+1 oy
576 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (97 puan) tarafından

3 aile çağırdım toplam 6 kisi ama bir aile gelmedi aynı odada erkeklerle iftar yapmam esim ne onaylamaz dedi çayı da kadınlar mutfakta içecek dedim yok dedi siz nasıl yapıyorsunuz aynı odada yemek yemez misiniz

Acaba sıkıntı bende mi yanlış mi yapiyorum

24 Cevaplar

+10 oy
önce (5,116 puan) tarafından

Çağırdığım kişiye göre değişiyor  ve bir oturmak istemeyenlere saygı duyuyorum 

Hoca bi kaç insanlar çevremde İstanbula taşınmadan önce ramazanda 2.3 kere alırdım onlari aldığım da bayanlara mutfakta erkeklere oturma odasında veriyordum ve rahatsız olmasınlar diyede servislerini mutfak ta ben hazırlıyordum eşim veriyor du 

ASLINDA OLMASI GEREKEN AMA YAPMIYORUZ İŞTE 

+1

Yorumlar da güvensizlik nefis demişler ama alakası yok inan buna canim olması gereken bu o komşunu tebrik ettim 

önce (2,038 puan) tarafından

Kızzzz yorumlar ne öyle aman Allah ımm..

Dediğin gibi elbette ki kadın erkek ayrı oturup ayrı yiyip ayrı içmeli ne demek nefis yok güven problemi yok 2025 yılı falan filan..

10 yıldır evliyim. Aile binası.. bir kez olsun ne kayınlarımla ne de kayınpederimle aynı sofra da oturup ne bir lokma yedim ne de içtim. Olması gereken bu çünkü.. gelirlerse evime hoşgeldin der çıkarım sohbet muhabbete bile girmem. Gerek yok. Çok nadirdir onlarla konuşmam

Tahrik ediyor günahı boynuna olsun 

Niye Merak ediyorum 2025 te günah sayılmıyor mu 

En güzeli keşke hepimiz yapabilsek ama şeytan işte dürtüyor 

önce (2,038 puan) tarafından

Halbuki ahir zamandayız.. yıllar geçtikçe daha da ortamlar insanlar kötüleşiyor. Daha çok dikkat etmek gerek..

Nefsimiz kuvvetli maalesef ki.. işimize gelen şeylere kendi kendimize fetva veriyoruz. Rabbim cümlemize hidayet nasip etsin

önce (7,834 puan) tarafından
+1

Sizin haberiniz yokmu yıllar değişirken günahlara haramlara güncelleme geliyor !!!😅

Ben çok geri kalmışım canım 🫣🫣😁

önce (7,894 puan) tarafından
+1

Dinden bu kadar uzak kalmanın getirdiği sonuçlar . Yazık gerçekten saçma diyen mi dersin nefse bağlayan mi dersin yıla bağlayan mi dersin ... Üzücü 

önce (3,149 puan) tarafından

Kayınpederle yemek yemek günah mi hanı kayınbaba mahrem degıl ya

-Reklam-
+4 oy
önce (914 puan) tarafından

Biz iki kişilik de  cagirsak ayrı yiyoruz biz mutfak da erkekler salonda esim ustemiyor öyle şeyler 

önce (97 puan) tarafından

Ama iftar yapmam hep birlikte içinde yemek daha iyidir diye düşündüm sonuçta düğünlere cenazeler gitmiyor musunuz orda erkekler var markete gidince erkeklerle muhatap oluyorsunuz yargılanıyor ama tuhafıma gitti saygı duyarım tabi

önce (914 puan) tarafından

Yakın temas oluyir yan yana çok itici bu durun benim için aynı ortamdaki oturum farklı dışarıdaki oturum farklı aynı yakınlık değil ki bende rahat edemem 

Ki doğru olan bu mahrem yani dışarıdaki mahrem zorunlu gibi ama evdeki öle değil iç içe fln 

+4 oy
önce (390 puan) tarafından

Canım mahremiyete gerçekten önem göstermek gerekiyor tuhaf gelmesine ben şaşırıyorum açıkçası kesinlikle kadın ve erkeklerin aynı yerde yemek yemesi ya da oturup şakalaşması İslam'da uygun değil abes olan bir durum değil bu. artık çevrede çok duyuyoruz bizim eve gelip gidiyodu karımı-kocamı ayarttı diye elbette her oturduğumuz böyle olacak değil ama şeytan çok güzel uğraşır. müslümanda uyanık olmalı! 

