+4 oy
674 göst.
önce Diğer kategorisinde (285 puan) tarafından

Kızlar sorum yukarda benim iki oğlum var biri 3 diğeri 1 buçuk yaşında ablam kız kardeşim yok hep bir kızım olmasını istedim küçüklükten beri ama Rabbim bana 2 erkek evlat verdi bugün karşıma yurtta kendi kendini uyutan çocuklar gördüm çok üzüldüm asla çocuk istemiyorum ama bir kız evladı evlatlık edinmek istiyorum nasıl olur bilmiyorum eşim nasıl yaklaşır bilmiyorum ama korkuyorum ya evlatlarım gibi bakar miyim diye kız çocuklarına ayrı bir zaafım var yolda bile görsem oynarım çok seviyorum kız çocuklarını bir evi yuvası abileri olur ailesi olur eşim işten geldiği zaman bu konuyu konuşacağım bakalım bu ramazan ayında kalbime böyle birşey boş yere düşmez bence ya :)

33 Cevaplar

+10 oy
önce (3,294 puan) tarafından

Evlatlık edinmek caiz değil kuzum ama bir kız çocuğuna evladınmış gibi büyüyene kadar sahip çıkabilirsin ihtiyaçlarını giderebilirsin  yanına almadan 

önce (4,104 puan) tarafından
+1

Nikâh düşüyor diye mi caiz degil 

önce (285 puan) tarafından
+1

Bende az önce okudum nikah düşüyormuş 

önce (3,294 puan) tarafından
+2

O kız çocuğu eşine de oğullarınada namahrem olacak o yüzden caiz değil ha bebekken alsa emzirse süt çocuğu olsa o ayrı 

Bebekken alsam bile sütüm gelmez ki o yüzden emziremem doğum yapılmadığı sürece süt gelmez o yüzden süt kardeş de olamaz 

önce (309 puan) tarafından

Emzirdikçe süt kanalları uyarılıp süt geliyor bunu araştırabilirsiniz 

önce (3,569 puan) tarafından

Kendi çocukların emerken mesela aldığın çocukta 6 aylık felan olucak oda emecek seni . Aynı anda. İkiz gibi düşün. Tabi kendi çocuğu küçükken evlatlık almakta kimsenin aklına gelmez.

-Reklam-
+3 oy
önce (375 puan) tarafından

Ben çok isterdim ama eşim hiç sıcak bakmıyor … 

Bence benim eşim sıcak bakar ama ailesi bırakmaz o da ailesini dinler diye düşünüyorum 

önce (5,310 puan) tarafından

Biz başvurduk canım koruyucu aileye evlat edinmek için 5 6 yıl sıra bekliyorsun 

+3 oy
önce (17,603 puan) tarafından

Ben istemezdim. Ya kendi çocuğum gibi sevemezsem ya sevdiğimi hissettiremezsem diye evlat edinmezdim. Bazen benim çocuklar bile bana soruyor en çok hangimizi seviyorsun. Hepinizi aynı desem de çocuk işte ikna olmuyor. Kendi çocuğumu ikna edemezken başka bir çocuğu nasıl ikna edeyim?

+3 oy
önce (4,104 puan) tarafından

Asla evladınız gibi olmaz. Bu eksikliği hissettiği an da o evlada yazık olur. Çocuklarınız olmasa evet çok iyi bakar büyütürsünüz ama onların yanında sığıntı gibi hissedeceği zaman çok olur. Siz yapmasanız bile  çevre yapar 

önce (1,297 puan) tarafından
+1

Ya hiç böyle düşünmeyin benim oğlum var ben doğurmadım ama tırnağı kırılsa dünyaları yakarım, kendi evladım da oldu aralarında hiç fark yok benim için. Çevre konusuna bakarsak bu zamana kadar kimse böyle birşey hissettirmedi ama yapmış olsaydı o kişilerin alnını karışlardım vallahi 😅

