0 oy
81 göst.
önce Diğer kategorisinde (501 puan) tarafından

Kızlar yargılamayın tecrübesizim bilmiyorum. Ben 29 haftalık hamileyim. Bebeğim Allah nasip ederse Mayıs ayında doğacak. O zamanda hava güzel olur diye böyle yazlık Battaniye tarzı birşey arıyorum hastane çantasına eklemek için. Şimdi bu müslim örtü tam olarak ne için kullanılıyor. Yazlık Battaniye olarak mı? Kundak yapmak için mi? Bebeğim yüzünü örtmek için Mi anlamadım.

2. Sorum da bu bebek çamaşır sabunu bebek elbiselerini çamaşır makinasına atınca bunu üzerine ekleyip yıkamak için mi? Yoksa eld

image

e yıkamak için mi?

image

5 Cevaplar

0 oy
önce (321 puan) tarafından

Ben granül sabun aldım 

önce (501 puan) tarafından

Tamam teşekürler yorumunuz için ♥️

-Reklam-
0 oy
önce (2,875 puan) tarafından

Müslin bez ince çok amaclı örtü. Yazlik bebeler için ideal. Altinada serilebilir terletmez hatta pusetin ustunede ortulenler var. Mayis bebesi için kundaklamaya ince gelir. Pamuklu bez aslinda.

Tamam çok teşekür Ederim ♥️

0 oy
önce (1,632 puan) tarafından

Alttaki muslin örtünün aynısını aldım bende, yüzü kesinlikle ortulmez bebeklerin o konuda bilginiz olsun. Bu şekilde ölen vs bir sürü bebek var. Bebek kendisi yüzüne düşen nesneye tepki veren kadar üzeri de yüzü de ortulmez. Çarşaf yastık vs kullanılmaz. Uyku tulumu tercih edebilirsiniz. Müslim genelde hava alan kumaş olduğu için üzerini örtmek, ilk duş gibi anlarsa sarmak için kullanılan bir örtü. Kıyafetlerde de yenidoğanda muslin kumaş kullanmak yararına oluyor cunku nefes alan bir kumaş. Kundakta yapabilirsiniz ama çoğu uzman önermiyor bende hiç yapmadım. Siz yapacaksanız çok rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Çamaşır sabunu bebekler için ayrı yıkama deterjanı. Ben kullanmadan önce makinemi boş çalıştırıyordum. Deterjan kalmadın diye. Sabunu ve yumuşatıcısını ekleyip 60 derecede yıkıyordum. Normal deterjan değil sadece bu deterjan ile yikayacaksiniz. Zaten normal deterjan da kimyasal çok olduğu için bebekler için çamaşır sabunu uretiliyor. Ben yumuşatıcı da almıştım bebekler için olandan. E bebekten. Onu da ekliyordum. Birde çamaşırları en azından ilk 6 ay önce utuleyin mikrobu kırılsın. Sonra giydirin bebeğe. Sağlıkla kucaginiza alırsınız inşallah 🥰

Çok teşekür Ederim güzel yorumunuz için ♥️ şimdi bebek kıyafeti aldığım zaman hepsini yıkayıp ütüleyeyim değil mi 

önce (1,632 puan) tarafından

Evet kuzum 1 yasa kadar mümkünse ütüle :) sağlıkla gelsin bebişin

Tamam çok teşekkür ederim 🥰

0 oy
önce (1,142 puan) tarafından

Benim zamanımda sıvısı yoktu makinaya deterjan gözüne koyuyorsun bunu sadece başka bişey koymadan yıkıyorsun makinada bu bebek sabunu böyle, muslin örtü de güzel sıcak tutuyor hava alıyor örtü o yüzden Müslin deniyor daha sağlıklı gibi yani bebeğin uzerine de ortebilirsin kundak da yapabilirsin normal örtü yani illaki şunun için değil ben kızım büyüdü gece yatarken sıcak tutuyor diye altına seriyorum Müslin örtüyü sıcak tutuyor 

Tamam çok teşekkürler güzel yorumunuz için ♥️

Hayırlı doğumların olsun inşallah sağlıkla kavuşun ♥️❤️❣️

Allah razı olsun inşAllah heyecanla bekliyoruz. 2 senedir evliyiz 3. Senemize girdik. Artık evimizin bı neşesi olsun istiyoruz az kaldı inşAllah son 11 hafta kaldı ♥️

Olur canım inşallah 

İnşAllah 🙂

0 oy
önce (1,174 puan) tarafından

Müslin örtünün çok yönlü kullanım avantajı var ben hem kundak için hem dışarı çıkarken puset üzeri için hem de battaniye niyetine kullandım attığın sette hem battaniyelik var hem de ağız mendili deterjan içinde sadece bu attığını kullanabilirsin canım normal tırsil yerine koyacaksın ben granül sabun almıştım ama bu attığın sıvı deterjanı da kullandım sıvı deterjanı koyunca ekstra sabun ya da tursil koymana gerek yok yani 

önce (1,174 puan) tarafından

Müslim örtünün 4 katlı olanı da var bende onu da bornoz niyetine kullanmıştım bir ara suyu çok güzel emiyordu 

Çok teşekür Ederim güzel yorumunuz için ♥️ 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 58 göst.
+1 oy
1 cevap 56 göst.
25 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Fatmazehraasci (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 48 göst.
+2 oy
8 cevap 302 göst.