+3 oy
1,126 göst.
Diğer kategorisinde (842 puan) tarafından

Merhaba kızlar bir sorum olacak fikirlerinizi istiyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum . Benim kız kardeşim nisanlanmisti. Memur olduğu için nikahı 6 ay kadar erken kıydılar tayin istemek için. Şimdi düğün Haziran'da olacak kardeşimin tayini de çıktı oğlanın olduğu şehire ama düğün daha olmadı. Bunlar aynı evde yaşamak istiyor düğüne kadar. Ama biz istemedik. Anne babamiz vefat etti abim ve ben de aynı evde olmaz dedik uygun olmaz diye düşündük. Bunu da söyledik ama bize baya çıkıştı kardeşim. Kocam sonuçta şöyle böyle falan diye. Oturduğu yerde kirası 8.000 TL şuan. Gideceği şehirde evet kiralar çok fazla 15-20 bin tek kişilik eşyalı daireler. Ben de kiralık olmasa da apart bulsun orda kalsın dedim. Buldum da şuan kaldığı evinin kirasiyla aynı para. Elektrik su doğalgaz internet dahil 8.000 e apart buldum. Mecbur kaldı şimdi görüşecek apartla ama bize çok tepkili. Yani ben ilerde kardeşimin bir ağırlığı olsun, değersiz görülmesin. Kendini ağırdan alsın istiyorum. Dugunsuz kalmasın istiyorum. Düğün yapilmicak olsa kalsınlar. Ama bu sefer düğünün ne anlamı olacak ki? Abim de benim gibi düşünüyor tabi. Biz yanlış mı düşünüyoruz sizce? Yani baştan ağırlığını koyması gerekmez mi? Sıkıntı ediyorsanız imam nikahını da kiyariz diyor. Böyle düşünen tek kişi sizsiniz kime sorsam ne var ki diyor bize diyor. Ben de çevremde kime desem ben haklıyım yani. Kim haklı kim haksız anlamadım 

46 Cevaplar

+13 oy
(321 puan) tarafından

Nikah olmuş neden olmasın ki düğün bir eğlenceden ibaret asıl nikah önemli şimdi beraber yaşasalar ne olucak resmiyette evliler düğünde ha Haziran'da olur ha Ocak'ta olur bu kız bir yere gitse eşinin soy adını taşıyor bişey olsa evli gözüküyor bence çok abartmayın yazık günah o kirayada 

(6,679 puan) tarafından

bencee bencede:) yani digun olmayabilirde yani cokta sart degil. millet nikah kiyip gecip oturuyor illa zavullu zurnali oynamali pastali muzikli yada muziksiz bir merasim sart degilki. ayni sekilde sunnette mesela oglani sunnet ettircez biz tamam ama dugunu eglencesi uc dort sene sonra yapacaz vocuk bilsin anlasin diye eglensin hatirasi az da olsa hafizasinda kalsin diye. millet takisini tebrigini birkac sene sonra getirecek misal. suan kim ne bilecek kestirdikmi kestirmedikmi diye . alt tarafi bi merasim sonraya birakilan . onemli olan gercekte olan islem yani

(321 puan) tarafından

Bencede sonuçta sünnet düğünü yapmayınca sünnet olmamış olunmuyor ki veya düğün yapmayınca ucuza gitmişte olunmaz kalitemiz düğünle davulla zurnayla yükselcek değil ya düğün yapılacakmış nasıl olsa o paraylada balayını biriktirirler mis gibi 

-Reklam-
+3 oy
(1,462 puan) tarafından

resmi nikahı varmış, diniyi de kıysın kendi evine yerleşsin bence. gelenek görenek diye gereksiz yere binlerce lira harcamak bu devirde çok saçma.

zaten evli. bence haklı olan onlar. hani tutarsız hiçbir tarafı yok. gayet anlaşılır bence

+3 oy
tarafından

evliler karışamazsınız.

ağırlık böyle olmuyor. 

tarafından
+1

ha pandemi zamanı çoğu kişi böyle evlendi sonra çocuklarıyla da düğün yaptılar 

(5,683 puan) tarafından

Ben de tam böyle yorum yapacaktım☺️

tarafından

bizim de nikah düğünden 1 ay önce oldu, kocam artık evlendik dedi😅 düğüne evimizden çıkıp gittik. ne eşimin ailesi ne de benim ailem hiçbir şey demedi, zaten evlisiniz siz bilirsiniz dediler.

aynı şehirlerde farklı evlere kira vermek kadar saçma bir şey yok. üstelik böyle yapsalar bile o evlerden biri boş kalacak 😂 boşa kira verecekler yazık o paraya

+2 oy
(2,440 puan) tarafından

Gelenek olarak haklısınız ama mantik olarak onlar su an evliler. 

(2,440 puan) tarafından

Yani en başta olmaz ablacım derim illa istiyorum diyorsa sen bilirsin derim sonuçta o da kocaman bir insan evleniyor sonuçta çocuk değil. 

