Alttaki muslin örtünün aynısını aldım bende, yüzü kesinlikle ortulmez bebeklerin o konuda bilginiz olsun. Bu şekilde ölen vs bir sürü bebek var. Bebek kendisi yüzüne düşen nesneye tepki veren kadar üzeri de yüzü de ortulmez. Çarşaf yastık vs kullanılmaz. Uyku tulumu tercih edebilirsiniz. Müslim genelde hava alan kumaş olduğu için üzerini örtmek, ilk duş gibi anlarsa sarmak için kullanılan bir örtü. Kıyafetlerde de yenidoğanda muslin kumaş kullanmak yararına oluyor cunku nefes alan bir kumaş. Kundakta yapabilirsiniz ama çoğu uzman önermiyor bende hiç yapmadım. Siz yapacaksanız çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Çamaşır sabunu bebekler için ayrı yıkama deterjanı. Ben kullanmadan önce makinemi boş çalıştırıyordum. Deterjan kalmadın diye. Sabunu ve yumuşatıcısını ekleyip 60 derecede yıkıyordum. Normal deterjan değil sadece bu deterjan ile yikayacaksiniz. Zaten normal deterjan da kimyasal çok olduğu için bebekler için çamaşır sabunu uretiliyor. Ben yumuşatıcı da almıştım bebekler için olandan. E bebekten. Onu da ekliyordum. Birde çamaşırları en azından ilk 6 ay önce utuleyin mikrobu kırılsın. Sonra giydirin bebeğe. Sağlıkla kucaginiza alırsınız inşallah 🥰