+4 oy
1,140 göst.
önce Diğer kategorisinde (64 puan) tarafından

Dün gece kırdılar kolumu kanadımı araba bindirdim kızımı götürdüler benden. El salla annecim dedim el salladı baktı gözümün içine gitti. BEN BU DÜNYADA Kİ İNSANLARI ASLA AFFETMİCEMMM. EN BAŞTA ANNEM BABAM VE EŞİMİ... Beni kızımdan ayıran kimseye hakkım helal değil yıllardır bu uygulamadayım sürekli gelir sizlerle dertleşirdim miniğim ayaklarımda sallarken açtığım postlar ona yemek yedirirken açtığım postlar az çok tanıdınız bizi. Şuan onsuz açtığım bu post gitti kızlar mücadelem  bitti dün geceden beri ne yer ne içer bilmiyorum nasıl uyuyacağım ben gece o kollarımda olmadan dün kızımsız ilk geceydi Rabbim bilir nefes alırken ölüyorum sandım. Annem ve babam ona bakamayacaklarini en doğrusunun babasıgile vermek olduğunu söylediler  çalışırım dedim köyde nasıl çalışacaksın dediler sana ev tutmayız merkezde dediler onlar  yavrumu yük olarak gördüler. Ben kızıma yetemedim ona verdiğim hiçbir sözü tutamadim hani hepiniz güçlüsün sen dediniz güçlü değilmişim yazıklar olsun bana bebeğime hep biz beraber büyüyeceğiz dedim olmadı daha fazla yazmayacağım ölmek istiyorum 

38 Cevaplar

+16 oy
önce (1,425 puan) tarafından

Çaresizliği insanlar kendilerine yaratır . Allah katında çaresizlik diye birşey yok dua var. Ya Allah bismillah diyerek ilk olarak kendi evladımı istemeyen ailemi terk etmekle başlarım yeni geleceğime. Evlatlarımı elimden alacak bir babayiğit çıkmadı daha karşıma . Ekmeğimi taştan çıkarırım gene de minnet etmem kimseye 

önce (1,425 puan) tarafından

İdilişkom Allah büyük benim komşumun kocası 3 çocuğunu terk edip gitti , kadın maşallah çocuklarını asla terk etmedi ki 2si zihinsel engelli. Bulduğu her işi yapıyor, temizliğe gidiyor , günü birlik işlere gidiyor bizler yardımcı oluyoruz böyle böyle kadın 4 seneyi atlattı şimdi hepsi okula gidiyor kadın gündüz çalışıyor 

önce (234 puan) tarafından

Netflixte maid diye bi dizi vardı çok güzel, kadın nasıl azimle çocuğuna ve kendine düzen kurmak için çabalamıştı

önce (64 puan) tarafından

Egeli öğretmen hanimcim bilip bilmeden yargılayici bir post açmışsın şu hâlde kimsenin şu gıcık tip yorumuna cevap vermeye tenezzül dahi etmezdim ama o kadar hayatımı baştan sona biliyormuş sanki hep benimle yaşıyormuş gibi yazmışsın ki o konuya Bir açıklık getireyim istedim. Ben tamamen boşanmam gerçekleşince başımı alıp Kocaeli'ye gittim burdan bircok arkadasta bilir kalktım merdiven asansör sildim aylık sadece bin lira karşılığında çatı katı iki odalı bir ev tuttum sonra fabrikada giyim utuledim sonra fırında ekmek paketledim her işi yaptım ama aldığım paralar hadi köşeye atayım da biriktireyim diyebileceğim kadar değildi kira masraf çocuk ben yevmiye ile çalıştım. Sonra sonra da yine bitmeyen problemler vs. Nedenyle babamın yanına köye dönmek zorunda kaldık çünkü ben yanıma annemi almıştım bakıcı olarak ona sana da hakkın neyse veririm dedim neyse köye döndük yine köy hayatı ulaşım zor çocuğa bakan yok şuan tarla bağ bahçe işi yok Egeli öğretmenciim İnşallah birkaç ay sonra sera işleri başlar o yüzden yorum atarken vicdanını atmadan at o yorumu 