(6,679 puan) tarafından
+1

gelenek olarakta cok sacma. herkes dugun yapmiyorki. millet halay cekip digerleri izleyecek. niye onu beklesinlerki. bence asil boyle kardesin degersiz olur damat olsam bastan sogurum aile ile. esimede bi lafini dinlettiremio koleleri olmus daha kendi dreysel isteklerini bile yapamiyot. diye dusunurum. cunku sart degil dugun. evlendik oldu bitti ben mesela dugun yapmadim millet halay cekecek diye niye okadar masraf yapim esim ana babasiz kiydik nikah gectik.  davetliler nikaha geldi . sizin heralde konu komsu akrabasiz nikah olmus sanirim. ama olsun baska sehirde degilmi uuu bunlar evlenmeden ayni eve girmisler diye dedikodu yapacak akraba da yok. zaten marttayiz ahanda bitio. nisan mayis haziran uc ay icin yerles et tasin masin gereksiz yere islemler millat icinin guvunun arasinda tekrar tasinip  yerlesecek falan . bosu bosuna ugrastiriyorsunuz yeni evlileri bence

(842 puan) tarafından
+1

Sizin çevreniz öyle olabilir ama benim de oğlanın çevresi de muhafazakar dindar kesim. Benim tarafın ne diyeceğini ben sallamam ama yarın gittiği yerde laf duyarsa kendi üzülür. Ha dini açıdan sıkıntı olmaz belki ama bizim buralarda evlilik düğünle olur. Hiç yapmicaz dese anlasilir mesela. Benim de farklı şehirde olduğumuz için eşimle nikah 1 ay önceden kıyıldı ama biz evlilik yıl dönümünü düğün tarihinde kutluyoruz. Bu durumlar çevreye göre farklılık gösterebiliyor. Yarın düğünü bekleyemedi koştu koynuna girdi dese biri hepimiz üzülürüz. Kimsenin hakkı değil ama bunlar olmayacak şeyler değil. Elalem ne der muhabbeti de değil bu. Kız tarafının her zaman ağırlığını koyması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta evlilik için verilmiş bir tarih var. Nikah tayin için yapıldı sırf. Şimdi kız koşa koşa gitmiş olmayacak mı bu durumda? Kocası için bile ağırlığı kalmaz bana göre 

(842 puan) tarafından

Ayrıca ben kardeşime fikrimi söyledim illa kalacam derse de zincirleyecek halim yok ama kendi iyiliğini düşünüyorsa düğüne kadar bekler 

(6,679 puan) tarafından
+1

digunj zaten olmus ki iste nikahi olmus evlenmis dusgununolmus kimse bise diyemezki oyle diyene nikah cuzdanini gosterir okadar ispat etmek sartsa dugun tarihi davetiye tarihini baz almaz kimse. zaten elalem ne der diye yasamaya devam etmesin kimse elalem icin de yasanmiyor kendi icin yasiyor herkes. elalem herseyi der sen ne bakionki milletin agzina. ben basligi okuyunca ilk nisanliyken diye dusundum:) benim cevrem de muhafazakar keske biraz genis mesheplinilabilsek.:) ama yani kardesin yerden hoge kadar hakli bence evlenmisler daha otesi yokki bunun. cocuk olunca anca beraber yasatacakmissiniz gibi neredeyse anca ozaman evlendiklerine ikna edecekler etrafi heralde:) beyse hayirlisi 

+2 oy
(45 puan) tarafından

Bulduğunuz apart on numara fikir. En güvendiğim erkek bile on uil sonra başka bir insana dönüşüp yüzüne vuruyor. 

+2 oy
(8,705 puan) tarafından

Evli insanlara neden müdahale ediyorsunuz?

Kaldıki yetişkin meslekli insanlar neyin yanlış doğru olacağını da bilirler. Adınıza laf edilir die korkuyorsunuz bence.Buda oldukça saçma .

+1 oy
(3,641 puan) tarafından

Niye değersiz görülecek onu anlayamadım evlenmişler sonuçta çevrede bunu biliyorsa aynı evde yaşanabilir. Hamile kalmamaya dikkat ederse düğünde olur zamanı gelince 

+1 oy
(255 puan) tarafından

Dini nikahlarını yapmadan aynı evde oturmasınlar kesinlikle sonra oturuyorlarsa otursunlar düğünü de ister yapsınlar ister yapmasınlar

+1 oy
(2,176 puan) tarafından

Aynı şeyi biz yaşadık. Eşimle düğünden 6 ay önce evlendik eşim benim olduğum ile geldi. Resmi nikahla dini nikah beraber kıyıldı. Düğün sadece para toplamak ve eğlenmek için olan bir şey bence. Benim ailem hiçbir şey demedi. Sonuçta karı kocasiniz dediler . Şimdi 2 çocuğumuz var ve ben herhangi bir sorun yaşamadim. Dedikodumu yapan varsa da Kudursun 😀 iyi ki de erkenden evlenmisiz tayin dönemine zor yetiştik

(3,641 puan) tarafından

Düğün oldumu peki 

(2,176 puan) tarafından

Evet oldu 5 ay sonra 😀 hem de evden çıkarken kırmızı kurdele bile bağladılar ahahahha 

(2,176 puan) tarafından
+1

Şöyle bir şey var onlar aynı şehirde olacak siz ayrı ev tuttursaniz bile onlar aynı eve girip çıkacaklar. Bence kardeşinize deyin dini nikahlari kiyilsin aynı evde otursunlar. Benim bütün arkadaşlarım memur ve hepsi bu şekilde yaptı.