+3 oy
önce (10,432 puan) tarafından

Ben cesaret edemezdim. Belki bencilce olacak ama kendi doğurduğum kadar ya sevemezsem. Ki ben kendi doğurduğum kadar seveceğimi sanmam dürüst olmak gerekirse. Hani derler kimse insanın annesi gibi olmuyo

İşte kimse kendi doğurduğu gibide olmayabilir. Tabi bilemiyorum belkide yanılıyorum belki kendi doğurduğum kadar severim 

Bende öyle düşünüyorum ama bebekken alsam sevebilirim ayırt etmem bence sonuçta doğuran anneye baksana bırakıp gidiyor doğuran değil bence bakan annedir 

önce (10,432 puan) tarafından

Orası öyledw işte ne bileyim belkide dogurmadanda insan doğurmuş gibi sevebilir 

Evet ama biz merhametli insanlarız onu doğurup terk ettikleri aklımıza geldiği zaman çok çok severiz çok merhametli oluruz 

+3 oy
önce (7,661 puan) tarafından

Hem kocana hem oğullarına haram olacak emzirmen lazım oda baya zor gibi 

Ben bebek haliyle alıp süt annesi olacaksam evet derdim ama ya hak gözetemez onun gönlünü kırarsam diyede korkardım 

+3 oy
önce (2,456 puan) tarafından

Ben çocuğum olmasa da evlat edinmezdim. Kendime güvenmiyorum hiç  bu konuda. Başkasının çocuğuna tahammülüm olmaz çünkü.

+3 oy
önce (7,612 puan) tarafından

Malesef caız değil canım hem eşine hemde oğullarına nikâh düşer namahrem çünkü.. 

+3 oy
önce (309 puan) tarafından

Kedi bakmış kuş bakmış köpek, karga, tilki, keçi bakmış bir insan olarak ha kendi evladım ha bir başkasının evladı benim için bir farkı olmazdı çünkü netice de sahiplendiğin o hayvanları sen mi doğurdun yoo fakat insan öyle bir seviyorki hatta nasıl bağlanıyor benim için ha çocuğum hada bir başkasının çocuğu veyahut sokaktaki hay van tüm canlılar aynı benim için koşulsuz sevgi asla adaletsiz şekilde davranmazdım içimde benim de o istek var Rabbim ileriye dönük nasib ederse şayet bir bebek daha yapıp bir tane de bir başkasının bebeğini emzirip süt annesi olmayı diliyorum. Tabi cesaretim şuan var mı yok oğulcuğum biraz uslu olaydı gerçi olacağı varsa Rabbim dilemesiyle bir evladımız daha olur fakat şuan yeni kavuştuğum sakinliğin tadını çıkarmak daha cazib geliyor. 

+2 oy
önce (402 puan) tarafından

Çok.guzel düşünmüşsun canim ama çocukların kucuk yetisebilirim diyosan neden olmasin

Yani düşünüyorum ama bir yıl iki yıl sonra çünku iki çocuğum üst üste oldu ve çok yıprandım 

önce (402 puan) tarafından

Yani biraz buyusunlerde zorlanirsin

+2 oy
önce (1,047 puan) tarafından

Yani bu çok önemli birşey bunu en az 6-7 ay düşünüp harekete geçmeniz gerekir. Anlık bir hevesle alınıp sonra geri iadesinin olmayacağını bilmeniz gerekir. Uzun uzun düşünmenizi öneririm bir videoyla olacak iş değil. Çocuğunuz olmasaydı bunları demezdim ama o alınan çocuğa da yazık olmasını istemem o yüzden iyi düşünün

önce (2,843 puan) tarafından

Evlatlık olduğu halde hiç ayrimcilik görmedim diyen çocuklar var. Aksine belki biyolojik çocuğa ayrımcılık yapılabilir belki

İlk çocuk olsa tamam diyorum ya. Diyenler var demeyenlerde var çocuk ziyanligi istemediğim için diyorum. Belki onlar almasa daha iyi bir durumdaki ailede alabilir ona bakarsanız. Tek çocuk büyümek var üç çocuk büyümek var ekonomi belli. Ve ilerde mal davasında kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz gerçekçi olun

Devlette büyüyen çocuğun memur olma şansı var. Alan kişi okutamaz iyi yerlere getiremezse çocuğun hakkına girmiş olmayacak mı?

