+3 oy
460 göst.
önce Diğer kategorisinde (195 puan) tarafından

image

hatipoglundan yeni bir tartisma konusu buyrun siz ne dusunuyorsunuz 

22 Cevaplar

+2 oy
önce (10,827 puan) tarafından

Zaten engel değil ki? Neden engel olsun. Abdest geçiriyor.

Not: dövmem yok.

-Reklam-
+2 oy
önce (98 puan) tarafından

Zaten yaptırmak haram diye biliyorum yoksa dediği doğru yani ibadete engel değil. 

+2 oy
önce (3,629 puan) tarafından

Biri dudağını ısırmak oruca engel değil der öbürü dövme der gökten vay geldi galiba tövbe tövbe

+2 oy
önce (470 puan) tarafından

Sen ibaret etmek istersen her ne durumda olursan ol yine Allah bunu kabul eder , Hıristiyan bile müslüman olunca ibadeti kabul oluyor, katil , hırsız , tecavüzcü bile ibadet eder Allah katında kabul oluyordur belki ama günahlarını silmez ölünce yine günahların cezasını çeker , dövme var diye neden kabul olmasın ibadet, bence tamamen insanın kalbi ile alakalı, estetik , botoks , kalıcı makyaj vs yapanlar da ibadet ediyor sonuçta tesettürlü bayanların çoğu saçı boyalı misal boyalı saçta günah deriyi kapatıyor abdest kabul olmuyor deniliyor, bana bu tarz şeyler saçma geliyor ibadete engel denmesi saçma 

+2 oy
önce (1,372 puan) tarafından

Benim bildiğim dövme olunca gusül bile kabul olmuyor diye biliyorum ama yinede yanılıyor olabilirim 

+2 oy
önce (17,668 puan) tarafından

Engel değil zaten. Ama engel olmaması günah olmadığı anlamıyor gelmiyor tabi 

+1 oy
önce (512 puan) tarafından

Haram değildir dememiş ki. İbadet etmeye engel değil demiş bununla ilgili daha önce ben de bikaç fetva okumuştum.

+1 oy
önce (3,168 puan) tarafından

İyi de cildin üzerinde tabaka oluşturmayan dövmeler engel değil zaten . 

+1 oy
önce (8,330 puan) tarafından

dövme yapmaya karşıyım nedense görüntü bozuklugu bence

+1 oy
önce (5,101 puan) tarafından

Dövme yaptırmak haram ama ibadet etmeye engel değil benimde dovmem var kuranimi da okurum ibadetimide yaparım 

+1 oy
önce (16,633 puan) tarafından

Evet engel değil.

artık Nihat Hatipoğlu para için sorulan soruları  dinen  cevap vermiyor böyle sanki mantıken cevap veriyor bana öyle geliyor artık çok samimiyetsiz buluyorum zaten bu adamı

+1 oy
önce (9 puan) tarafından

Ben namaz kılmıyorum ama boynumda sayı olan bir dövme var 

+1 oy
önce (675 puan) tarafından

Yaptırmak haram zaten engel değil ibadet etmeye. Belkı yapıp pişman olan olur mantıksız bir düşünce

+1 oy
önce (458 puan) tarafından

Dövme altında kıl kökleri çıkmaya devam ediyor kıl çıktığında dövmenin üstünde de oluyor kıl kökleri kapanmıyor yani canın yandığı için haram sigara içmek gibi düşün kendine zarar veriyor o yüzden haram 

+1 oy
önce (809 puan) tarafından

Haramdır gusül abdesti alınamıyor bu nolucak peki 

önce (14,672 puan) tarafından

hayır alınıyor 

önce (1,691 puan) tarafından

Allah bedenimize zarar verdiği için haram kılmış, abdest vs geçmediği için değil 

Yok cnm hiçte yanlış bilmiyormuşum 

image

bizi kanıtlayan yorum yaptığın için teşekkürler 😂

Sen de yorumunla beni güldür düğün için teşekkürler canısı ❤️😂😂

+1 oy

dövmenin haram olup olmaması ayrı ibadete engel olmaması ayrı şeyler. 

+1 oy
önce (3,634 puan) tarafından

Heryeri dövmeli sonradan Müslüman olan kişiler var. Bu kişileri camidede hor görüyorlar mış. Napsın şimdi bu adam abdest alıp namaz kılmasınmı. 

+1 oy
önce (1,691 puan) tarafından

Ulan millet teknolojide, bilimde, savunma sanayii de onda bunda şunda gelişmenin derdinde birde bunların derdine bak!

0 oy
önce (3,051 puan) tarafından

Bende ibadete engel degil diye biliyordum sonucta deriyle su temas ediyor

0 oy
önce (3,998 puan) tarafından

Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir. Fakat deri üzerine yapılarak suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler abdest ve gusle mani olacağından namaza da engel teşkil eder.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 80 göst.
13 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Islam (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 887 göst.
16 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 892 göst.
27 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 101 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde 175766 (368 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,437 soru

23,620,874 cevap

306,799 kullanıcı

...