+3 oy
1,402 göst.
Diğer kategorisinde (1,200 puan) tarafından

Merhaba kızlar bir sorum olacak fikirlerinizi istiyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum . Benim kız kardeşim nisanlanmisti. Memur olduğu için nikahı 6 ay kadar erken kıydılar tayin istemek için. Şimdi düğün Haziran'da olacak kardeşimin tayini de çıktı oğlanın olduğu şehire ama düğün daha olmadı. Bunlar aynı evde yaşamak istiyor düğüne kadar. Ama biz istemedik. Anne babamiz vefat etti abim ve ben de aynı evde olmaz dedik uygun olmaz diye düşündük. Bunu da söyledik ama bize baya çıkıştı kardeşim. Kocam sonuçta şöyle böyle falan diye. Oturduğu yerde kirası 8.000 TL şuan. Gideceği şehirde evet kiralar çok fazla 15-20 bin tek kişilik eşyalı daireler. Ben de kiralık olmasa da apart bulsun orda kalsın dedim. Buldum da şuan kaldığı evinin kirasiyla aynı para. Elektrik su doğalgaz internet dahil 8.000 e apart buldum. Mecbur kaldı şimdi görüşecek apartla ama bize çok tepkili. Yani ben ilerde kardeşimin bir ağırlığı olsun, değersiz görülmesin. Kendini ağırdan alsın istiyorum. Dugunsuz kalmasın istiyorum. Düğün yapilmicak olsa kalsınlar. Ama bu sefer düğünün ne anlamı olacak ki? Abim de benim gibi düşünüyor tabi. Biz yanlış mı düşünüyoruz sizce? Yani baştan ağırlığını koyması gerekmez mi? Sıkıntı ediyorsanız imam nikahını da kiyariz diyor. Böyle düşünen tek kişi sizsiniz kime sorsam ne var ki diyor bize diyor. Ben de çevremde kime desem ben haklıyım yani. Kim haklı kim haksız anlamadım 

46 Cevaplar

0 oy
tarafından

Yani el voltular bile her şeyin bir üslubu var Düğünden önce aynı evde belki de hamile olarak gelinlik giyecek kabul ediyorsa

-Reklam-
0 oy
(3,232 puan) tarafından

Zaten olacak dugun yapmayiz dememisler ki nikahlari olmus nisanli degiller ne sikinti var kalmadinda

0 oy
(1,207 puan) tarafından

Dini nikah kıyın ve  birlik olsunlar düğün arefesi neden boşa para harcasinlar ki?

0 oy
(22,329 puan) tarafından

O süreçte iki ayrı kira verseler de birbirlerinde kalacaklar olacaksa ilişki yaşayacaklar siz engel olamazsın tam aksi o durumda evli olmalarını mantıklı açıklayamadıkları için daha çok mantıksız olacak konu komşu bak eve girip çıkıyorlar diye dedikodu yapılacak şu an zaten evliler kocası ile yaşadığı hiçbir şey kardeşini değersiz yapmaz 

0 oy
(8,534 puan) tarafından

İkisinin de tayini aynı yere çıktı hemen gitmek zorundalarsa birlikte yasayabilirler karı kocalar sonuçta gayet normal bir durum 

0 oy
tarafından

Bence bukadar dert etmeye ne gerek var ki resmi nikah var dini nikah yoksa onuda yapsın ben düğün yaptım bin pişmanım negerek var ki gelenek diye zorunlu kutlama törenine maruz kalıyoruz. Üstüne para veriyoruz aileleri maddi zorluk içine koyuyoruz ben eşimle şuan diyoruz ki şimdiki aklım olsa nikahtan giderim belediye kokteyl tarzı nikahlar düzenliyor onu yapardım tabi buraya kadar benim düşüncem ama şöyle de bi yorum yapmak gerekirse resmiyette artık adamın nufusunda hadi gidiyorum dese gider yani.  Gelenek görenek diyoruz ama bide şu var düğün yapacak adam zaten söz verdiyse yapar ama tayin olayı var düğün nezmaam bilmiyorum ama yaza desen yine 4,5 ay gidecek ekstra harcama belkide ikisi içim borca yuklenis belkide. Ağırdan alsın diyorsunuz olabilir bunada saygımız var ama bide şöyle düşünün artık imzalar atılmış 6 ay olmuş birinin soyadını almışsınız ağırlık belli zaten eşi olmuşsunuz mesela. Koşarak gittiğiniz de yok ki hafife alsın birileri. 

Haa şahsi fikrim nolur mesela çok isterse kalsın kalma desenizde gider kalır ki ayrıca eşim deyip kaladabilir. 

