+3 oy
102 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (70 puan) tarafından

Herkese merhaba size 16 aylık serüvenimi çok kısa yazacağım. Bebeğim doğdu ve ishaldi sürekli sonra kan çıkardı veee alerji dediler diyet yaptım çoklu besindi bir çok şeye diyet yaptım ve benim sütüm bildiğiniz suydu sadece su çünkü bir çok şeyi yemedim. Biz mama takviyesi başlamak istedik artık 4 aylıkken alerji maması raporu çıkardı doktor ve kolikti aynı zamanda açta kalıyordu hep ağlıyordu ama sürekli artık baygın düşüyordu ağlamaktan. Neyse mamanın tadı kötüydü ve büberonu reddediyordu su dahi biberonda içmiyordu sadece benim anne sütümle tabi süt su 7 ay emzirdim. Ek gıdada hep sebze vs vermeye çalıştım yemedi tükürdü yutmadı öyle böyle büyüttüm ama şuan 16 aylık alerjimiz bitmiş dediler tabi ben neler yapıyorum halimi görseniz türlü türlü tabaklar tarifler deniyorum ama yok asla ağzına sürmüyor bakın yemiyor değil hiç yemiyor. Komşular görenler yakın çevrem sürekli bu çocuk çok zayıf gözleri çukur hasta gibi diyolardı ben yemedğinden diyordum hep ve uyumuyorda ne gündüz ne gece uyumaz asla. Uyusa gece dahiii sabaha kadar sayamadığım kadar uyanır. Ağlar sadece ağlar.

Geçen doktor bile bunu uzmana götür gözleri yorgun bakıyo hasta gibi dedi randevümü aldım çok üzgünüm bu durumla karşılaşan var mı brbeği asla yemeyen zorla ağzına koyduğunuzu geri dışarı atan. Ne yaparsanız yapın yemeyrn var mı ;((((

6 Cevaplar

+2 oy
(1,114 puan) tarafından

Şuan bebeğimi yazmışsınsiz resmen. Benim de 16 aylık olacak nerdeyse kaşığı yemeğe batırdigimi görünce hemen kaçıyor süt dışında hiç bir şey yediği içtiği yok. Çok kötü hissediyorum kendimi. Ama benim bebeğim önceden yiyiyordu ne versem. Meyvesinden corbasindan purelerinden herseyine kadar. Zamanla da böyle olmadı birden bire böyle oldu 

(70 puan) tarafından

Yemeyen çok zor ama birde benimki hasta görünüyo diyolar gözaltı mor çökük görnüyo doktor uzmana göster dedi bilmiyorum ağlıyo bide sürekli ama 

(1,114 puan) tarafından

İçini rahatlatmak için kan değerlerine baktır bı. Benimki de bu aralar çok fazla ağlıyor diş çıkarıyor olabilir mi. 

(70 puan) tarafından

Ne dişi bilmiyom ki :((

-Reklam-
+1 oy
(743 puan) tarafından

Benimki ek gıdaya başladığımızdan beri yemiyor ağzını açmıyor zaten biberon falan da kullanmıyor kaşığı uzatınca vurup atıyor 10 aylık şimdilik anne sütüyle idare etmeye çalışıyorum, doktor iki yaşına kadar süresi var yemeyen çocuk yemiyor buna bir çare yok dedi

(70 puan) tarafından

Ama çocuk hasta gibi görünüyo. Çevremde hatta geçen doktorda gözaltı mor çökük duruyor götür baktır dedi uzmana. Yani korkum hasta olmasından :((

+1 oy
(2,065 puan) tarafından

Türlü türlü tabaklar tarifler deniyorum dedin ya bebek tarifleri mi yapıyorsun. Normal kendi yediğiniz den veriyor musun onlara da mı aynı tepkiyi gösteriyor. Mesela kek yiyor mu? Kek yerse rafine şekerle değil de elma konsantresi ile yaparsın yemiş olur gibi. Benim ki de zayıf o yüzden ay onu yemesin bunu yemesin demiyorum ne yiyorsa ondan veriyorum.  

(70 puan) tarafından

Linç yerim diye yazmadım markettrki çocuk şeylerden bile denedim aldım verdim onları bile yemiyo hrt çocuk yer benimki yemiyo. Ona özel yaptım aylarca şimdi bizimkilerden bazen yine özel yapıyprum ama emeğime yazık oluyo hepsi çöpe gidiyo. Sebzeli kemik sulu tavuk sulu köfteli ne biliyim muhallebili olsun pankekler olsun ya aklınıza gelebilecek herşey yaptım instgram int de tarifler baktım yok yemiyo. Özel siprş ettim og marka vs yaptım yemiyo. Yemiyo :((((

+1 oy
(549 puan) tarafından

Yani tek sorun yemek değil gibi yorgun hasta görünüyor diyorsun öyle mi peki enerjisi nasıl yürüyor mu tepkileri oyuncaklara oyunlara ilgisi filan hani bütün olarak değerlendrmek lazım bir de tek çocuk mu 

(70 puan) tarafından

İkinci çocuk. Yürüyo sürekli uzanmak istiyo ama halsiz sürekli pskolojim bozuldu artık. İşk defa böyle bişi görüyom yemeyen iştahsız bebek gördüm duydum ama hiç bişi ağzına almayanı ilk defa bu bebede gördüm.

+1 oy
(475 puan) tarafından

Kilosu kac canim

0 oy
(29 puan) tarafından

Canım inşallah yazdıklarım senin için faydalı olur 

Kızım ek gıdaya geçtiğinde hiçbir ley nerdeyse yemedi ama ben kesinlikle ağzına zorla bi şeyler sokmadım şimdi 15 aylık halen istmediği zaman hayatta zorla yedirmem. Sen de zorlama. Ben bir de ilk baştan beri hep önüne koydum kendi yedi nerdeyse şimdi katı yemekleri kendi yer eliyle yada kaşıkla felan. Döküp saçıyor ama sonuç olarak doyuyor karnı. Meyveli şeyler genelde güzel yerler önce öyle şeyler dene sonra yavaş yavaş yemeklere geç. Yani yemek yemenin güzel olduğunu keşfetsin. Kızım yemek yerken hep karşısına oturdum bende ya çay içtim ya bi şey yedim hep birlikte yedik içtik sen de böyle yap derim

Umarım yardımcı olur bu fikirler 

(70 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🌸

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 55 göst.
0 oy
0 cevap 26 göst.
0 oy
5 cevap 157 göst.

Kategoriler

1,439,830 soru