+3 oy
önce (3,173 puan) tarafından

Yıl 2025 be kanka 

önce (466 puan) tarafından

Yıllar alakası yokki benim kayınvalidemin ailesinde bir kaç kişi de öyle kalabalık olduğu için ayrı yenir ya da aile buyuklerinde oturup erkeklerle rahat rahat yiyemedigi birileri varsa başka odaya geçerler bu kadın erkek ayrimcaligi olmuyor yani

+1

Kalabalık ailede ya da aile büyükleriyle olduğunda bizde öyle yaparız ama belli ki arkadaşlarını çağırmış 6 kişiden bahsediyo bı masa insan yani . 

önce (3,084 puan) tarafından
+4

Yılla ne alakası var acaba senen atlatınca değerler mi kayboluyor hem dinimzde yabancı erkeklerde aynı sofrada oturup yemek yemek caiz değil yakın akraba olmadığı sürece 

+1

Sizsiniz ✋

önce (4,740 puan) tarafından
+2

2025 e girince dinimize uygun olmayan şeyler kalıpmı değiştiriyor 😂 eee 2030' a falan gelince ne olacak acaba ... 😂

+3 oy
önce (559 puan) tarafından

İftar sofrası gelenek değildir, oruç hiç gelenek değildir. İbadettir.

Kime? Allah’a.

Peki bu Allah bize orucu nasıl tutmamız gerektiğini anlatıyor mu? Peygamberimiz (sav) vasıtasıyla evet.

Peki bu Allah bize iftarı nasıl açacağımızı da söylüyor mu? Evet.

Peki o sofralarda kiminle oturulur kiminle oturulmaz diye kuralları var mı? Var.

Halk içinde buna haremlik selamlık derler ve bu da aynı oruç gibi, aynı iftar ettirmek gibi Allah içindir.

Allah için yaptığımız bir ibadete, neden haram karıştıralım o vakit? Neden bize erkekler ve kadınlar birbirine haramdır dediği zaman bu kurala uymayalım? Ne anladık ramazandan, iftardan, oruçtan? Hepsi ama HEPSİ Allah içindir. Gelenek için değil. ❤️

önce (513 puan) tarafından

++++++ Başka söze hacet yok.

+2 oy
önce (8,198 puan) tarafından

Kesinlikle erkek kadın ayrı olur dınımızdede olması gereken bu zaten ılla Ramazan'a özel değil bu hep böyledir

+2 oy
önce (1,690 puan) tarafından

Cinsiyet farketmeksizin herkes aynı masada oturur.

+2 oy
önce (697 puan) tarafından

Bana çok saçma geliyor böyle seyler. Birlikte iftar yapmak demek kalabalık olmak hatir saymak demek. Sen surda ye ben burda yiyim.. öyle olacaksa git otur evinde aç iftarını tek başına 

+1 oy
önce (324 puan) tarafından

Erkeklerle aynı masaya oturunca sana ne yapıyorlar derdim ben 

+2

Dinen caiz olmaması yeterli değil mi illa bir şey mi yapilmasi gerekiyor?

+1

Arabistan ist comming... 

+2

Yazık yarın kabirde aynısını söylersin. Nasipsiz olmak başka mesele. Selametle.