Düğüne kadar birlikte kalsalarda çok gelinlik görmek istiyorsa kardeşiniz düğün yine olur baba evinden çıkar gelinlikle sonrada düğün ertesi günü çıkar evine gider böylede olabilir dini nikah var mı bilmiyorum ama bu böylede olabilir bence çok yüklenmeyin nikah olmuş bitmiş dugun de olcak kalmış 

(1,200 puan) tarafından

Ben illa ayrı oturun demedim ama benim fikrim düğüne kadar ayrı oturmaları. Oğlanın ailesi ve çevresi muhafazakar meselabcikar dengesizin biri bişey der, düğün olmadan gitti der bişey der ben ona karşı korumak istiyorum. Oğlanın gözünde de bence öyle olur. Nikahı tayin için kıydılar mesela. Evlilik olayı yoksa Haziran'da olacaktı. Bu sefer bana göre çevreye göre hafif kadin gibi kalacak bir ağırlığı olmayacak vs. Vs.

0 oy
(5,461 puan) tarafından

Artik esi olmus neden agirdan alsin ki? Onemli olan nikah dugun eglencesi. Pandemi de bizim bi kac akraba nikahlandi ayni evde yasadilar 1 2 sene sonra dugun yaptilar. Anormal bi durum yok isteginde.

0 oy
(76 puan) tarafından

Kesinlikle onlar haklılar. Saygısızlık etmemek için size danışmis  ama sormasa da olur çünkü o artık yetiskin evli bir birey.ve aynı eve çıkacağı kişi de kocasi ... millet ne der diye insanları bu kadar maddi yüke sokmayin

0 oy
(1,423 puan) tarafından

Canım dini ve resmi nikah kıyıldimi artık onlar eş ayrı yaşamaları günah olur düğün bir eğlence bir sakınca yokki ama düğünün tadı heyecanı olmaz bu şekilde 

0 oy
(301 puan) tarafından

benim nikahim subatta dugunum haziranda oldu ve biz nikah sonrasi evimize geldik KOCAM la kimse de bana ne iffetsiz kizsin demedi cunku KOCAM yani KOCAM 

0 oy
(3,958 puan) tarafından

Dugunu erken yapsaydiniz madem 

0 oy
(347 puan) tarafından

Canım nikahları olmuş zaten karı koca olmuslardir bile size bişey demek düşmez bana bu şekilde yaklasilsa ben eşimle kalırdım abimi ablami düşünmezdim 

0 oy
(2,630 puan) tarafından

Bence yanlış düşünüyorsun.

Hem yaşları işleri güçleri var çocuk değiller 

Hemde evlenmiş insanlar yani daha fazla darlamamak lazım ne alaka düğünle herşey düğün mü.

İnsanlar hem imam nikahi kıyıp resmi nikahları yokken yaşıyor.

Büyük insanlar ve evliler cnm karışmayın derim.

0 oy
(2,990 puan) tarafından

Zaten resmi nikahı varmış bu devirde geçim devri bence birlik oturmaları mantıklısı 

0 oy
(3,635 puan) tarafından

Nişanlı olsa haklısın derdim ama nikahı var sonuçta yaşı kaç bilmmiyorum da zorlanacaksa yaşasın derdim ben 

0 oy
(163,263 puan) tarafından

siz simdiden boylr karisiyosaniz snrdan vay haline o ciftin

(1,200 puan) tarafından

Tayin için nikah kıydılar aslında şuan nisanlislar. 

0 oy
(407 puan) tarafından

Bir yakınım tayin için nikah kıydı ama düğün olmadan anlaşamadıklar boşandılar,aslında Nisan attılar ama boşanmak gerekti. Yani ben artık tayin için nikah da mantıklı bulmuyorum aynı evde olmasida mantıklı değil ban göre 

(1,200 puan) tarafından

Aynen sürekli de tartışıyorlar mesela kardeşim sürekli olmucaksa simdiden olmasın deyip duruyor. Aslında nisanlilar sadece tayin için nikah kıyıldı 

0 oy
(5 puan) tarafından

Herkesin düşüncesi farklı tabii. Ben eşimle sevgili olduğumuz zamanlarda onun evinde yaşadım daha sonra sağolsun görümcem bizi patlattı eşimin babaanneside olmaz öyle diye diye hemen nişanlandık düğüne 1ay kalmış kendi evimde kaldım 

0 oy
(9,920 puan) tarafından

Benim nikahım dugunden uc ay once cıktı imam nıkahı da kıyıldı düğünü bekledik ama kalınabilir fakat şu var o gecenin heyecanı çok ayrı bence kardeşin yaşamasın 

(1,200 puan) tarafından

İşte ben de onun için diyorum. İmam nikahı olsa birliktelik mecbur olacak. Olmasa zaten günah. Aka düğünün kınanın bir özelliği kalmayacak kardeşim için. Sonuçta onun en özel günü olacak

0 oy
(3,511 puan) tarafından

Bence siz haksızsınız. Bizim tanıdığın pandemi nedeniyle düğünü olmadı. Sadece nikah yaptılar . Düğünü de çocuğu 1 yaşındaydı hep beraber yaptılar. Onlar artık evli. Evet siz fikir verebilirseniz ama onlar adına karar veremezsiniz . Bırakın gençleri kendinizden soğutmayın şimdiden. 

İlgili sorular

+3 oy
14 cevap 310 göst.
+11 oy
13 cevap 397 göst.
+4 oy
23 cevap 653 göst.
0 oy
5 cevap 140 göst.
29 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Umutsuz0034 (457 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,458,766 soru