önce (2,843 puan) tarafından

Sen orda büyüyen çocuklara sor bakalım sıcak bir yuvayı mi isterler iş imkanı mi isterler

Sıcak olacağını nerden biluyorsun canım yuvanın? Kadının iki tane oğlu var kız çocuğu almak istiyor ben her detayı düşünüyorum polyanacilik yapamiycam ne yazık ki. 

+2 oy
önce (1,605 puan) tarafından

Bende çok isterdim ama eşim hiç sıcak bakmıyor. Çok güzel bir şey yaparsınız. Halaminda hiç çocuğu olmadı o da yurttan evlat edindi ama malesef bakamadı. İki kardestiler. Büyük olan çok asabiydi. Hiç anne olmadığı için başaramadı. Ama siz başarabilirsiniz. Zaten 2 evladiniz var. Büyümüş olmuşlar. İnşallah eşiniz kabul eder. Minik bir beden yuva bulur 🥰

Ben çocukları çok seviyorum çocuk gelişim okudum anasınıf öğretmeni olmak istiyordum bırakmak zorunda kaldım ama çocuklar benim için çok ayrı kendi çocuklarıma da çok düşkünüm çok hareketliler ama asla gözüme gelmez onlar evi alt üst eder hiç gözüme gelmez temizlerim ki zaten evlatlık edinirsem ona ayrı bir merhametim olur diye düşünüyorum bide kız evladı 🥰

+2 oy
önce (1,433 puan) tarafından

Bence çok güzel bir düşünce. Kendim de isterim ama eşim istemez. Emin olun birini canın kadar sevmek için illede doğurmak gerekmiyor.

Ama biraz daha romantik düşünüyoruz. Bu tür sorumluluğun artısı eksisi çok. 

Ya bende ilerisi için biraz endişe ediyorum çevrem biraz geri kafalı bir çevre büyüdüğü zaman saçma sapan konuşmalar olur mu ondan korkuyorum ama kendi evladimdan ayırt edeceğimi sanmıyorum çünkü kuzenimin kızı var onu görünce bile saatlerce onunla oynuyorum seviyorum ayırt etmem kendi çocuğumdan 

Etrafın konuşması kendi öz çocuğunuz bile olsa olur. Bu etrafın saçma konuşmaları bitmez. Siz o çocuğu bilinçli yetiştirdikten sonra sorun olmaz.

Ama mesela ileride nasıl bir karakter olur, öz ailesini arar mı, gitmek ister mi, bunlar önemli konular. 

Yani ben büyütüp baktıktan sonra benden kopup giderse bu sefer ben çok kötü olurum 

İşte düşünülmesi gereken çok konu var. 

+2 oy
önce (2,230 puan) tarafından

Turkiyede çocuğun varsa ya da çocuğun olabiliyorsa başka evlat edinemiuorsun diye biliyorum ben. 

Fransada istersen alabiliyorsun ben hiç çocuğum olmasın aileyiz bir cocugu alalım dedim ama onlar istediğinde geri alabiliyorlar saklamak gizlemek yok çocuğun ailesi gelip görebiliyor falan esim çok sıcak bakmadı çocuğunu bırakan başımıza bela olur cocugu geri birakamayiz alışırız dedi bana da mantıklı geldi yoksa çok isterdim kimsesiz bir çocuğun kimsesi olabilmeyi

Allah bu mübarek ramazan ayında size bir mucize versin inşallah 🤲🏻 

Bu evlat edinme değil. Koruyucu aile. Fransa da evlat edinme prosedurleri çok zor. O yüzden genellikle dış ülkelerden evlatlık alıyorlar. 

