+1 oy
129 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,157 puan) tarafından

Kızlar merhaba bu sene fitreyi kime versem diye kararsız kaldım üç yer var eşimde bende kararsızız sizden fikir almak istiyorum 

1. Annem ve kardeşlerim annem dul ve 4 kardeşim var düşer mi bilmiyorum 

2.eşimin kuzeni eşinden boşandı babasından kalan ufak bir maaşla geçim yapmaya çalışıyor 

3. Olarak bir yardım kuruluşu var hergün açıp videolarını izliyorum orada ki yardıma muhtaç insanlar için çok üzülüyorum bir kaç kere yardım yaptık ama gönlüm daha çok bu seçenekte sizce hangisi daha mantıklı 

Söylemek istemedim ama biraz yüklü veriyoruz durumumuzdan dolayı acaba bu 3 yere bölsem mi diyorum 

8 Cevaplar

0 oy
önce (14,594 puan) tarafından

ailene veremiyorsun diye biliyorum ben. tabi tam iyi bilenler aydınlatır 

önce (1,157 puan) tarafından

Bende anne baba caiz değil ama kardeşlere olur diye biliyorum o yüzden kafam karıştı canım teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
önce (1,314 puan) tarafından

Anne babaya bakmakla hükümlü sayıldığın için veremiyosun canm diğerleri arasında bölüşebilirsin ama annenin ihtiyacı varsa fitre zekat değil ama gönül hoşluğu olarak verebilirsin durumun iyiyse

Tabi ki veriyorum canım anneme ama 4 de bekar kardeşim var tek evli benim 2 si okula gidiyor kardeşlerim için düşüyor mu peki canım 

önce (1,314 puan) tarafından

Kardeşlerine verebilirsin canm düşüyor Allah şimdiden kabul etsin inşallah 

0 oy
önce (2,927 puan) tarafından

Sanırım kardeşe düşüyor ben olsam ihtiyaçları varsa kardeşlerime verirdim

0 oy
önce (4,667 puan) tarafından

Ben gecen sene cok zor durumda olan bi akrabama vermistim. Bu senede oglumun sinifinda zor durumda olan bir aileye verdim. Ogretmen soylemisti. Bana kalsa ben aileme vermem. Neden dersen zaten ben ihtiyaci olsa veririm. Senin ailen 4 kisi bi evde illa calisan eden vardir. Destekte oluyosundur ama gercekten ihtiyaci olan birine(ailem disinda) vermek gonlumu daha ferah ederdi.

Kardeşlerimin hepsi okul çağında canım biz yardımcı oluyoruz tabi normal emekli maaşı alıyorlar yardım ediyorum tabi ki ama yine de bi acaba dedim teşekkür ederim canım yorumun için ❤️

önce (4,667 puan) tarafından

Vermek istersen tabi ver kardese duser ama anne babaya dusmez. Simdiden Rabbim kabul etsin 🤲🏻

0 oy
önce (1,399 puan) tarafından

İlk önce yakının deniliyor annemde dul Muş kardeşlerine düşer canım payda edebilirsin bende ablama vermeyi düşünüyorum  abimde yardjm kutusu verdi bzm evde ama ablam 3 çocuğu var okuyan 

0 oy
önce (8,647 puan) tarafından

Ben kardeşime verdim 2 tane kçükler  yanlız ev gecindirmeye calısıyorlar elimden geldigşnce destek oluyorum onlara düşmesinde kime düşsün

0 oy
önce (2,922 puan) tarafından

Annene, babana veremezsiniz ama kardeşlerinize verebilirsiniz. 

0 oy
önce (196 puan) tarafından

Ailene veremezsin ama eşinin kuzeni olabilir.hic tanımadığınız birinede verebilirsiniz o çok daha makbul rabbim niyeyinize göre versin 

İlgili sorular

+3 oy
15 cevap 408 göst.
22 Ocak 2025 Kültür-Sanat kategorisinde Yawhehw (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 427 göst.
7 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 63 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Toprak24. (842 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 430 göst.