+1 oy
233 göst.
Diğer kategorisinde (2,014 puan) tarafından

Kızlar biz doğu görevindeyiz bu sene görev süresi bitiyor tayin zamanı geldi. Tayin isteyip ailelerimize yakın şehirlere mi gidelim yoksa böyle uzakta daha mı iyi sizce çok kararsızız. Bu şekilde ailelerimizi senede bir defa görüyoruz. Hiç ailelerimize yakin.yerlerde yaşamadık hep misafir olarak gittik. Simdi yakın olursak nasıl oluruz bilemiyorum uzak mi iyi yakın mi iyi sizce.

14 Cevaplar

+1 oy
(5,473 puan) tarafından

Evet gurbet hayatı sıkıyor bazen ama uzak olmak bana göre daha iyi sırf bu yüzden evimi taşıdım 

(2,014 puan) tarafından

Ben hiç yakın oturmadim o yüzden nasıl olur bilemiyorum evlendim.hep.uzaktaydim 

-Reklam-
+1 oy
(238 puan) tarafından

Emin olki uzak olmak daha iyi yakın olursan pişman olursun

(2,014 puan) tarafından

Pişman olmaktan korkuyorum gerçekten ailelerimiz sıkıntılı çünkü  :(

(238 puan) tarafından

İşte o yüzden bence uzakta kalın daha iyi mesela sana şöyle örnek vereyim ben eşimin ailesine yakınım kendi ailem uzakta sabah akşam gelen giden evimde bitmez surat asarım gitmezler ,müsait değilim derim yüzsüz gibi dadanırlar ha şöyle söyleyeyim kendi ailemde aynı şekilde sürekli gelmek istiyor ben müsade etmiyorum demem oki uzakta kal daha evet insan özlüyor o ayrı konu ama önemli olan senin mutluluğun bence 

+1 oy
(1,454 puan) tarafından

Tabikide uzakta yaşamak iyi uzakta olan kişi değerli olur 

(2,014 puan) tarafından

Doğru söylüyorsun misafir olarak gittiğim için el üstünde tutuluyorum 

0 oy
(635 puan) tarafından

Yakın şehir olabilir ama aynı şehir bence çok zor aileler herşeye karışma hakkı buluyor kendilerinde bunu kötü niyetle yapmıyorlar ama yine de olmuyor bazen mahrem şeylere dahil olmak isterler 

Gurbette zor en iyisi orta yolu bulmak ben öyle yaptım uzaktaydım yaklaştım şimdi ne yakınım ne uzak

(2,014 puan) tarafından

Ben çok uzaktayım 20 saatlik yol var aramızda. Gidip gelmek de çok zor oluyor aynı şehre değil ama şöyle arası 2-3 saatlik olan bir yere gitmek çok daha iyi olacak 

(635 puan) tarafından

Baya uzakmış yani iki üç saatlik yakınlık olsa yeterli bence

0 oy
(8,404 puan) tarafından

Bu aile yapısına göre değişiyor. Ben yakın olmak isterdim aileme yani yine yakınız ama araba ile 1 saat aramız toplu taşıma ile 2 saat keşke aynı sokakta otursaydik

0 oy
(8,302 puan) tarafından

Bizimde Almanya mevzusu var gündemde 17 marta kadar karar vermemiz lazım zor ya bilmiyorum 

İlk evlendim iki ailede uzaktı şimdi benimkiler 1 buçuk saat eşiminkiler 19 saat uzaklık iyi ama kimsesizlik kötü 

0 oy
(266 puan) tarafından

Bence hem anneden uzak hem kaynanadan uzak en iyisi

0 oy
(1,140 puan) tarafından

Ne kadar ozlesem de çocuk için desteksizlik zor olsa da uzakta olmak kesinlikle en iyisi. Belki kendi ailemle aynı şehirde eşimin ailesiyle uzak olsak güzel olabilirdi ama o zamanda belki eşimle ailem arasında problem olurdu yine ben diken üstünde olurdum böyle iyi yani 😅 gerçi ben üç saatlik bir mesafedeyim şehir olarak yakınız yine siz de daha yakınlarında bir şehir seçebilirsiniz belki.

0 oy
(20,471 puan) tarafından

Bence bu tamamen aile yapısına bağlı bana üzerine para da verseler aileye yakın gitmem çünkü karışmaya çok müsaitler geldiler mı hiç gitmeyecek gibi davranıyorlar evi aşırı sahipleniyorlar ben sürekli bir arada yaşayamazdım 

0 oy
(3,376 puan) tarafından

Aileler iyiyse yakın olmak sıkıntıysa uzak olmak iyi

0 oy
(529 puan) tarafından

Bence uzak olun tatlı olun yakınızda ne oluyor sanki canın bari sıkılmaz

0 oy
(833 puan) tarafından

Her zaman uzak daha iyidir.

0 oy
(575 puan) tarafından

Aile ilişkilerinize bağlı bir durum . Asla ve katiyen kendi aileme yakın bir yerde bulunmak istemem . Ama eşimin ailesinden de uzak olmak istemem . Hepsi benim elim kolum çocuklarımi gözüm kapalı emanet edebileceğim insanlar. Yeri geliyor bir bardak suya muhtaç oluyorsun . Yeri geliyor çocuklar aç kalıyor. Zor günde dar günde koşup gelmeleri çabuk oluyor. Bazen keyfi ihtiyaçlarima bile koşuyorlar. Tamamen kimlerle yakın olacağınıza bağlı. 

0 oy
(273 puan) tarafından

Fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Aileniz dahi olsa yüz göz olunca üzülen taraf oluyorsunuz. Bende ailemden uzaktayim eşimin ailesi yarim saat kadar uzakta ama çok samimi olmadığımdan onlarda pek misafirliktir gezmedir sevmediklerinden haftada bir kez bı iki saat bazen 5 dakika torun sevmeye gelir o kadar. Bir ara samimi olduk bir tartismada demedikleri kalmadı o yüzden uzaklık mesafe her zaman iyidir bosverin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 445 göst.
22 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Enes2020 (4,038 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 223 göst.
13 Eylül 2023 Diğer kategorisinde dunyali _birisi (302 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 237 göst.
26 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nazsultan (346 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 288 göst.