🌹5.CÜZ🌹 *Beşinci cüz Nisa Suresinin orta kısmı olan 24. ayetle başlar ve aynı surenin 147. ayeti ile biter.* *Nisa suresinin baş tarafında değinilen aile hukuku konuları burada da devam etmektedir.* 🌹1. 23-25 ayetler arasında evlilik ile bazı meseleler anlatılmıştır. 🌹2. 34. âyette KAVVAME AYETİ vardır. * Evlerin idaresinin erkeklere verilmesi ardından evlilikte problem olduğu zaman hakem heyetine başvurmanın önemine dikkat çekilir. 🌹3. 43. âyette içkinin haram olma aşamalarından üçüncüsü anlatılmıştır. 🌹4. 48. âyette ve 116. âyette şirkten başka her türlü günahın affedilir olabildiğinden bahsedilmiştir. 🌹5. 78. âyette ölümün her yerden gelebileceği vurgulanmıştır. 🌹6. 59.61.64. 65.69.80.81.105.115.136 ayetlerde peygambere itaatin gerekliliği anlatılır. 🌹7. Peygambere yapılan itirazların imana zarar verdiği vurgulanmıştır. 🌹8. Sure içerisindeki Birçok âyette de münafıkların tutumu yerilmiştir. 🌹9. 94 - 105 ayetler arasında cihat, hicret, mazlumlara yardım, savaşta namazın durumu gibi konular işlenmiştir. 🌹10. 119-121 âyetler de şeytanın insanları yoldan nasıl saptırdığı anlatılır. 🌹11. 127 - 130. ayetler arasında kadınlar ve evlilikte geçimsizlik ile ilgili konular işlenir. 🌹12. 135. âyette adalet konusu işlenir. 🌹13. 137-145. ayetlerde ise münafıkların yaptığı sahtekârlıklar anlatılır. 🌹14. Şükür ve iman olduğu zaman azabın gelemeyecek olduğu da 147. âyette anlatılır ve cüz biter. *5.CÜZDEN ÜÇ KONU ÜÇ, MESAJ, ÜÇ BİLİNÇ* İslam toplumu ÜÇ BİLİNÇ eğitimi ile ihya edilir: Savaşta ve barışta insan haklarını çiğnemeyenler doğru bir strateji geliştirerek bu yolda dördüncü adımı atmış olurlar. *🌹1. EVLİLİKTE HAK BİLİNCİ* Evlenilmesi yasak olan kadınlar (mahremlik, süt akrabalığı veya başkasıyla evli olanlar), helal kazanç, aile içi sorumluluk ve kocanın görevleri, ibadet bilinci, içki gibi zararlı alışkanlıkları terk ve tevhid bilincinin oluşması... *🌹2. SAVAŞTA HAK-ADALET BİLİNCİ* Zalimlere karşı savaş, mazlumları korumak, savaşta vakit namazlarını kılma şekli (kasr-ı salat ve salat-ı havf (Nisa, 4/101-102) ,ayrıca Allah’ı sürekli zikretmek (Nisa, 4/103) ve sabırlı (dayanıklı/dirençli olmak) *🌹3. STRATEJİ BİLİNCİ* • Amaçları İslam’ı yok etmek olduğu halde Müslüman görünen münafıkların nifak hareketleri bilinmeli, onlarla meşru bir şekilde mücadele edilmelidir. • Müslüman Allah yolunda samimi olarak çevresine güzel bir örnek olmalı, • selamı yaymalı, • iyilik ve güzellikte sağduyulu insanlarla birlikte hareket etmeli, • toplumsal sorunlara duyarlı olmalı, • dünyevi arzulara kapılmadan ihsan sahibi olarak hayatında doğru stratejiler geliştirilmelidir.
❤️❤️❤️❤️😍❤️ gönlü guzel kadin
Gönlümü nerden gördün anaa yazcaktım sana unutuyorum İkbalciğim senin kitapları ben gidip almayınca tek tek gelenlere hediye etmişler ♥
hayirli olsun ne diyim ☺️
Allah razı olsun. Post yukarı 🌹
Pişt sana mail atayım pdf kitap e posta atarsan bana yollarım hep dini çok güzel senin için buldum
Ay allah razi olsun 🌹 Özelden atayım ama ne aticam anlamadim😁😁😁
He e posta atayim. Pdf kitaba kayitmi olmaliyim nasil olcak 💫
Bir şeye kayıt olmana gerek yok genelde benim drive iner pdf fakat pdf kitab nasıl indirebilirsin belki indirdiklerin orda görünür.
Tamam🌹
Allah razı olsun elleriniz dert görmesin ❤️
Amiiiin ♥
Allah razı olsun canım 🌸
Senden de razi olsunntatlııım♥
Allah razı olsun ☺️ senin sayende ramazan hocayı dinliyorum videolarını izliyorum sürekli ve bilgi hazinemin geliştiğini fark edebiliyorum 🌸🌸
Yaaa ciddi misin çoook sevindim öyleyse sana birini daha önereyim Hacer Öztürk linkini atarım telegramda tefsir dersi var ücretsiz çok güzel her gün bir ders yüklüyor ve geçmişe dönük çok sohbeti var.
Hacer öztürk yanılmıyorsam bir ara WhatsApp grubunda vardım bende kitabı da var eğer aynı kişiler ise ama sonrasında WhatsAppı komple silince gruptan da çıkmıştım kaybettim çok sevinirim o yüzden ☺️
Evet kitapları var üç cild tamam sana atıyorum özelden
Allâh razı olsun canım bende 5.cüzdayım hatta birazdan mukabeleye gıtcem orda da 5.cuz oyuncak 😊
Rabbim kabul etsin canııım
Amin canım❣️
1,497,865 soru
24,468,411 cevap
355,013 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın