+1 oy
216 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (211 puan) tarafından

Kızım bir buçuk yaşında emziriyorum ama oruç tutarken com zorlanıyorum hareket edecek halim kalmıyor arada oruç tutmasam bişey olur mu acaba günah mı 

9 Cevaplar

+5 oy
önce (310 puan) tarafından

1 buçuk yaşında olmuş. Ek gıda alır günde 2 kere emse kafi. Gerçi bu yaşta kimi bebek memeye aşırı bir düşkün oluyor. Emzirme 2den fazla gün içinde. Halsizlik oruç tutmamaya sebep değil. Doktora git tutma ölürsün derse tutmazsın he doktor dedi ölürsün sen buna rağmen tuttun ve öldün işte o zaman günah olur. Şuan oruç tutmana bir engel görünmüyor. 

önce (721 puan) tarafından

Ölmez ama sağlığı bozulacak ise de oruç tutmaz farz degil , ölmek sart degil yani.

+1

Onu doktor diyecek biz değil işte. Sağlık oruç tutmakla bozulmaz. Oruç tutunuz sıhhat bulunuz demiş Efendimiz aleyhisselatu vesselam. 

+1

Arada oruç tutmasam olur mu diye suan etmiş işte bunu dr sorması lazım gelir değerine bakar düşükse biraz ara ver diyebilir. Biz diyemeyiz. 

Geçen bir arkadaş hamileydi hasta olmuştu ve değerleri düşüktü kaza tutuyordu biz gönül rahatlığı ile tutma dedik.

önce (721 puan) tarafından

O konuda haklısın açıklamanıza dedim ben yanlış anlayan olur

önce (211 puan) tarafından

Kendimi çok yorgun ve aç hissediyorum emdiginde ondan zorlanıyorum 

önce (3,325 puan) tarafından

Bence oruç tutmalısın gibi bir yönlendirme yapmamız kesinlikle doğru değil. Ben de oğlum 18 aylıkken emziriyordum. Oruç tutmadığım hâlde gözümün önünü zor görüyordum çünkü emzirirken vücut dengem alt üst oldu 42 kiloya düştüm ve vücudum süt üretmek için tüm kaynaklarımı tüketmişti. Oruç tutmadığım gibi diyetisyen desteğiyle öğünlerimi arttırmıştık. Halsiz düşme gibi bir durum varsa doktora yönlendirip değerlerine baktır demek daha doğru bence. Bünyesini bilmediğimiz birini zor duruma düşürmeyelim. 

+1

Kesinlikle tut demedim ki doktora sor dedim. Rabbim kolaylık versin emzirmek maalesef anne bedenini aşırı tahribata uğratıyor ben o zamanınn etkilerini hala üstümden atmış değilim. Hamileyken oruç tutmakta zorlanmadım hiç fakat emzirirken grib olup 10 gün kadar kazalarım oldu. Fakat doktora sormadan oruç tutma demişti demese de zaten tutamazdım ateşim çok yüksekti. Bu gibi durumlarda zaten kişi az çok tutup tutulamayacağını bilir. 

önce (3,325 puan) tarafından

Kesinlikle tut dedin demedim ben de, "Oruç tutmana bir engel görünmüyor" demişsin ya, bunu kesinlikle söylememeliyiz dedim. Benim durumumda da halsizlik dışında belirgin bir şikayet yoktu çabucak yoruluyordum. Doktora ve diyetisyene sorunca değerlerime bakıldı kötü durumdaydı. Ama gitmesem halsizlikten başka derdim yok tutarım çok şükür desem kötü şeyler de yaşayabilirdim. Emzirirken halsizliği hafife almamak lazım :( Ben post sahibi olsam doktor yorumu alırım vücudumun durumuyla ilgili. Ona göre karar veririm

+1

Çok haklısın anladım onunda zaten doktora sorması lazım yukarda yorumlarda da hemen hemen aynılarını yazdım. 🦋 

Ben zaten hepsini tutmicam demedim ara ara dinlenmek için tutmasam dedim bide çocuklarda sabahın körü kalkıyor bende erken kalkıyorum hem açlık hem yorgunluk etkiliyor beni evet 18 aylik yemek yiyor ama sabahın körü dakikalarca emiyor hemen acikiyorum belki sütten keserim bakicam artık teşekkürler yorumlar için 

-Reklam-
0 oy
önce (1,452 puan) tarafından

Oğlum 1 yaşında ve emziriyorum. Öyle yenidoğan gibi emme yok şuan. Yemek yiyerek bayağı doyuyor zaten. Ben çözümü şöyle buldum, gündüz çocuklarla beraber yatıyorum. Bu şekilde enerjim de yerinde oluyor. Ki sizin bebiş benimkinden de büyük. 