önce (15,505 puan) tarafından

Ben vicdanımıda insanlıgımıda atmadım farkındaysan anladığım kadarıyla dıyerek yorumumu yaptım.. Kimse babasının evine gitmek istemez dönmemek için elinden geleni yapmışsındır belkİ postta ne anlatıyorsan ona göre yorum yapılır ötesini berisini kimse bilemez haa ama şunuda unutma cefa olmadan sefa olmaz bu hayatta bazı şeylere göğüs germen gerekiyor herkes hata yapabilir yanlış yapabilir ama şu lanet dünyanin bi kuralı var hayat önce sınav yapar sonra ders verir maalesef senin sınavın erken evlilik olduğu için dersini acı şekilde aldın ve o acının bedeli bu malesef yargılamak değil amacım sadece 2.defa aynı hataya düşme diye 

önce (518 puan) tarafından

Bak bende korkardım gerçekten emin ol @bir_melek_aannesii ama başa gelince mücadeleci olmak gerekiyor . Önce çaba sonra tevekkül etmelisin isyan edersen eline hiç bir şey geçmez kendine ev tut 1+1 eşyalı kirası o kadar yüksek olmayan öğretmenin dediği gibi yardımlar abaşvur elektrik doğalgaz sosyal yardım yardımları var kendini toparla al kızını yanına bunlar hemen parmak şıklatınca olacak şeyler değil ama insan birazda mücadeleci olmalı bende sudan çıkmış balığa dönerdim bak gerçekten ama bir müddet sonra silkelenip kendime gelmek zorunda olurdum çünkü çocuğum söz konusu olurdu. Belki bugüne kadar pasif yetiştirilmiş bir birey olabilirsin herkes şanslı olmuyor ama zincirlerini evladın için kırabilirisin şimdi diyorsundur ama aynı duruma düşsem ki ben böyle bir yol izlerdim 

-Reklam-
+2 oy
önce (134 puan) tarafından

Moralini bozma, köy yerindeysen oradan çıkıp işe girip çalış.fabrika falan.olmusla ölmüşe çare yok dünyada.para kazananirsan kızına kavuşursun yakın zamanda.

Olmuyor işte köyde iş yok şehre çıkmak lazım iş için şehirde nerde kalırım el kadar bebekle bilmiyorum çok kötüyüm şuan 

önce (134 puan) tarafından

Nerenin köyü orası? Ne olacak peki? Kızın arada yanına gelirse idare et olmazsa.kocan geri getirir belki kizin durmazsa.insallah geri döner.

Şanlıurfa'nın bir köyü 

önce (1,180 puan) tarafından

Şanlıurfa mı Kocaeli mi yaşadığınız yer 

+2 oy
önce (140,992 puan) tarafından

olmaz olsun oyle anne baba

Bir yaşında bebek onlara en fazla ne kadar zararı olurdu

+2 oy
önce (2,505 puan) tarafından

Hangi sehirdesin. Önce git iskurla görüş orada iş çabuk bulunuyor ve sosyal yardımlaşma derneklerini bul görüş. Onlar sana iş ve kalacak yer ayarlarlar. Bunları yaptıktan sonra ailenin yüzüne bir daha bakma . Ve ben olsam giderken size hakkım helal değil diyip terk ederim orayı. Kendini biraz toparlar ve para kazanmaya başlarsın sonra da kızın için velayet davası açar yanına alırsın. Biraz uzun ve meşakkatli bir yol ama bu yoldan sapma kimseye eyvallah etme. Bir ailen yokmuş bunu anlamış oldun. Pes etme sakın bu hiç Bir işe yaramaz 

Bende böyle de düşündüm ama ben çalışırken bebeğime kim bakacak ki

önce (2,505 puan) tarafından

Konuşursun ona göre ayarlarlar. Sen şansını dene. Bir araştır. Hiç bir şey yapmadan olmaz diyip kestirip atma. Kızın için her şeye değer. Sen hangi sehirdesin?