önce (2,230 puan) tarafından

Evlat edinme için ayrı bir prosedür olduğunu bilmiyordum. Yok diye başka ülkelerden evlat ediniyorlar sanıyordum sordum şimdi sizin dediğiniz gibiymiş. Teşekkür ederim 

+2 oy
önce (627 puan) tarafından

Yanı heves etmişsiniz ama hevesle olacak iş değil. Kan bağı ile olan çocuklarınızın yanında gerçek evlat gıbı benğmseyebilecek misiniz olsa bile bunu ona hssettirebilecek misiniz? Bence iyilik değil kötülük yaparsınız kendini sığıntı gıbı hissedecektir. O kız büyüyecek aynı evde kan bağı olmayan 3 erkekle yaşaması dogru değil nitekim dinimiz tavsiye etmez evlatlık almayı. Bunun yerıne koruyucu aile olabilirsiniz 

Ben ayırt etmem ya çocuğumdan bazen dışarıya çıkarım komşu kızları var onları bile çok seviyorum oynuyorum ayrıt etmem hatta daha çok merhametim olur ama dinen de uygun olmadığını öğrendim 

+2 oy
önce (513 puan) tarafından

Ben evlatlık almazdım çünkü ona iyi bakamazsam birşey olursa diye deli olurdum düşündüğüm gibi olursa da vicdan azabından asla kurtulamaaazdım ama yardımcı olmayı sık sık ziyarete gitmeyi bir kaç çocuğu hediyelerle sevindirmeyi bazı masraflarını üstlenmeyi düşünürüm 

O dediğiniz videoyu bende izledim ve günlerce ağladım  

Ya benim kız çocuklarına çok ayrı bir zaafım var kız kardeşimi de bebekken kaybettim elbiseleri eşyaları beşiği hep orda kaldi 12 yaşındaydım hevesle bekliyordum gelmesini giymesini hayal ettiğim çok güzel elbiseleri vardı 27 yaşındayım hala gözümün önünden gitmez o kıyafetler o yüzden ben bir kız çocuğuna çok güzel bakarım asla ayırt etmem ama bu gerçekten kolay birşey değil çokca düşünülmesi gereken bir konu

+2 oy
önce (5,310 puan) tarafından

Kuşum evladım var 4 yaşında birde kotuyucu aileye başvurduk inşallah bir daha ki ay görüşmeye gideceğiz sormak istediğin bir durum var ise sorabilirsin evlat edinmek için 5 6 yıl bekliyorsun koruyucu aile için öyle deği ama 

önce (1,297 puan) tarafından

Gülüm sen hangi ildesin ? 5-6 yıl değil 1 yıl sürüyor koruyucu aile oluyorsun. Mahkeme sırası ne zaman gelirse çocuğu o zaman alabiliyorsun. Muhtemelen alacağınız hizmette kadın size bu şekilde anlatmıştır ve mahkeme ile anlaşmalıdır. Resmi prosedür bittikten sonra mahkemeye veriyorsun 1 sene koruyucu aile olduktan sonra çocuğu evlat ediniyorsun canım . Mahkemede de ne zaman sıra gelirse o zaman dava oluyor. Bunun içinde maddi durumun güzelse  iyi bir aile hukuk avukatı bulman lazım belki bu kadar bile sürmeyebilir tamamen şans yani. Ama 5-6 yıl asla beklenmiyor 

+2 oy
önce (3,524 puan) tarafından

Düşününce çok güzel bir şey ama ben almaya korkarım istemeden ayrım yaparsam diye 

+2 oy
önce (2,903 puan) tarafından

Çocuğunuz olmasa kendi evladınız gibi büyütürsünüz ama çocuğunuz var ve istemeseniz de insan kendi canına fazla sevgi verir bu benim düşüncem

+2 oy
önce (189 puan) tarafından

Canım küçücük hi kız cocugu evlat edinip emxirirsen süt annesi olursan olur diye biliyorum ki caiz olsun ne güzel rabbim gönlüne göre versin ♥️ 

İlgili sorular

+4 oy
21 cevap 1,273 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,196 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 610 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,002 göst.
9 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Umber (2,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 408 göst.