+1 oy
(633 puan) tarafından

Sanki nikahsızlar Allah aşkına evlenmisler nikahı olmuş ayrı ayrı neden kira versinler ki gayet mantıklı. Düğün yine yapılır 

+1 oy
(17,669 puan) tarafından

Önemli olan nikah değil mi. Düğün sadece duyurmak eglenmek amaçlı. Bence çok saçma düşünceniz 

0 oy
(221 puan) tarafından

Bence de sen haklısın 

0 oy
(6,000 puan) tarafından

Aynı evde illa yaşayacaklarsa bari dini nikahı da yapsınlar günaha girmesinler dini nikahsız olmaz resmi nikahları da zaten varmış. 

Senin dediğine de gelecek olursak haklısın canım Ben olsam ben de istemezdim düğüne kadar sabretsinler Yok illa sabredemiyorlarsa da düğünü öne çeksinler o zaman eğer mümkünse tabii

(2,991 puan) tarafından

Şart değil nikah nikahtir 

(6,000 puan) tarafından

Kendin istediğin gibi yorumlayabilirsin canım ama bu gerçeği değiştirmez 

(3,365 puan) tarafından

Millete çok dillendirmeyin gidip kim soracak nerde kalıyor diye. Düşününce sen haklısın belki laf olmasın diye ama mantık olarak çok saçma 2 ayrı eve para vermek, evli sonuçta aynı evde yine kalırlar. 2 evin olması sadece millete göstermelik olacak gibi geldi bana, gereksiz gibi. 

(842 puan) tarafından

Ben de terslalenin dediği gibi ilerde evlendiği tarafın ailesi veya çevresi tarafından zorbalık görür mü laf eden olur mu diye korumak için söyledim. Zorla bağlayacak halim yok fikrimi söyledim. Şu var bir de aslında kardeşim de düğüne kadar birliktelik istemiyor. Ama dini nikah kiyildiktan sonra erkek birliktelik ister kadın kabul etmezse günahı var. Şimdi ya komple evlenecek düğün formalite olacak bir özelliği kalmayacak. Ne bileyim ya işte artık kendileri bilir ne diyim

(2,991 puan) tarafından

Şunu kesin ve net diyebilirim ki her iki taraf aynı eve girecek de nikahları olacak da duracak uslu uslu 😀 hiç kimse durmaz niçin dursun bir sebepleri olmaz yani günah değil birşey değil diye düşünürler 

0 oy
(101 puan) tarafından

Sonuçta evliler canm bana biraz tuhaf geldi senin bakış açın yazıkmı değil aparta gidecek 8000 liraya o paraya bi ihtiyaçlarını alırlar veya tatile giderler sonuçta daha hazirana çok var 8 8 birikse  bi sürü yapıyor

0 oy
(6,566 puan) tarafından

Bunun ağrılık ile ilgisi var mı bilmiyorum ama olması gereken düğünden sonrası tabiki. Ha düğün istemezler dediğini gibi imam nikahıda kıyılır kalsınlar 

0 oy
(1,982 puan) tarafından

Duygusal açıdan haklısın ve evet düğüne var daha aynı evde yaşamak ne alaka ama artık evli bir hak iddia edemezsiniz maalesef ayrıca apartta tutsa evde tutsalar yan yana olacaklar onlar işin doğrusu kabul etsenizde etmesenizde 

0 oy
(295 puan) tarafından

Zaten evlenmişler bitek düğünü geç oluyor

0 oy
(132 puan) tarafından

Eğer çocuk ailesi ile kalıyorsa evlerini tutup eşyalarını alıp kız o evde yaşayıp oglan da annesi onlarla yaşasın bende karşıyım ama evliler dünya hali tabi belli olmuyor iki tarafta haklı ama 

(842 puan) tarafından

Yok oğlan da başka şehirde memur. Lojman çıkmasını bekledikleri için ev de tutamiyorlar. Evi tutsa da oraya yerlesse diyemiyoruz o yüzden 

0 oy
(4,770 puan) tarafından

Sonuçta onlar evli, kaçarak evlenirse değeri olmaz. Düğün yazında yapilir, oraya vereceği parayla tatile gidebilir, ayrıca orayı tutsa bile size karşı göstermelik tutup eşinin yanında kalabilir. 

0 oy
(570 puan) tarafından

Nikah olmuş canm karı koca onlar artk . Tabikide yaşayabilirler 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 110 göst.
29 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Umutsuz0034 (457 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 36 göst.
0 oy
5 cevap 73 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde pinaratila547. (20 puan) tarafından soruldu