+1 oy
126 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (276 puan) tarafından

Hayırlı sahurlar hanımlar 3 yaşında oğlum bir kaç gündür hasta öksürüğü de var doktora gittik balgam sökücü ve antibiyotik verdi ama evde de doğal yollarla nasıl destekleyebilirim birde sürekli karnım ağrıyo diyo onun için ne yapabilirim 

7 Cevaplar

0 oy
önce (1,104 puan) tarafından

Ben kızıma Akgünluk sakızıni bala ya da pekmeze ekleyip veriyorum iki güne biseyi kalmıyor. Hatmi çiçeği sütle kaynatip bir kaşık bal ekleyip verebilirsin o da çok etkili bir yöntem. 

önce (6,025 puan) tarafından

Nerde bulabilirim bnmde aynı sorunum var:(

Çok geçmiş olsun. Bitkisel ilaç satılan yerlerde bulabilirsiniz. 

önce (897 puan) tarafından

Aktardan bula bilirsiniz cnm 

önce (4,315 puan) tarafından

Nasıl kullanılıyor ne kadar miktarı @Binefs

Bir tatlı kaşığı bal ya da pekmeze bir çay kaşığı Akgünluk sakızı bırakıyorum.

Aktarlardan varsa tozunu alın yoksa diğerini alıp toz haline getirin

önce (4,315 puan) tarafından

Tamamdır çok teşekkür ederim 🥰 

Rica ederim çok geçmiş olsun 

-Reklam-
0 oy

Bende bu dertten yaniyom saat 3den beri öksürüyor balgam sökücüde verdim etki etmedi ballı süt verdim şimdi uyudu😭

önce (521 puan) tarafından

Odasını havalandırın açın camı hava alsın soguk iyi geliyor yastıgını yükseltin nane yagı okaliptüs falan varsa yastıgına bir iki damla damlata bilirsiniz sogana kramfil batırırp 10 tane fln soganı dilimleyince peteginin üzerinde koyun petegine havlu ıslatıp koyun burnunu mutlaka temiz tut canm çörek otu yagı veya ben aktardan ak günlük yagı alıyorum ayaklarının altına gögsüne ve sırtına koyup havlu ütüleyip koyuyorum soguk buhar makinam var onu açıyorum ama doktor aç camı hava alsın serin odada yatır diyor böyle öksürek burun tıkanıklıgı oldugunda 

Bende aynı bide derdini anlatamıyor 7 aylık daha ağlayıp duruyo öksürük uyutmuyor 

Allah razı olsun iki yaşında ne yapıyorsam kabul etmiyo yorumunda görmüştüm sarımsaklı yoğurt evet iyi geliyor unutmuşum onu vermeyi çok saol cnm ❤️ 🥰 ❤️ 🥰 

@Elfu canım benimkide 9 aylık nebilizatörle serum veriyorum öyle rahat uyuyor odayı havalandırıp sogutup öyle yatırıyorum sogana karanfil batırıyoruk burnunuda açınca daha rahat uyuyor 

Bu serum sıkıntı olmaz demi şimdi vericem rahatlasin diye bende 

0 oy

Ben balgam söktürücü yerine sarımsaklı yogurdu çok sever oglum onu yediriyorum ben farkettim oğlum çok öksürük falan olur onu yedigi zamanlae sık sık olmuyor keçiboynuzu özü veriyorum sabahları hatta terayagını eritip pekmezle karıştırıp iki damla limon sık içir 

önce (276 puan) tarafından

Sarımsaklı yoğurdu denedim ama hiç hoşlanmadı tereyağlı pekmez deneyim birde inşallah onu içer 

Anladım canım ben hasta oldugu zaman enterogerminakids ile destekliyorum 

0 oy
önce (3,365 puan) tarafından

Bende herşeyi deniyorum. Sadece öksürük var bizdede gece daha çok oluyor. Dut kurusu çayı yaptım. Soğan dilimleyip bal koyup suyunu içirdim, udi hindi yağı verdim.  Sağlık ocağı bişey yok soğuktan olur dedi. En son geçmedi alerji şurubu verdim 4 5 gün yok geçmiyor. Burnu da açık. Çocuk doktoruna gittik. Hiç bişey yok dedi burun açıcı sprey verdi sadece. Zararlı olduğunu bildiğim için kullanmadım. İburamin zero verdim 2 oldu şimdi daha iyi şükür. Yani ne hastalık olduğunu doktorlar bile anlayamıyor bence artık. Allah şifa versin herkese. Yavrular olunca daha zor insan ne yapacağını şaşırıyor 

önce (3,365 puan) tarafından

Karın ağrısı için çocuklar için olan probiyotiklerden verebilirsin

Teşekkür ederim Rabbim tüm çocuklarımıza şifa versin 

0 oy
önce (484 puan) tarafından

Gelinimiz yeğenime bunu yapardı bende kendi oğluma yaparım öksürük olursa, sarımsak karanfil zeytinyağı, zeytinyağı içine ezilmiş sarımsağı koy karanfil at içine bı kaç tane onları karşıdır bir gün boyunca buzdolabinda beklet ertesi gün çocuğunun ayak dibine suruceksin çorap giydircen ama çocuk gece uyurken yap bunu ben oğlum hastalininca yaparm cnm faydasını gordum gecmiş olsun 

Tamam canım deneyeceğim teşekkür ederim 

önce (484 puan) tarafından

Rica ederim cnm

0 oy
önce (83 puan) tarafından

Biz de kurtulamadık öksürükten. Aynen anlattığımız gibiydik. Arkadaşımın biri iyot kafesi önerdi. Onun da arkadaşıma çocuk doktoru onermis. Kriz şeklinde geldiğinde yapıyorum anında kesiyor. Zararı yok diyorlar ama ben yine de temkinli olup sadece geceleri uyuyamazsa yapıyorum. Siz de bir arastirin isterseniz. Geçmiş olsun 

Onu bende duydum izledim ama cesaret edemedim yapmaya teşekkür ederim 

0 oy
önce (5,791 puan) tarafından

Ben bebek vicksi suruyorum gecen hafta carsambadan beri bizdede biraz oksuruk vardi ozellikle geceleri cok sukur dün oksurmeden uyudu

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 51 göst.
22 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nazzz (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 46 göst.
0 oy
3 cevap 85 göst.
0 oy
2 cevap 55 göst.
2 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,380 soru

23,620,075 cevap

306,760 kullanıcı

...