+2 oy
önce (1,180 puan) tarafından

İnstagramda Ankara abisi var ona ulaş kesinlikle o yardım eder sana durumunu anlat çocuğumu aldılar ailem destek çıkmıyor de ev bile düzer sana lütfen ulaş pes etme maillerine kadar mesaj at numara varsa ara seni darda bırakmaz bence bi dene 

+2 oy
önce (8,707 puan) tarafından

Herkez ayno seyi söylemiş anne baba olsalar sana ve cocuguna sahp cıkarlar ne die duruyoraun orda hala hit calış aklını basına al gözün acılsın cevre edin cocugunun velayetine basvur al yanına 

Aslında bende aynı şeyleri düşündüm yazmak istedim ama bu devirde iş bulsa asgari ücret yükselme ihtimalin de çok düşük … kiralar faturalar almış başını gitmiş bazı şeyleri konuşmak bazen gerçekten kolay oluyor ama yapmaya geldiği zaman insan korkuyor yine de ben bile düşününce yerine koyunca kendimi böyle kadınların nasıl yaparım diye korkuyorum açıkçası 

İdoşum cocugunu vermiş hazır imkan var biraz bagrına taş basacak girse bi fabrikaya gene asgari ücret ona keza devlet veriyor basvursa kardesimgil alıyor işde 1 200 lira gıda yardımı alıyolar e cok lüks deil 1 +1 bi ev 6 lira hadi olsun 10 lira yeter bi abla bulsun anlaşsın gelsin evinde baksın cocuguna hani gecen dşordun 2 saatlik 1 bşn lira oyun arkadası die madur paraya ihtiyacı olan birini denk getirsin ha deyince olmayacak aslında biraz gözü acılacak o kadar biraz acısını çekecek oturdugu yerden aglayarak bi yere varamaz ki

Esya yardımı talebinde bile bulundu kardesimgil camasır makinesi halı baza tv bulaşık makine koltuk yastık yorgan mutfak esyası ne ararsan verdiler yapmıyor deil devletimiz yapıyor elinden geleni

Yani o da doğru aslında ailesi tarafından pasif yetiştirilmişse pasif kalıyordur belki 😕 Allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah 

Ama tabi oturduğun yerden ağlamakla da olmuyor başına gelmişse mücadele de önemli 

+1 oy
önce tarafından

her şeyi tek başına yapabilirsin. bugün milat olsun sana. hiç vazgeçme. iş bul, bir şeyler üret. kazan paranı ve kızını al

Nasıl yapıcam işte nasıl sıfırdan kurucam her şeyi yok ki imkanım babamlarda mülteci gibi kalıyorum 

önce tarafından

birden olmaz, maalesef filmlerdeki gibi değil hayat. belki 3 ay belki 5 sene. sadece istemen önemli. sabırla inşaa etmen lazım hayatını. 

Allah sabır versin, işin kolay değil. doğru ve emin adımlarla ilerlemen lazım. önce biraz acını yaşa ama unutma hiçbir zaman

son olarak da bugünlerini kağıda dök. 

kızın ilerde sana "anne neden" diye sorduğunda verecek cevabın olsun. 

belki sözüne inanmaz ama günü gününe yazılmış şeyleri okuyunca anlar. muhakkak yaz ve günlük tut kızına. 

önce (6,693 puan) tarafından

ya hayir okadar bogaz bakiliyir da hir bebek mi bakilmiyir nebilim. yaa bir tabak fazladan yemek mi konamiyor sofraya. herkes bir kasik eksik yese zaten cocugun karninin diyacagi miktar cikar . bezliyse yani en dandirirk bzden alsan yine okadar cok degil. okul cagina gelene kadar bebegin cocugun bir masrafi yok. uc takim kiyafeti olur elde yikar yikar giydirirsin hani masraftan sebepse bebegi istememek

önce tarafından

masrafı bilemem ama bazı kişiler çocuğun babaya ait olduğunu düşünüyor. bu sebeple babası baksın ben niye bakıyorum diye düşünüyorlar. 