0 oy
önce (2,309 puan) tarafından

senin kızın de büyük canım normal yemek le de karnını doyurur , benimki de 1 buçuk yaşında ben doktur tavsiyesi ile memeden kestim çünkü memeye aşırı düşkündü hiç bişey yemiyordu , şuan çok şükür düzeldi.

önce (76 puan) tarafından

Nasıl kestin çok zorlandın mi 

gündüzleri o kadar zorlanmadım bir şekilde oyalıyordum, gece beni biraz zorladı çünkü kızım memede uyuyan bir bebekti ama 4 5 günde unuttu gece her uyandığında ayağımda salladım 

önce (76 puan) tarafından

Benim ki de o kadar düşkün değil ama gece istiyor Ramazandan sonra kesmeyi düşünüyorum 2 yaş olacak 

Gece napcam bilmiyorum çıldırıyor sanki 

benimki de aşırı düşkündü gece gündüz fark etmiyor ..

bende öyle düşünüyordum ne yapacağım ne edeceğim diye ama korktuğum kadar da zor olmadı işte bı kaç güne unutuyorlar

0 oy
önce (162 puan) tarafından

Benimki 5 aylık sadece emiyor 4 gündür elhamdülillah tutuyorum ama akşama doğru takatim kalmıyor yani bide sütümde azalıyor borç kaldım daha zor oluyo tutması bakalım hayırlısı 

önce (1,860 puan) tarafından

Maşallah sana valla benimde 4 aylık ben korkuyorum sütüm komple kesilir diye . Çünkü bı kesildi yeni yeni gelmeye başladı bidaha olursa naparim

önce (162 puan) tarafından

Korktum ilk gün ama iki gün güzeldi dinle bugün azaldı ama kesilecek kadar değil yani kaynamadi sadece yoğurt verdim azıcık öyle gün bitti

0 oy
önce (8,081 puan) tarafından

oruç tutmamak gunah degil ama bebeğiniz ek gida alarak durabilecek bir yaşta benim oğlum 11 aylık ek gida veriyorum gunduz emziriyorumda ayrica sahurda bol bol yiyiyorum ki gunduz sut olsun o sekilde rahqt geciyor ha bu arada emzirdigim vakit midem kaziniyor açlık hissi bastiriyor o da dinlenince geçiyor

0 oy
önce (1,123 puan) tarafından

Benimki de 16 aylık oğlum yemek yemesi gayet iyi ama memeye de düşkün yediği kadar emer doysun yine emer patlayacak kadar yiyor mesela yemeği ardından emiyor öyle yalandan emmede değil bildiğin aç gibi emiyor içim sıyrılıyor bir de her saat başı emiyor benimki benim oturduğumu görsün gelip yapışıyor memeye akşama doğru gözüm karırıyor gibi oluyor ama tutmak istiyorum tutuyorum çünkü 3 senedir oruç tutamadım hamilelik emzirme hamilelik yaşadım bu sefer tam tutmak istiyorum Allahın izniyle büyük oğlum 1 buçuk yaşındayken hamileydim yani hem emziriyor hem hamileydim o yüzden tutmadım

önce (2,761 puan) tarafından

Emziren anneye izin var tutmaya bilir sonra kaza eder kendinizi en iyi siz bilirsinuz 

0 oy
önce (1,279 puan) tarafından

Benım kızım ıkı aylık ben tutuyorum. Emzordıkten sonra midem kazınıyor ama mecbur tutacağı m kalırsa tek başıma tutmak daha zor olur

0 oy
önce (508 puan) tarafından

Bebeğim 7 buçuk aylık gündüz neredeyse hiç emmesi yok. Ama gece emziririrm bide sabaha karşı. Benim sütüm az olduğu için gündüz ek gıda veririm . Bazen gecede mama yapıp veririm . Çünkü geceleri bazen çok emince süt kalmıyor o yüzden mama veririm. Ama sizde gündüz oyalayip ek gıda verin oynayın belki unutur. Arada yine emziriin tabi

Bu arada emzirmeme me rağmen acıkıyorum

Canım benim sahurdan sonra sabah 7 gibi falan uyurken çok emiyor mahfediyor beni gün içinde olsaydı oyalardim

0 oy
önce (6,450 puan) tarafından

Oruç tutan, hemen hemen herkes acıkıyor ve halsiz düşüyor. Bu gayet normal. Sağlık olarak bir problemin yoksa tutmamak ne kadar doğru bilmiyorum. Önce doktora sonra da fetva hattına sor bence 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 183 göst.
13 Mart 2022 Diğer kategorisinde egeli (790 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 217 göst.
22 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 356 göst.
13 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Evramm (469 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 111 göst.