Bence bukadar dert etmeye ne gerek var ki resmi nikah var dini nikah yoksa onuda yapsın ben düğün yaptım bin pişmanım negerek var ki gelenek diye zorunlu kutlama törenine maruz kalıyoruz. Üstüne para veriyoruz aileleri maddi zorluk içine koyuyoruz ben eşimle şuan diyoruz ki şimdiki aklım olsa nikahtan giderim belediye kokteyl tarzı nikahlar düzenliyor onu yapardım tabi buraya kadar benim düşüncem ama şöyle de bi yorum yapmak gerekirse resmiyette artık adamın nufusunda hadi gidiyorum dese gider yani. Gelenek görenek diyoruz ama bide şu var düğün yapacak adam zaten söz verdiyse yapar ama tayin olayı var düğün nezmaam bilmiyorum ama yaza desen yine 4,5 ay gidecek ekstra harcama belkide ikisi içim borca yuklenis belkide. Ağırdan alsın diyorsunuz olabilir bunada saygımız var ama bide şöyle düşünün artık imzalar atılmış 6 ay olmuş birinin soyadını almışsınız ağırlık belli zaten eşi olmuşsunuz mesela. Koşarak gittiğiniz de yok ki hafife alsın birileri.
Haa şahsi fikrim nolur mesela çok isterse kalsın kalma desenizde gider kalır ki ayrıca eşim deyip kaladabilir.
Düğüne kadar birlikte kalsalarda çok gelinlik görmek istiyorsa kardeşiniz düğün yine olur baba evinden çıkar gelinlikle sonrada düğün ertesi günü çıkar evine gider böylede olabilir dini nikah var mı bilmiyorum ama bu böylede olabilir bence çok yüklenmeyin nikah olmuş bitmiş dugun de olcak kalmış