benim ablamda boşandı geldi çocuğuyla. anneme elin çocuğuna niye bakıyorsunuz demişler. ablamın çocuğu, annemin torunu. elin çocuğu oldu bir anda. ne demek elin çocuğu? annemde böyle söylemiş, o benim torunum babasının kim olduğunun önemi yok, benim kızım doğurdu diye. babam da hiç lafını etmedi, babama baba diyor hatta yeğenim. 

dedeyi bilemem ama anneanne buna nasıl razı geliyor? evlat sevgisini bilen biri kuru ekmek yiyor olsa bölüşür o ekmeği çocukla. 

anneyle evladını ayırmanın hesabını nasıl verecekler

Aklın yolu birmiş biz eşimle ayrıldığımızdan beri kızıma bir defter tuttum ve her şeyi orda anlattım ona hep 

+1 oy
önce (19,618 puan) tarafından

Düştüğün yerden kalkıp yeniden mücadele etmek lazım. Küçücük bebek ve anneye ihtiyacı var sen mahkemeden mı vazgeçtin nasıl ona verilebilir ki aklım almıyor. Eski eşin bakabilecek biri mi yoksa inadindan mı aldı ? Bir iş bulup tekrardan dava açmalısın bence 

Mahkemeden vazgeçer miyim babam benim bakacak durumum yok dedi bide alkol alıyor o yüzden babasıgile gitti ama babasida alkol alan biri

+1 oy
önce (1,044 puan) tarafından

Kadın sığınma evleri filan var oralara basvursan duramaz mıydın acaba. Gözlerim doldu. Rabbim tez vakitte yavruna kavuştursun seni.

Kızım için uygun mu oralar guvende olur mu ondan korkuyorum bugün konuştum kadın sığınma evleri hakkında ama orda psikolojik sorunlu ******** kadınlarda varmış acaba dedim kızımı kurtarayım benimle kalsın beraber buyuyelim derken daha kötü bir hayata çekersem. Annelik hep tedirginlikmiş

önce (1,044 puan) tarafından

Evet maalesef onlar için hep en iyisini istiyoruz ama bazen hesaplar tutmuyor. İlk başta tek başına git kal dene belki senin kalacağın yer güzel olur bilemezsin.

+1 oy
önce (6,145 puan) tarafından

Cook üzüldüm  senin yerinde olsam şimdi o ailenin terkederdim  şehire git  sığınma evine calis iş bul cevre edin ayakların üstünde  durmayı bilmelisin ailenin yanında  olduğun sürece olduğun yerde kalacaksın  kızına  hasretin gün geçtikçe daha çok buyucek çözüm koyde kalman değil  rest çekicisin ailene ve o evi terket allah  büyük  yarabbim bir kapı açar ama önce   vefasız anne babanı terket .. anlasınlar evlatdan ayrılmak nedir kapilarini  açmam asla evladimi kabul etmeyen anne baba benim ailem olamaz ..

+1 oy
önce (1,095 puan) tarafından

Ufacık bir yaşında bebeği ana kuzusunu nasılsın ayırırlar annesinden yaa. Rabbim hepsinden sorsun bunun hesabını inşallah. Ufacık bir bebek nasıl yük gelir. Yerinde olsam alır ceketimi çıkarım evden en yakın ilçede başlarım bir fabrikada işe. Bir 1+1 tutar babalar gibi alırım çocuğumu yanıma

Benimde aklımdan sadece bu geçiyor kızımı yük olarak gören kimseyi istemiyorum hayatımda ama ben çalışırken kızıma kim bakar

önce (1,095 puan) tarafından

Canım bazı yerlerde belediyenin ücretsiz kreşleri oluyor. Bazıları güvenilir bulduğu komşularına düşük ücretlerde baktırabiliyorlar.  Rabbim senin karşına tez elden yavruna kavuşacağın bir yol çıkarsın inşallah. Şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine rabbimden dilerim ki bir an önce tekrar koynunda uyut yavrunu 

