 senesi bende eşimle evlendim sağolsun yeğeni odama girmiş şarjdan alıp ikinci kat aşağı yollamıştı 🥲

Eşimde oppo kullandı 4 sene yazın motorla giderken düşürdü kaybetti 😅

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 208 göst.
11 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Derince (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 120 göst.
1 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,726 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 83 göst.
24 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kirazim (257 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 66 göst.
4 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ht (2,401 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,817 soru

23,597,529 cevap

305,841 kullanıcı

...