Evet hep beraber aynı masada oturduğumuz için mutlaka cehenneme gidilir zaten en büyük günahlardan biri aynı masada oturmak sana selamet 

0 oy
önce (3,084 puan) tarafından

Biz çok yakın akrabaysak (abi,abla,kayın,..)berber iftarımızı açarız ama eşimin amcaları dayıları olursa ayrı sofra kurarız cnm kadınlar ayrı erkekler ayrı hem öyle daha rahat olur yemek yemek açısından 

0 oy
önce (796 puan) tarafından

Çok kalabalık olursak ayrı sofra kurulabilir ama bı kac kisiysek aynı masada yeriz yemk yemenin mahremiyeti neymiş bunu anlamafim hiçmi restoranta lokantada dışarda birşey yemiyorsunuz sohbet ederek yemeğimizi yer cayimizi içeriz amaç zaten beraber vakit geçirmek ayrı olunca ne anlamı kaldı ibadet etmiyoruz ya sonuçta bu eşim kızar ayrı yerizede ayrı sinir oluyorum eşim ne karışır benim nerde yemk yiyecegime eslerinizi bu kadr herseye karıştırmayın onların esisiniz kölesi değil onlar istediklerini çok güzel yapiyorlar ama

0 oy
önce (140,961 puan) tarafından

iftara cagiracak kimsem yok ama bizde ayri gayri olmuyo anca beraber kanca beraber oluyo genelde

0 oy
önce (132 puan) tarafından

Genelde beraber yiyoruz çocuklarımız var kendi kızım için söylüyorum babası icerde ben mutfakta olsam yemek yemez ve durmaz mutfaktan içeri gidip gelir sürekli o yüzden beraber yiyoruz .

0 oy
önce (3,867 puan) tarafından

Kalabalıksak ayrı sofra kurulurdu ama değilsek bir yerdik canım biz

0 oy
önce (232 puan) tarafından

ben kaynanamla kalıyorum kayınpederim baabsı ve kardeşleri veya kaynanamın babası kardeşleri gelince aynı ortamda bile oturmuyoruz benim için aynı şekilde benim ailem de gelince erkeklerle oturmuyoruz kaynanam için

0 oy
önce tarafından

herkesin inancı bir şey diyemem. benim arkadaşa grubumda ya da ailemde böyle bir şey yok, bugüne kadar da olmadı  

0 oy
önce (4,128 puan) tarafından

Kardeşim yada çok yakımız olunca oturuyoruz ama kalabalık arkadaşlı grup olunca masa zaten almıyor erkek kadın ayrı yapabiliyorum bide çocuklar olunca kadınlar daha rahat ediyor 

0 oy
önce (8,059 puan) tarafından

Bizde aynı masaya kurulur. Karşıdaki kişi önceden söylemişse ayrı masa hazirlarim ama emrivaki şekilde söylerse masayı ayırmam 

0 oy
önce (2,450 puan) tarafından

Biz kendi ailemde hep ayrı otururduk az kişi bile olsak önce beraber oturur sonra kadın erkek ayrilirdik insan daha rahat oluyor evlendim esimin arkadaslari ailesi hiç öyle değil hatta garip karşılıyorlar hatta kuzen muzen onlara kardeş gibi geliyor başlarını bile kapatmiyorlar ben de ne yapayim nerde istiyorlarsa orada otursunlar diyip saygı duyuyorum 

Tabi bu yazdıklarımın hepsi sadece ramazanda değil genelde de böyle.

Saçma sapan lokanta örneği veren olmuş lokantada yabancılar sizin masaniza mi oturuyor orası nasıl lokanta öyle 

önce (796 puan) tarafından

Lokanta onrnegini ben verdim herkesin düşüncesi kendine saygılı olun lütfen kimsenin fikrine saçma diyip küçük görmeye hakkınız yok sonuçta o tarz ortamlarda hiç tanımadığınız insanlarla yüzyüze yemk yiyorsunuz aynı masada olmanıza gerek yok illa birisinin sizin yemk yemenizi görmesi için kafanı cevirsen yandaki karşıdaki insanı gorrsun heralde 

0 oy
önce (587 puan) tarafından

Hep beraber salonda masada yiyoruz eve kim gelirse gelsin

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 281 göst.
18 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 932 göst.
28 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Ece0935 (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 365 göst.
26 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Nehir27Ebrar (223 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 904 göst.
26 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde Melike☺️ (1,698 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,700 soru

23,624,652 cevap

306,982 kullanıcı

...