+1 oy
önce (345 puan) tarafından

Çok üzüldüm 1 yaşındaki cocuk anneden ayrılır mı? Durumun zor ama çaresiz değilsin tek başına iş düzen vs.yapamiyorsan sesini birilerine duyurarak cok şey yapabilirsin. Ben senin durumunda olsaydım cocugumu kucagima alip vali belediye başkanı her kim varsa başımızda, onun kapısında yatardım devlet çatısına alınmak icin. Ya da haluk levent, Ankara abisi, gülben ergen, esra erol, müge anlı vb.kisilere tv programlarına haber programlarina kadar yazarım ararim birinden biri ses verirdi bu çığlığa. Oturduğun yerden sana kimse yardım edemez.

+1 oy
önce (1,035 puan) tarafından

Çocuğuna bakamayandan sanada anne baba olmaz benim ailemde kızlarımı istemedi evdeki gelin ya baba tarafına gönder ya evini ayır dedi çıktım o evden annem parayla bakarım kızlarına dedi kabul ettim temizlik işine girdim günde iki ev temizledigim oluyordu ama asla bırakmadım acta kalsak sokaktada kalsak birlikte ölelim gerekirse dedim kimseden çare bekleme çare sensin sen kendine guvenmezsen onun bunun lafıyla hayatına yön verirsen daha çok ezilirsin önce kendine güven gerekirse sığınma evine git kızına bakarlar işine gidersin çevre edinirsin hayatın o köyden ibaret değil senin çektiğin acı kimsenin umrunda değil mucize bekleme mucizeyi anca sen kendin yaratabilirsin 

0 oy
önce (13,019 puan) tarafından

Ahhh kalbime buyuk bir aci saplandi.🥺 gözlerimden yaslar geldi seni tahmin edemiyorum. Rabbim sabir versin nasil olur yaa. Mahkeme karariylami alindi elinden velayet babasinami verildi . Eger oyle degilse al ya bebegini. Yazıklar olsun anne babana. 

önce (13,019 puan) tarafından

Al bebegini gerekirse ailenden ayrıl. Bir is bulursun bebeginle calisabilcegin. Ev temizlemek falna oluyor kizinida goturursun. O anne babadanda ayrilirsin ucuz kirada kalirsin. Giyimin iyi olmaz bir ac kalirsin bir tok olursun ama kizin yaninda olur.. 

0 oy
önce (813 puan) tarafından

Bu posta gözyaşlarımı bırakıyorum benimde size yazacak cümlem yok :((

0 oy
önce (8,349 puan) tarafından

Bı anne olarak sözün bittiği yerdeyim diyecek lafım yok😞😞

0 oy
önce (581 puan) tarafından

Daha 1 yaşındaki bebeğe nasıl anneden ayırırlar Allah bu mübarek günde akıl fikir versin onlara İnşallah kendi Dertlerine düşerler kendi elleriyle sana teslim etsinler kızıni inşallah

0 oy
önce (5,820 puan) tarafından

Koyde calisabilecegin bi is yok mu, yaz mevsimi falan mevsimlik isci olarak calisabilirsin. 

El isi ,ceyiz falan yapip satabilirsin. 

Hayvanlariniz varsa peynir,tereyagi yapip satabilirsin.

0 oy
önce (4,266 puan) tarafından

Uzaktan konuşmak çok kolay tabiki ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki annene, babana ölürüm yine vermem, vereceğiniz  bi lokmayı ortadan böler yediririm deseydin keşke senin yaptığın sadece teslim olmak mücadele bu değil gerekirse sokakta yatarım diyip kararlı olmakti ve herkse bunu göstermekti kusura bakma olmadi güçlü değilmişsin. 

0 oy
önce (1,055 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun okurken ben kahroldum Anne olarak  insan bişey diyemiyor üzüntüden :((

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 334 göst.
+1 oy
8 cevap 384 göst.
0 oy
2 cevap 82 göst.
13 Aralık 2024 Diğer kategorisinde M.h.2606mt (129 puan) tarafından soruldu
+3 oy
17 cevap 419 göst.

Kategoriler

1,436,746 soru